fbpx
Сегодня
Фоторепортаж 20:54 02 Окт 2022

Не только оргия: как на Щекавице 140 участников научили останавливать критические кровотечения

Пока все собираются на Щекавицу для сами знаете чего, благотворительный фонд "Солом'янські котики" решил нанести превентивный удар и собрал киевлян на горе, чтобы научить их оказывать медицинскую помощь. В наше бурное время знание точно не лишнее.

English version here

Команда благодійного фонду "Солом'янські котики" в неділю, 2 жовтня, провела нетривіальний захід: тренінг з домедичної допомоги на легендарній горі Щекавиця в Києві. Інструктори зосередилися на викладанні зупинки критичних кровотеч. Адже нині це — одна з основних причин загибелі поранених, як цивільних, так і серед військових. Також на спеціальних манекенах киян вчили робити серцево-легеневу реанімацію. "Рубрика" теж взяла участь — розповідаємо, як це було (і заодно показуємо вам Щекавицю — не зайвим буде орієнтуватися на місцевості).

Як оргія промотує домедичну допомогу

Охочих провести вихідний з користю зібралося чимало, тож організатори завчасно поділили їх на чотири групи по 30 людей. Міні-тренінг для кожної тривав півтори години, з яких годину люди практикувалися За цей час інструктори навчили розпізнавати критичні кровотечі, зупиняти їх за допомогою сертифікованих турнікетів та робити серцево-легеневу реанімацію. 

Не тільки оргія: як на Щекавиці 140 учасників навчили зупиняти критичні кровотечі

"Тут ми викладаємо тільки частину курсу з домедичної допомоги, — пояснює Іван Ніколєнко, інструктор БФ "Солом'янські котики", — але це — база, яка буде корисна кожному. Повноцінний тренінг для цивільних триває мінімум три з половиною години, ми теж їх проводимо. Там ще навчаємо оглядати й транспортувати постраждалих, накладати турнікети й джгути, тампонувати поранення, робити пов'язки. Учасники отримують міжнародний сертифікат і рекомендації щодо цивільних аптечок. Потрапити до нас можна, якщо заповнити форму у соцмережах Солом'янських котиків".

Захід на Щекавиці — благодійний. Взяти участь можна було за донат від 300 гривень, а щоб просто подивитися, як навчаються інші, донат мав бути від 500 грн. Але чому саме на Щекавиці?

"Жарти про Щекавицю розійшлися мережею й ми вирішили в такий спосіб привернути увагу до важливості знань з домедичної допомоги у теперішніх реаліях, — розповідає Андрій Єрофєєв, виконавчий директор фонду. — А також підтримати наш основний напрям роботи: безкоштовні тренінги з такмеду для військових та забезпечення якісними аптечками. Нині ми навчили тактичній медицині понад 12 тисяч захисників та захисниць. І зараз ми збираємо на мобільний навчальний центр, аби продовжити тренувати військових по всьому фронту і в тилу, а також розпочати курси для бойових медиків".

Не тільки оргія: як на Щекавиці 140 учасників навчили зупиняти критичні кровотечі

Збір триває на краудфандинговій платформі Спільнокошт. Допомогти ще більшій кількості людей отримати знання з домедичної допомоги, а отже — потенційно врятувати чиєсь життя, може кожен. Як і навчитися цій допомозі самим. Сьогодні брати відповідальність за своє життя та життя людей поруч — це те, що може його зберегти в разі небезпеки. Не нехтуйте такими можливостями.

Більше фото гортайте у галереї:

2
576

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: