fbpx
Сегодня
Огляд 14:32 18 Июн 2018

Умный план на неделю. Афиша образовательных событий: 18-24 июня

Неделя началась оживлённо и жарко. И все такое вкусное и полезное, что даже сложно выбрать лучшую пятерку, но мы попробовали (укр.).

Картина досить дивна: зазвичай четвер – день заходів, тому що люди вже у робочому тонусі, тиждень майже минув і вечір перед п'ятницею кращий варіант для івенту. Однак цього тижня традиція не спрацювала і найбільше цікавого припало на вівторок. Це теж не погано, тому що допоможе активізувати мозок з самого початку буднів. Годі слів, гайда подивимося, куди ж нам піти ввечері.

Якщо ви любите Хрещатик не лише за модні магазини та купу туристів, а ще й за архітектуру, тоді запрошуємо вас відвідати лекцію про місто будівні утопії сталінської доби у понеділок. Епоха була, якщо чесно, так собі, однак в плані місто будування залишила досить гарний відбиток в історії. Вивчаємо минуле разом.

Історія цікава не тільки монументальними будівлями, а й людьми, особливо, коли це наші предки. Правда ж цікаво знати свою історію в обличчях за минулі століття. От Ігор Гошовський взяв і придумав українську соціальну мережу, де зібрані всі мешканці України з 1650 року. Цікаво як він це зробив? Приходьте та почуйте з перших вуст.

О 7 прокинувся, о 8 вийшов з дому і по дорозі випив кави. Знайомий ранок? А що ти п'єш: каву чи кавовий напій? Досить вже себе дурити. За такої кількості кав'ярень як в Києві, ми просто мусимо знати все про напій, що споживаємо щодня. Які види кави, методи приготування та історія? Напевно, немає людини, котра б не пила каву, тому всі на філіжанку знань.

Слово «нейромережі» вже давно заполонило інформпростір. Як за допомогою широкомасштабних мереж пояснити людську поведінку? Спеціаліст в області нейропсихології буде штурмувати вас знаннями про мережі на прикладі класичного фільму Акіра Куросави «Сім самураїв». Виглядає складно, але насправді дуже просто та корисно.

Як «хакнути» себе? Цим питанням задаються мільйони людей по всьому світу. Тепер і в Україні люди хочуть себе вдосконалити, щоб стати краще. А ви знали, що в Україні існує клініка біохакінгу, куди приходять ЗДОРОВІ ЛЮДИ, щоб убезпечити себе на майбутнє від хвороб і недуг. Біохакінг: що це і з чим його їдять. Розповість Святослав Ханенко у вівторок, а студентам ще й знижку дадуть.

Отож, вивчаємо архітектуру, живемо довго, знайомимося з предками та все це запиваємо справжньою кавою. Дякуємо нейромережам. Приблизно такий план на цей тиждень. А який план у тебе?

У пошуках ідеального міста: містобудівні утопії сталінської доби

Що: У пошуках ідеального міста: містобудівні утопії сталінської доби

Де: IZONE

Коли: 18 червня в  18:00

Вхід: вільний

У рамках виставки «Павло Маков. Зошит без однієї сторінки» фонду ІЗОЛЯЦІЯ відбудеться лекція Семена Широчина «У пошуках ідеального міста: містобудівні утопії сталінської доби».

Найбільш масштабні та грандіозні містобудівні проекти створюються під час максимальної концентрації влади та ресурсів. У ХХ столітті таку концентрацію мали деякі тоталітарні режими. Особливо це було видно в проектах реконструкції великих міст, де відбувались чисельні конкурси, створювались грандіозні плани та проекти велетенських будівель.

На лекції ви дізнаєтесь про проекти реконструкції трьох найбільших міст СРСР: Москви, Ленінграда та Києва, про особливості сталінського містобудування, а також що із запланованого було реалізовано. Також поговоримо про те, чому ці проекти можна вважати утопічними і чому вони не могли бути іншими.

Семен Широчин – доктор філософії, дослідник сталінської архітектури, автор книги «Невідоме Лівобережжя» та чисельних статей щодо історії архітектури Києва.

Перша соцмережа з пошуку предків – як це зроблено

Що: Перша соцмережа з пошуку предків – як це зроблено?

Де: 1991 Civic Tech Center

Коли: 19 червня о 19:00

Вхід: вільний за попередньою реєстрацією: https://goo.gl/forms/8rk3a3qcP5c9ZZck1

Pra.in.ua – масштабний волонтерський проект зі створення відкритої доступної для всіх єдиної бази мешканців території сучасної України у період з 1650 по 1920 рр. На червень 2018 року така база вже нараховує 3,4 млн осіб.

На сьогоднішній день Pra.in.ua є також однією з найбільших соціальних мереж української розробки. Число зареєстрованих учасників – 230 тисяч. Упродовж першого року існування проекту кількість сеансів перевищила 1 млн.

19 червня зустрічаємося з засновником проекту – Ігорем Гошовським, щоб дізнатися, як це зроблено та навіщо.

Івент буде особливо корисним активістам та проектам з соціальним імпактом.

Все, что ты не знал о кофе

Що: Все, що ти не знав про каву | теорія

Де: Простір Циферблат

Коли: 19 червня о 19:00

Вхід: 100 грн

Ти любиш каву? Для тебе це більше ніж просто напій, що бадьорить і ти завжди хотів знати про нього більше? Тоді «велкам» до нас!

На лекції ти дізнаєшся:

  • які види кавових дерев бувають
  • як проводиться збір і обробка
  • обсмажування кавових зерен (її види та типи), приклади обсмажування і зелене зерно
  • про розвиток кавової культури
  • методи приготування кави

А в кінці нашого експрес курсу тебе чекає каппінг — професійна дегустація кави.

Лектор: Володимир Мічурін.

Для нього кава — це невід'ємна частина життя. Свою пристрасть і захоплення Вова перетворив в роботу. «Перша моя любов — була чашка капучіно, що я зробив гостю», — говорить Вова.

Brainy. Сім самураїв: значення великих нейромереж для мозку

Що: Brainy. Сім самураїв: значення великих нейромереж для мозку

Де: Креативний простір «Часопис»

Коли: 19 червня о 19:00

Вхід: 200 грн, для студентів – 120 грн

Спроби пояснити людську поведінку та особистість за допомогою окремих нейронів чи структур мозку давно лишилися позаду. Погляд нейровчених все більше спрямований на великі групи нейронів. І якщо спочатку говорили про «функціональні блоки», «модулі» чи «нейропсихологічні фактори», то сьогодні все більше йдеться про широкомасштабні мережі. Ми візьмемо до уваги сім найбільш вживаних нейромереж, ілюструючи їх персонажами класичного фільму Акіра Куросави «Сім самураїв».

На лекції обговоримо такі питання:

  •  Які три базові нейромережі вирізняють у роботі мозку?
  •  У чому полягає значення трьох базових нейромереж для адаптації та повсякденного життя?
  •  Як мережа спокою (default mode network) пов'язана із суб'єктивним почуттям благополуччя?
  •  Які структури мозку входять до складу мережі визначення значимості (salience network)?
  •  З якою нейромережею пов'язана інтелектуальна продуктивність?

Спікер:

Сергій Литвин — спеціаліст в області нейропсихології особистості, аспірант психології КНУ імені Тараса Шевченка за спеціалізацією «клінічна психологія». Співзасновник та ведучий проекту «Нейропсихологія». Психотерапевт у напрямі «клієнт-центрована терапія». Фундатор Клубу Розвитку при факультеті психології КНУ імені Тараса Шевченка.

Биохакинг: технология достижения целей

Що: Біохакінг: технологія досягнення цілей

Де: Grape Hub

Коли: 21 червня о 18:30

Вхід: 500 грн

Захід присвячений Біохакінгу — управління здоров'ям для досягнення поставлених цілей в бізнесі, кар'єрі і відносинах.

В рамках лекції ви дізнаєтесь:

  • Що таке біохакінг?
  • Яка різниця між біохакінгом, здоровим способом життя?
  • Про відомих біохакери, таких як Джеф Безос, Сергій Брін, Ілон Маск
  • Які маркери здоров'я використовуються в біохакінгу?
  • Які методи управління маркерами здоров'я в біохакінгу?
  • Як пов'язані між собою маркери здоров'я, цілі, досягнення і самореалізації?
  • Сase study. Приклади біохакінгу і реальні історії

Кому це цікаво і корисно послухати? Людям, захопленим технологіями, здоровим способом і якістю життя.

Чому ми запросили Святослава Ханенка?

Святослав Ханенко відкрив в 2016 році першу клініку біохакінгу в Україні SQLAB. Вона відрізняється від звичних медичних установ — тут на прийом чекають здорових людей. Згідно з концепцією клініки — всі люди здорові, проте у всіх різна кількість здоров'я в конкретний момент часу.

Sviatoslav Khanenko — засновник і головний лікар першої клініки біохакінгу в Україні SQLAB. Медичний доктор (НМУ ім. Богомольця), фахівець з сімейної медицини та громадській охороні здоров'я (Vienna Medical University), магістр бізнес-адміністрування (Barcelona Business School).

Ми запросили Спеціального гостя Катерину Тимонькіну — професійного коуча і члена ради International Coach Federation.

Katya Tim поділиться своїм досвідом біохакінгу і допоможе доповнити картину — як Біохакінг перших осіб компаній впливає на ефективність бізнесу. Катерина отримала професійну освіту Executive Coaching в Columbia University in the City of New York і МВА в University of Glasgow.

6
516

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: