fbpx
Сегодня
Анонс 12:38 11 Июн 2018

План на неделю. Лучшие образовательные мероприятия Киева 11-17 июня

Широченный спектр лекций на этой неделе. От философии к искусству через политику и историю. Остеопаты, врачи, ученые - кого только не послушать в эти замечательные дни, выбирайте (укр.).

Навіщо нам вічність, якщо ми не знаємо, як провести вільний час? У таку гарну погоду навіть найбільш ледачі тягнуться в парки, а могли б сходити на лекцію. Ось і ми зараз пропонуємо вам альтернативу кави на природі у вигляді освітніх заходів.

Вівторок – день філософії, це не офіційно, а тільки на 12 червня. Андрій Богачов продовжує штормити межі нашої свідомості нотками філософії. Безконфліктність, можливість чи утопія. Поговоримо?

Наш земляк Казимир Малевич прославився не тільки «Чорним квадратом», а й напрямком в авангардистському мистецтві, який він заснував у 1-й половині 1910-х років – супрематизмом. Це ті самі комбінації різнобарвних площин найпростіших геометричних обрисів, що неможливо зрозуміти в галереї. А тепер уявіть, що такими лініями можна зобразити політику і війну. Приходьте 12 червня на лекцію Тетяни Філевської і дивуйтесь силі мистецтва.

Іноді пульт на телевізорі так і тягнеться включити чергову програму  «Говорить Україна», знайомо? Ми ж прекрасно розуміємо, що це марна трата часу, але формат дискусії та емоції змушують перемикнути. Уявімо, що хлопці приготували підбірку відео з Youtube, обрали неоднозначну тему і запросили експертів з різних областей. Таке собі ток-шоу наживо, тільки інтелектуальне. Непогано, правда? Тому замість пульта клікайте курсором на «купити квиток» і приходьте обговорювати остеопатію разом з лікарями. Хто тут не правий і чому, розберемося разом. І там ще в подарунок книжку електронну дають. Тому з порожніми руками не підете, ще й цілий комплекс нових знань отримаєте. Однозначно треба бути.

Щоб раз і назавжди розібратися з грецькою міфологією потрібно всього лише відвідати лекцію Олександра Левко і закрити вже цей гештальт. А якщо грецька трагедія як інтелектуальний досвід –мммм таке неможливо пропустити. 14 червня –зроби вже це.

«Візьми себе в руки», або «припини трусити ногою». Кожен з нас таке чув чи казав, але чому так трапляється? Яка природа цих дій. Відповідь нам дасть психосоматика. Тобі розкажуть, як навчитися слухати своє тіло та розуміти, що воно каже. 15 червня ти зможеш себе контролювати повністю, або, як мінімум,станеш розумнішим.

Умовність миру. Філософська зустріч

Що: Умовність миру. Філософська зустріч

Де: Mezzanine

Коли: 12 червня о 19:00

Вхід: 75 грн

Під час зустрічі розглядатимемо філософію конфлікту.

  • Як конфліктувати гідно, не дичавіючи при тому?
  • Чи можна існувати безконфліктно?

Мова буде йти про зіткнення з індивідом або колективом, про боротьбу з несправедливою владою та війну із зовнішнім ворогом, про боротьбу з власними потягами й силами природи, про конкуренцію заради самоздійснення.

Лектор – Андрія Богачов, доктор філософських наук, професор кафедри теоретичної і практичної філософії Київського національного університету ім. Т. Шевченка

Супрематизм і війна. Лекція Тетяни Філевської

Що: Супрематизм і війна. Лекція Тетяни Філевської

Де: Shcherbenko Art Centre

Коли: 12 червня о 19:00

Вхід: вільний

Лекція Тетяни Філевської буде присвячена історії виникнення супрематизму на тлі соціально-історичних подій. Чи може безпредметне абстрактне мистецтво відобразити війну? Наскільки авангард пов'язаний із революцією та політикою? У відповідях на ці запитання, лекторка окреслить складові зв'язку мистецтва та війни на початку ХХ століття.

Реалізм і реальність: виставка Павла Ковача у ЩАЦ присвячена аналізу питання співвіднесення «мистецтва і страждання», можливості митця творити під час та/або на тему війни, перетворювати страшну, болісну реальність на нову — художню. В проекті художник звертається до діалогу із авангардисткою Ольгою Розановою та її серією супрематичних ілюстрацій до поетичної збірки «Вселенська війна» Олексія Кручьоних. Художниця у формі супрематичного колажу транслювала поетичні образи війни, що лякають та захоплюють водночас. На лекції Тетяни Філевської спробуємо більш детально проаналізувати авангардні художні практики на тлі війни.

Проект Format

Що: Проект Format. [НЕ]традиційна орієнтація в медицині – остеопатія

Де: Креативний простір "Часопис"

Коли: 13 червня о 19:00

Вхід: 300 грн та електронна книжка у подарунок

На вулиці ХХІ століття. Відбуваються шалені інновації у молекулярній фізіології, мікрохірургії, генетиці, фармакології. Здавалося б – людство має жити довше, краще, здоровіше. Але в реальності діють зовсім інші закони: застарілі медичні практики та інвентар, псевдонаукові міфи й бажання продати вигідний препарат, дилетантство та байдужість до потреб пацієнта повністю підривають довіру пацієнта до традиційної медицини.

В рамках заходу Ви дізнаєтесь про наступне:

  • Що це за альтернативний напрям у медицині і як він працює?
  • На яких принципах заснована остеопатія?
  • Які проблеми вона вирішує і який інструментарій використовує?
  • Чи виступає остеопатія проти застосування ліків?

Велика кількість прикладів, розбір відео-кейсів, активна робота з глядачами та гумор – все це в рамках нашого заходу. Крім того, усі, хто прийде на захід, отримають 2 чудові подарунки:

  1. електронну книгу «Чому еволюція правдива?» відомого американського генетика Джеррі Койна.
  2. ексклюзивну брендовану презентацію з ключовими тезами заходу разом з фото-звітом.

Древнегреческая трагедия как интеллектуальный опыт

Що: Давньогрецька трагедія як інтелектуальний досвід

Де: BOtaN

Коли: 14 червня о 19:00

Вхід: 200 грн.

Напередодні прем'єри вистави Орестея — спільного проекту театру на Подолі і Misanthrope theatre, кличемо тебе на лекцію про вічну літературу — давньогрецьку трагедію. Що це за жанр, і які головні теми він зачіпає, на які відповідає питання, і з чого складається художній світ Есхіла, Софокла та Евріпіда? Про що трагедії насправді і, яка з них може вважатися головною, розповідає кандидат філологічних наук Олександр Левко. Приходь розбиратися!

Ідеї ​​та образи грецької трагедії хвилюють людство безліч століть, але не всі загадки світовідчуття давніх греків розгадані. Чому Агамемнон жертвує своєю дочкою, за що Орест вбиває свою матір, чому Антігона йде на смерть, що керує Едіпом в розслідуванні лих рідного міста і чим відповість Медея на зраду свого чоловіка? Поговоримо про катарсис, головні трагедії і про античного глядача. Чекаємо тебе на відповіді і нові знання!

Психосоматика. Як ми можемо розуміти мову тіла?

Що: Психосоматика. Як ми можемо розуміти мову тіла?

Де: FREUD HOUSE club

Коли: 15 червня о 19:00

Вхід: 100 грн

Метелики у животі, розбите серце, камінь на серці… Тіло та душа неподільно пов'язані між собою. «Тіло – половина душі».

Тіло говорить до нас відчуттями, і ця мова є універсальною.

«Візьми себе в руки!» – кажемо ми собі, щоб досягнути бажаного. Однак раптом тіло перестає працювати так, як ми очікуємо. З цього починається більшість психосоматичних історій: людина звертається до лікарів з різноманітними скаргами, але медичні обстеження не виявляють причин хвороби. Звідки беруться ці скарги? Чи варто лякатися? Про що тіло хоче мені сказати?

Щоб відповісти на ці запитання, потрібно мати базові знання про зв'язки між психікою та тілом. Також нам необхідно знати основні концепції виникнення та розвитку психосоматичних захворювань.

У 2018 році побачило світ україномовне видання книги д-ра медицини Самюеля Пфайфера, в якій міститься його 35-річний досвід як директора однієї з престижних психіатричних клінік у Швейцарії. Описи захворювань написані доступною для звичайного читача мовою і допоможуть краще зрозуміти сигнали тіла. Видання буде корисне студентам медичних і психологічних вишів, психологам, лікарям-інтернам, людям, що страждають на соматоформні розлади, та їхнім оточуючим, а також усім тим, хто бажає краще зрозуміти мову свого тіла.

7
864

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: