fbpx
Сегодня
Кейсы 15:05 08 Сен 2018

#ПоддержиСвоих: стартапы переселенцев

10 бизнес-проектов, начатых с нуля и на новом месте (укр.)

Фото unsplash.com

В Україні, за офіційними даними, зареєстровано понад 1,5 мільйонів переселенців. Війна стала особистою трагедією і змусила багатьох перегорнути сторінку життя.

Проте, пам'ятаєте стару притчу? Жабка, яка потрапила у горщик із сметаною і перестала боротися за життя, втонула, а та, яка почала активно бити лапками, збила її у масло і змогла вискочити з западні. Деякі переселенці вже спробували відкрити свою справу.

Нещодавно у Twitter з'явився хештег #ПідтримайСвоїх, під яким публікують короткі кейси українських підприємців. «Рубрика» пропонує дізнатися більше про стартапи саме переселенців.

Читайте і надихайтеся. Або просто #ПідтримайСвоїх як клієнт.

Шоколадна майстерня Lekontina переселенців з Луганської області

Сім'я переселенців з Кришталевого Луганської області Дмитро і Поліна Леконцеви відкрили невелику кондитерську у Маріуполі. Їхньому закладу вже більше року, у меню: 30 видів цукерок, тістечка, кава і чай.

«Сама ідея бізнесу, насправді, — це давня мрія Поліни створювати вироби з шоколаду і вигадувати нові і нові види таких смаколиків. Коли ми відкривали справу – не виділяли купівельну групу, тому що самі не знали свою аудиторію. Але згодом ми побачили, що наша аудиторія – це молодь та сім'ї (як з дітьми, так і без дітей). Наше кафе розташовується в самому центрі Маріуполя, основну частину продажів ми здійснюємо на місці, в кафе. Також є доставка по місту, і було кілька замовлень по Україні і навіть закордон. Оперативно замовити продукцію шоколадної майстерні Lekontina можна через будь-який канал зв'язку: профіль Гугл, соцмережі або телефон, який ми вказуємо в наших профілях соцмереж. Ще можна зробити замовлення через службу доставки», — розповів "Рубриці" Дмитро Леконцев.

Локація: Маріуполь, Куїнджі, 48
Facebook

Компанія Budkarkas переселенця з Донецька

Переселенець із Донецька Олексій Прудкогляд створив компанію Budkarkas, яка проектує та будує дерев'яні каркасні будинки і дерев'яні садові меблі.

«Обробкою дерева хотів займатися давно. Виношував різні ідеї. При першій нагоді почав робити вироби з дерева. Сусіди, знайомі почали замовляти. Так і почалося. Мої покупці – це жителі приватних будинків. Із середнім достатком. Продажі в основному через інтернет. Але багато хто приїжджає подивитися в живу до мене на ділянку, там де я все це виробляю. Наразі доставляю свої вироби по Києву і області, але планую організувати доставку всією Україною», — прокоментував для "Рубрики" Олексій.

Варто відзначити, що оперативно замовити продукцію Олексія можна зателефонувавши по телефону.
Локація: Київ
Facebook 

Сири від шеф-кухаря з Донецька

Переселенець з Донецька Олександр Шкатула виготовляє чудові сири. Отриманий у 2017 році грант у 360 тисяч грн дозволив придбати професійне обладнання та відкрити міні-сироварню.

«Я шеф-кухар з 25-ти річним стажем. Одного разу зварив свій перший сир (в каструльці), вийшло відмінно. Через пів року мені вже хотілося займатися тільки цим. Допоміг грант. З'явилася сироварня. Грант був витрачений на обладнання. Приміщення, інвентар, сировину та інше довелося купляти на власні кошти, а оскільки їх було дуже мало – взяв кредит, зайняв у друзів. 20 лютого з'явився перший магазин в Маріуполі. 4 липня – другий. Знову борги, знову кредит… Але сир подобається клієнтам, його купують і хвалять, значить все роблю правильно. Сири (через дорожнечу молока в нашому регіоні) виходять не дешеві. Від 250 до 400 грн за кг. Зараз вже є сири 5-6 місяців зрілості. У холодну пору року відправляю свою продукцію «Новою поштою» по всій Україні», — сказав "Рубриці" Олександр.
Локація: Маріуполь, сезонна доставка в інші міста України
Facebook

Вироби з дерева від переселенця з Брянки

Переселенець із Брянки Роман Фрісман виготовляє на замовлення стелажі, полиці, шафи та дерев'яні вироби.

«Повноцінним бізнесом це назвати важко, швидше за одне з улюблених занять. Коли жили на Донбасі мене приваблювало все що пов'язано з деревом… Коли звідти виїхали з'явилася потреба в житлі, була можливість взяти маленький будиночок, однак не було можливості придбати необхідне з меблів, тому просто вирішив спробувати з підручних матеріалів збудувати кухню для коханої. Це побачили сусіди, друзі, їм сподобався результат і я подумав: «Чому б це не продати?». Так з'явилися пара перших замовлень.

Товар розрахований на будь-яку аудиторію, у всякому разі хотілося б так, але поки немає необхідного обладнання для повноцінного здійснення цього завдання. Реалізація йде не так як очікувалося, але так чи інакше процес рухається. Зараз роблю замовлення по інтернету і для оточуючих мене людей.

Замовити мої вироби легко, заходите на сторінку «Вироби з дерева» і пишіть повідомлення: «хочу те і те» і в перебігу декількох днів можу виготовити продукцію за бажанням замовника. Правда створити не все можу, тільки те що є і буде на сторінці у Facebook.

Крім Facebook можна буде замовити мою продукцію на OLХ", — розповів Роман для "Рубрики".
Локація: Київ
Facebook

"Солодкий бізнес" переселенців з Кіровська

Переселенці з Кіровська Валентина Жосану та її донька Олена виготовляють круті смаколики: арахісову пасту, пасту з мигдалю, кунжуту і натуральний шоколад. Продукція, яку виробляють підприємці, складається з якісних натуральних компонентів з мінімальною кількістю добавок, що відповідає принципам здорового збалансованого харчування.

«Реалізуємо свій товар в основному під замовлення, — розповідає Валентина Жосану, — а щоб мати постійний ринок збуту через торговельні мережі (нашу продукцію готові брати в Одесі і Києві), потрібно пройти державну сертифікацію продукції. Отримати її можна тільки при наявності виробничих площ, де буде витяжка, вентиляція. Завдяки сприянню директора районного центру зайнятості населення Світлани Вікторівни Білан райрада виділила нам в оренду на пільгових умовах три кімнати в комунальному будинку Козельщини. Між нашим селом і райцентром регулярно ходять електрички, добиратися дуже зручно, десять хвилин їзди. Ось наведемо там порядок, перевеземо обладнання і відразу ж почнемо збільшувати обсяги виробництва. У планах — вийти на виробництво 20 кілограмів шоколаду і 200 кілограмів пасти в місяць».

Щодо вартості паст, то найдешевша — класична арахісова — 60 гривень. 70-75 гривень коштують пасти з добавками шоколаду і фініків. Найдорожча — мигдальна. Її ціна — 150 гривень.
Локація: село Нова Галещина Козельщинського району, Полтавщина
Facebook 

Українська вишивка майстрині з Донецька

Переселенка із Донецька, майстриня hand made Наталя Москалевська, робить машинну вишивку на футболках, подушках, рушниках тощо. Замовити вишивку можна як за власним дизайном, так і за дизайном авторки.

Варто зазначити, що вишивка не линяє і не вицвітає, не деформується з часом. Ви отримаєте акуратну і міцну річ, яка красиво виглядає і служить довгі роки, а дитину порадують яскраві цікаві картинки з героями улюбленого мультфільму.
Локація: Бердянськ
Facebook

Центр розвитку дитини і сім'ї Joy Club переселенки з Єнакієвого

Переселенка з Єнакієвого Аліна Кузьменко заснувала Центр розвитку дитини і сім'ї Joy Club.

«Це комфортний простір для дитини, де малюк може не тільки всебічно розвиватися, а й цікаво проводити час. Затишна домашня атмосфера і доброзичливий клімат центру «JOY» допоможе батькам краще зрозуміти характер маленької людини, а дітям – розвивати природні таланти. Стимулювати прагнення дитини до саморозвитку – ось основний метод роботи Центру раннього розвитку «JOY», — розповідають засновники Центру.

Локація: Дніпро
Facebook 
Сайт

Клінінгова компанія «Чистий дім SV» переселенки з Донецька

Клінінгова компанія

Переселенка з Донецька Яна Сивокільська заснувала клінінгову компанію «Чистий дім SV». Вже зараз ця компанія стала однією з ТОП-ових у Києві, клієнтами «Чистий дім SV» є відомі компанії, ресторани, торгові центри, а також сотні власників квартир, будинків, котеджів.

«За час існування «Компанії «Чистий Дім SV» наш дружний колектив, як то кажуть, пройшов «вогонь і воду, і мідні труби». Тому кожен клієнт може бути впевнений — досвід і професійний підхід дозволять нам виконати будь-яке поставлене завдання в найкоротші терміни і довести результат до досконалості.

Ми не дозволяємо собі економити ні на професійній хімії та обладнанні, ні на своїх співробітниках. Всі наші засоби екологічні і гіпоалергенні. Співробітники щорічно проходять курси підвищення кваліфікації. Нам приємно тримати високу планку і отримувати у відповідь подяку наших клієнтів», — розповідає адміністрація компанії.

Локація: Київ
Facebook
Сайт

Казкові іграшки від переселенки з Донецька

Переселенка із Донецька Катерина Лисенко шиє колекційні ляльки та виготовляє м'які іграшки технікою валяння. Замовити цю красу можна на сторінці у Facebook майстрині.
Локація: Київ
Facebook

Ведмедики Teddy та інші м'які іграшки від переселенки з Донецька

Юлія Чурпій, переселенка з Донецька, виготовляє ведмедиків Teddy bear та інші м'які іграшки технікою валяння.
Локація: Київ
Facebook

71
10478

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: