fbpx
Сегодня
Обзор 09:00 05 Окт 2018

Образовательное пространство, каким оно должно быть. Часть вторая

Плюс 10 реформированных украинских школ ко Дню учителя (укр.)

Спільний проект Мінрегіону та МОН «Новий Освітній Простір» (НОП) передбачає створення мотивуючого, креативного шкільного простору, який відповідає принципам технологічності, енергоефективності та інклюзивності.

На початку вересня «Рубрика» розповідала, як змінюються українські навчальні заклади за цим проектом, і в цьому випуску ми покажемо ще 10 шкіл, які відповідають принципам НОП.

Опорна школа у Добропіллі, Донецька область

 

На початку вересня у Добропіллі після капітального ремонту відкрили опорну школу. Вона має три поверхи, налічує 32 класи з новим обладнанням і розрахованих на 1176 учнів.

Фасад розмальований патріотичною вишиванкою, внутрішня частина оновлена та має нові сучасні меблі.

Крім того, навчальний заклад отримав цифрові лабораторії для кабінетів хімії, фізики, біології та лінгафонних кабінетів, мобобладнання, ноутбуки, швейні машини та станки для обробки дерева та металу.

Опорна школа в смт Софіївка, Дніпропетровська область

Умови, які створюються в КЗ «Софіївська опорна ЗОШ І-ІІІ ст.», повністю відповідають вимогам нових освітніх стандартів. Зараз триває реконструкція будинку школи 1934 року будівництва, утепляється фасад основної будівлі школи. На завершальній стадії будівництва шкільний стадіон.

Фасад будівлі розмальовується яскравими кольорами, що підіймають настрій учням та працівникам школи.

Ліцей «Радовель», Житомирська область

Ще одним чудовим прикладом Нового Освітнього Простору є ліцей «Радовель» в Житомирській області у селі Радовель.

Окрім сучасного обладнання, енергоефективності та яскравого ремонту тут подбали про кожного, зробивши будівлю доступною для дітей з інвалідністю. Тут немає жодного порогу в проходах, працює ліфт, який ще й виробляє електроенергію і, що вкрай важливо, має високий рівень безпеки. Є спеціальні санвузли, а парти у класах регулюються по висоті.

Світлове оснащення базується на системі LED, що забезпечує комфортне денне світло в кабінетах і коридорах.

Навчальний процес у ліцеї має три основні напрямки: академічне навчання, всебічний фізичний розвиток дітей та трудове виховання.

Початкова школа в смт Петриківка, Дніпропетровська область

Школа складається з двох будівель. Будівля самої школи була побудована 110 років тому. Друга, менша будівля, була побудована в 1979 році. Раніше у цій школі були туалети через дорогу.

Після реконструкції у школі оновили все, крім зовнішніх стін, які утеплені і зроблені у вигляді яскравого фасаду.

У маленькій будівлі – сучасний ІРЦ, побудований в рамках Соціальної Програми Марини Порошенко. З кабінетом ЛФК, кабінетами логопеда і дефектолога. Центр Петриківського розпису з приголомшливим викладачем Іваном Васильовичем, в якому діти вчаться малювати. І «майстерні» для дівчаток, а точніше величезний кабінет де вони вчаться створювати одяг.

У самій школі повністю нові класи. Інтерактивні дошки в кожному класі. Нові меблі. Прозорі двері. Жалюзі замість штор-пилозбірників. Нові туалети. Просторі рекреації. Два комп'ютерні класи і невеликий актовий зал.

Вся територія навколо школи в плитці замість дірявого асфальту. Акуратні газони біля школи, якими можна і потрібно бігати і на яких можна сидіти і валятися. І дві ігрові зони з гумовим покриттям підлоги.

Маріупольська спеціалізована школа I-III ступенів №66, Донецька область

Сучасний та мотивуючий Новий Освітній Простір створити у Маріуполі Донецької області в оновленій школі №66. Як всередині, так і ззовні вона повністю змінилася.

Тепер стіни кабінетів і коридорів прикрашають мотивуючі цитати та малюнки, а навчальні класи стали цікавими завдяки інтерактивним дошкам та іншому сучасному обладнанню.

Крім цього, тут відкрито лабораторії та віртуальну бібліотеку – кабінет з Wi-Fi та ноутбуками, куди діти зможуть приходити, щоб підготуватися до уроків чи попрацювати над власним науковим проектом.
Стильний актовий та спортивний зали, буфет і навіть прес-центр – це все також є.

Також комфортно і безпечно облаштована для учнів і пришкільна територія.

Магдалинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Дніпропетровська область

У Магдалинівці в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів активно втілюються принципи Нового Освітнього Простору. Вже цього року вона має відкритися. Наразі реконструйована внутрішня частина будівлі, коридори, кімнати та двері оновлені та розфарбовані яскравими кольорами, що надихають, підіймають настрій та формують креативність.

У школі розміщені нові стильні меблі, оновлені туалети, встановлені інтерактивні дошки.

Поступово оновлюються і розфарбовується й фасад магдалинівської школи.

Одеська загальноосвітня школа №125 І-ІІІ ступенів

Ще один сучасний та оновлений за принципами НОП навчальний заклад, який відкрився цього навчального року, — школа №125 в Одесі.

Будівлю закладу капітально відремонтували, повністю замінили покрівлю, вікна, інженерні мережі, утеплили фасад. Не обійшлося без яскравого креативного дизайну, адже це один із головних принципів Нового Освітнього Простору. Крім цього, у школі відремонтували спортивну та актову залу.

Також в приміщенні закладу розмістили невеликий дитячий садочок на три групи.

Житомирська гімназія №3

Яскравий фасад, креативні рішення та оздоблення всередині – все це вдало поєднано у житомирській гімназії №3.

Оновлений заклад зробили не тільки красивим, але й енергоефективним, замінивши вікна, утепливши фасад та підключивши до центрального опалення.

Для інклюзивності простору встановили сучасні підйомники, пандуси та оновили туалетні кімнати.

До реконструкції у школі навчалося майже 1000 учнів, зараз їх кількість збільшилась у 1,5 рази.

Школа в Костянтинівці, Донецька область

У Костянтинівці 625 учнів розпочали новий навчальний рік у сучасній опорній школі, реконструйованій за принципами НОП.

Навчальні класи у школі обладнали інтерактивними дошками, стіни коридорів прикрасили яскравими малюнками та різноманітними цитатами.

Школа має потужну не лише освітню, а й спортивну базу: плавальний басейн; футбольне поле та бігові доріжки із сучасним покриттям; простір для занять стрибками в довжину; волейбольний, баскетбольний та хокейний майданчики.

Крім того, школа у Костянтинівці обладнана та забезпечена усім необхідним для навчання дітей з інвалідністю.

Школа №334 та ліцей "Інтелект" у Києві

У Києві відкрили новозбудовану школу, будівництво якої розпочали ще 25 років тому, проте відновили минулого року. Про це раніше писала «Рубрика».

Будівля розрахована на 36 класів, тобто майже 1100 учнів. Тут буде школа №334 та ліцей "Інтелект".

У будівлі встановлена і система «розумний дім», яка передбачає автоматичне регулювання температури приміщень школи в залежності від того, чи перебувають в приміщенні люди та яка температура надворі. Будівля має додаткове утеплення та енергоефективне LED-освітлення.

Школа має все необхідне обладнання та техніку, аби діти навчалися комфортно та здобували освіту європейського рівня. Зокрема, робоче місце вчителя обладнане комп'ютером, окрім звичайної дошки, у класах є великі інтерактивні дисплеї для перегляду відеоматеріалів. Також є спеціальні кабінети для вивчення іноземних мов, танцювальна студія, студія музики та співу, 3 спортивні зали, медична частина, душові кімнати, кабінет психолога.

Крім того, початкова школа має окремі ігрові класи та сучасні парти-трансформери.

52
20280

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: