fbpx
Сегодня
Полезности 14:41 20 Окт 2022

Будь в курсе: возможности для молодежи в Украине

ДЛЯ СТУДЕНТІВ

  • Еразмус+

ЄС пропонує безліч можливостей навчання за програмою Еразмус+. Наприклад, бакалаври, магістри й докторанти можуть поїхати на студентський обмін до європейських університетів. Обмін стане частиною навчальної програми й триватиме від семестру до року. Витрати на навчання та проживання покриє програма Еразмус+. За детальнішою інформацією зверніться у відділ міжнародних зв'язків вашого університету.

Крім цього, Еразмус+ надає стипендії для навчання на магістратурі у провідних університетах Європи. Знайти курс можна в каталозі Erasmus Mundus Joint Master Degrees (наразі список налічує 163 курсів). Потім необхідно зв'язатися з відповідним університетом і подати заявку на курс та стипендію.

У відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну Еразмус+ спростив умови реалізації проєктів із залученням українських студентів. Тепер українці зможуть подавати заявки безпосередньо до європейських університетів. Відвідайте Центр підтримки студентів, щоб довідатися про доступні можливості.

Національний Еразмус+ офіс в Україні надасть вам всю необхідну інформацію. Ви можете переглянути їхній веб-сайт чи підписатися на сторінку у Facebook, написати на електронну пошту [email protected] або зателефонувати за номерами +38 (044) 286-66-68 чи +38 (099) 332-26- 45.

  • Стипендії в Коледжі Європи

Коледж Європи пропонує багато стипендій випускникам університетів з України. Крім цього, доступні стипендії від програми EU4Youth. Прийом заявок на 2023/2024 навчальний рік відкриється в жовтні 2022 року та завершиться в середині січня 2023 року. Зареєструйтеся на сайті coleuropenatolin.eu, щоб не проґавити початок прийому заявок.

  • Посли європейської молоді

Мережа «Посли європейської молоді» (YEAs) – це неполітична волонтерська ініціатива, яка об'єднує молодих людей з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Республіки Молдова, України, держав-членів ЄС та Великобританії. Її мета – інформувати молодь про співпрацю між ЄС та країнами Східного партнерства, розповідати про результати співробітництва й давати можливість долучатися до міжнародних заходів. На сьогоднішній день ініціатива нараховує 500 учасників із 34 національностей, зокрема 63 українця(-ки). Ініціатива відкрита для молодих людей віком від 16 до 26 років, зацікавлених у громадській дипломатії й готових ділитися знаннями, досвідом та інформацією зі своїми однолітками. Прийом заявок зазвичай відбувається раз на рік восени.

ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ, МОЛОДІЖНИХ ЛІДЕРІВ ТА ВОЛОНТЕРІВ

  • Молодіжні обміни Еразмус+

Еразмус+ відкритий не лише для студентів. Тисячі українців взяли участь у молодіжних проєктах Еразмус+ – обмінах, тренінгах, політичних дебатах, волонтерстві. 

Усі бажаючі віком від 13 до 30 років можуть долучитися до обмінів Еразмус+, які тривають від 5 до 21 дня. Ці проєкти реалізуються за посередництва молодіжних організацій. 

За детальнішою інформацією зв'яжіться з Інформаційним центром «Еразмус+ молодь та Європейський корпус солідарності в Україні», відвідайте їхню сторінку у Facebook, зателефонуйте за номером +380 50 878 9227 або напишіть на пошту info.ukraine@saltпo-youth.net.

  • Європейський корпус солідарності

Завдяки волонтерським програмам у Європейському корпусі солідарності можна отримати досвід роботи за кордоном. Це також чудовий шанс познайомитися з різними культурами й знайти нових друзів, допомогти суспільству та набути нових навичок.

Взяти участь в програмах можуть молоді люди віком від 17 до 30 років, готові провести за кордоном від двох тижнів до 12 місяців. Волонтерські проєкти відбуваються на території ЄС та його країн-партнерів в абсолютно різних сферах: культура, молодь, спорт, діти, мистецтво, захист тварин або навколишнє середовище. Детальнішу інформацію про подання заявки шукайте на порталі Європейського корпусу солідарності, а можливості для українців – на Facebook сторінці Інформаційного центру «Еразмус+ молодь та Європейський корпус солідарності в Україні».

  • Стипендії для громадянського суспільства

ЄС підтримує молодих лідерів та активістів в Україні і країнах Східного партнерства через програму стипендій для громадянського суспільства. Щорічно програма допомагає 20 активістам досягти позитивних соціальних змін у своїх громадах. Їм пропонується індивідуальне навчання, гранти в розмірі 5 тис. євро та можливість розширити мережу контактів. 

Детальну інформацію про стипендіатів, відібраних від початку програми у 2017 році, та їхні проєкти можна знайти за посиланням. Прийом заявок, наразі відкритий до 15 жовтня, зазвичай відбувається раз на рік восени.

  • Дім Європи

«Дім Європи» – програма, створена для підтримки професійного і творчого обміну між українцями та їхніми колегами у країнах-членах ЄС та Великобританії. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа й роботі з молоддю.

«Дім Європи» пропонує більш, ніж 20 програм: поїздки на конференції, професійні події, стажування, нетворкінг, навчальні подорожі, тренінги та інші можливості. Програма фінансує творчу співпрацю між українськими організаціями та їхніми партнерами з ЄС і Великобританії, а також розвиток культурної інфраструктури та програм для молоді. Крім цього, команда «Дому Європи» організовує різноманітні молодіжні табори і влаштовує студентські обміни між університетами в межах України. Відвідайте сайт «Дому Європи», щоб дізнатися про всі наявні можливості.

  • Мережа випускників EU4Youth

Мережа випускників EU4Youth об'єднує учасників (від 18 до 30 років) молодіжних програм Erasmus+ та Європейського корпусу солідарності, грантових проєктів EU4Youth, ініціативи «Посли європейської молоді» та інших регіональних програм, орієнтованих на молодь із країн Східного партнерства. В рамках мережі випускники налагоджують контакти з молоддю й долучаються до різних ініціатив ЄС. Прийом заявок відбувається раз на рік восени. Програма триває 10 місяців.

  • EU Study Days

EU Study Days – освітній проєкт Представництва Європейського Союзу, метою якого є розвиток мережі молодих людей, які цікавляться питаннями євроінтеграції. Учасники мають можливість зустрітися з дипломатами та експертами, а також з українськими високопосадовцями. Програма складається з двох циклів по 10 інтерактивних освітніх модулів, які проводяться навесні та восени. Найкращих студентів запрошують до участі в літніх або зимових школах в офлайн-форматі. Детальнішу інформацію шукайте на сайті EU Study Days.

ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

  • Молодіжні обміни Erasmus+

Програма Erasmus+ відкрита не лише для студентів: у молодіжних обмінах можуть взяти участь і школярі, яким виповнилося 13 років. Заходи включають семінари, тренінги, дебати, рольові ігри, відпочинок на природі та багато іншого. Ці обміни проводяться за посередництва молодіжних організацій.

За детальнішою інформацією зв'яжіться з Інформаційним центром «Еразмус+ молодь та Європейський корпус солідарності в Україні», відвідавши їхню сторінку у Facebook, зателефонувавши за номером +380 50 878 9227 або написавши електронного листа на пошту [email protected].

  • Європейська школа Східного партнерства

Європейська школа Східного партнерства у Тбілісі пропонує дворічне навчання за програмою Міжнародного бакалаврату для учнів із шести країн Східного партнерства, зокрема України. Програма ЄС надає повну стипендію, яка покриває плату за навчання, проживання та подорож додому на канікули. Щоб потрапити до школи, необхідно пройти конкурсний відбір.

З Європейської школи випустились 145 школярів з моменту її запуску у 2018 році. Вони отримали дипломи і продовжили навчання у найкращих університетах світу.

  • Посли європейської молоді

Ініціатива «Посли європейської молоді» (YEAs) відкрита для участі молодих людей від 16 років, які цікавляться Європою та її цінностями, хочуть набути нових навичок і знайти друзів. Ця мережа об'єднує понад 500 активістів з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України, держав-членів ЄС, і Великобританії. Зверніть увагу, що учасники віком від 16 до 17 років не можуть брати участь у міжнародних поїздках. Прийом заявок зазвичай відбувається раз на рік восени.

  • Євроклуби

Євроклуби орієнтують свою діяльність на школярів та молодь. Їхня мета – інформувати населення щодо Європейського Союзу, відносин ЄС з Україною та євроінтеграції. По всій Україні діє близько 350 євроклубів, які організовують різноманітні освітні заходи. Дізнайтеся більше про євроклуби в Україні, зокрема розташовані неподалік від вас, та можливість до них приєднатися.

  • EU Study Days

Від цього року програма EU Study Days відкрита для школярів 9-11 класів. Учасники зустрічатимуться з дипломатами та експертами Представництва ЄС, а також з українськими високопосадовцями, щоб дізнатися більше про Євросоюз і його співпрацю з Україною. Детальнішу інформацію про можливості та онлайн-курси шукайте на сайті EU Study Days.

СТАЖУВАННІ І ТРЕНІНГИ

  • Стажування Еразмус+

Еразмус+ пропонує проходження стажування та практики за кордоном для студентів бакалаврату, магістратури й докторантури, а також недавніх випускників (протягом одного року після закінчення навчання). Стажування має відповідати науковому ступеню та, по можливості, бути інтегрованим у навчальну програму. Стажування може тривати від двох до дванадцяти місяців. Еразмус+ надає грант, який покриє ваші витрати.

  • Стажування в Європейській комісії (Blue Book)

Двічі на рік ЄС пропонує п'ятимісячні оплачувані стажування у Європейській комісії, її службах та агентствах. Вони проходять переважно у Брюсселі, а також у Люксембурзі та інших державах Європейського Союзу. Конкурс насамперед розрахований на громадян ЄС, але обмежена кількість місць виділяється й для представників інших країн. Подати заявку може випускник університету будь-якої спеціалізації, який не має досвіду роботи в інституції, органі, агентстві чи представництві ЄС більше шести тижнів. Крім цього, кандидат повинен вільно володіти англійською, німецькою чи французькою мовами. Дізнатися більше.

  • Стажування імені Роберта Шумана в Європейському парламенті

Двічі на рік ЄС пропонує п'ятимісячні оплачувані стажування у Секретаріаті Європарламенту. Конкурс насамперед розрахований на громадян ЄС, але обмежена кількість місць виділяється й для представників інших країн. Подати заявку може випускник університету, який не має досвіду роботи в інституції, органі, агентстві чи представництві ЄС більше шести тижнів. Крім цього, кандидат повинен вільно володіти англійською, німецькою чи французькою мовами. Подати заявку можна до кінця травня або до кінця жовтня. Дізнатися більше.

  • Дні кар'єри ЄС

Представництво ЄС проводить Дні кар'єри ЄС, в рамках яких можна взяти участь у панельних дискусіях із професійного розвитку, послухати тренінги з написання CV і проведення публічних презентацій, зустрітися зі співробітниками та HR-фахівцями провідних українських та європейських компаній, домовитися про стажування чи співбесіду, а також дізнатися про можливості навчання за кордоном. Дізнайтеся більше та підпишіться на розсилку новин про майбутні події.

ДЛЯ МОЛОДИХ ПРОФЕСІОНАЛІВ

  • Еразмус для молодих підприємців

Програма «Еразмус для молодих підприємців» доступна для всіх, хто планує відкрити свій бізнес або запустив його протягом останніх трьох років. Учасники отримують шанс пройти стажування на європейських підприємствах. Тривалість програми – до шести місяців. ЄС компенсує 75% витрат, а решту оплачує сам учасник. За детальнішою інформацією звертайтеся до контактних пунктів програми в Україні.

  • EU4Business

Якщо ви запускаєте або вже маєте малий бізнес, ініціатива EU4Business пропонує різні позики і гранти залежно від типу та розміру вашого підприємства. Програма також надає поради й консультації, які допоможуть розвинути ваш бізнес. На сторінці EU4Business ви знайдете повну інформацію про банки-партнери та проєкти, відкриті до участі.

  • EU4Youth

У відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну програма EU4Youth запустила проєкт, спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб та молодих підприємців. Проєкт пропонує кар'єрні консультації та гранти на відновлення бізнесу, а також програми перепідготовки для переселенців. Крім цього, ініціатива забезпечує підтримку психічного та психологічного здоров'я та соціальну допомоги для молоді. Проєкт реалізується фондом «СпівДія». Зареєструйтеся на кар'єрну консультацію і слідкуйте за «СпівДія» у Facebook, щоб першим(-ою) дізнаватися про нові можливості.

Крім цього, програма EU4Youth незабаром запустить низку молодіжних проєктів, спрямованих на розвиток цифрових навичок, соціального підприємництва та побудови кар'єри. Стежте за майбутніми можливостями на сторінці EU4Youth.

  • Навчальна платформа «Почати.Бізнес»

Навчальна платформа «Почати.Бізнес» орієнтована як на початківців, які цікавляться підприємницькою діяльністю, так і на власників бізнесу, що шукають практичних порад щодо його розвитку. Платформа пропонує інтерактивні курси, присвячені різним сферам бізнесу, наприклад, креативній індустрії, готельному менеджменту, виробництву тканин чи кераміки. Нещодавно на сайті з'явилися нові курси для мікропідприємств, переміщених внаслідок війни: ви дізнаєтеся про запуск та розширення бізнесу, мінімізацію можливих ризиків, розвиток електронної комерції та безліч інших практичних аспектів.

  • Жінки в ІТ

Програма EU4GenderEquality розробила платформу «Будь», щоб допомогти українським жінкам працевлаштуватися в IT та креативних індустріях. Ментори та експерти з найкращих українських і світових компаній підтримують жінок у пошуку роботи. Платформа пропонує наставництво та онлайн-курси з технологій, дизайну, програмування, розробки програмного забезпечення або тестування. Ініціатива орієнтована на жінок, які переїхали в інше місто чи за кордон або ж втратили роботу і хотіли б здобути нову професію. Подайте заявку зараз: https://inscience.io/en/be/

Шукаєте натхнення? Прочитайте ці історії!

Сотні молодих українців(-ок) подарують вам натхнення та нові ідеї!

Анна отримала фінансову й технічну підтримку від EU4Youth для Центру іпотерапії та розвитку. Центр використовує коней для реабілітації молодих людей з інвалідністю.

Ніна була змушена покинути Ірпінь та переїхати до Західної України. Дівчина не опустила рук і перекваліфікувалася на ІТ спеціалістку з аналізу даних. Ніна стала однією з 500 учасниць курсу «Будь», розробленого проєктом EU4GenderEquality.

Єва з Харкова закінчила Європейську школу Східного партнерства в Тбілісі та виграла повну стипендію на вивчення екології у престижному Нью-Йоркському університеті в Абу-Дабі.

Будь в курсі: можливості для молоді в Україні

1043

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: