УрбанРубрика

CEO Nextbike в Києві: «Ми закладали у бізнес-модель відсоток вандалізму»

«Рубрика» запитала в керівника компанії Олексія Кушка про результати перших тижнів прокату велосипедів у столиці

Попри GPS-трекери, які фіксують увесь маршрут пересування транспорту, вже є факти викрадення перших велосипедів. За 2 тижні роботи велопрокату в Києві вкрали 4 велосипеди.

28 серпня ЗМІ поширили інформацію про викрадення цілого пункту велопрокату на Хрещатику. В компанії Nextbike.ua це швидко спростували. Велосипеди зранку просто розібрали користувачі, тому парковка повністю пустувала.

«Факти крадіжки велосипедів – це більше удар по користувачам, ніж по нашій компанії. Велосипедів і так не вистачає, бо попит просто скажений. Для компанії це матеріальні збитки, але ми усвідомлювали і закладали відсоток вандалізму в бізнес-модель», — розповів для «Рубрики» директор Nextbike Олексій Кушка.

Який саме цей відсоток і чи застраховані велосипеди він не сказав, пославшись на комерційну таємницю.

Перші тижні роботи Олексій прокоментував: «Дуже позитивні результати. Не вистачає велосипедів. Неочікувано великий інтерес і попит, який значно перевищує пропозицію».

Олексій Кушка

Також Nextbike.ua отримує багато пропозицій від користувачів на нові локації велопрокату у столиці. «Маємо більше 200 запитів від активних людей. Ми все збираємо у спеціальну гугл-форму. Але в короткотерміновій перспективі не будемо запускати нові станції, бо розтягувати кількість велосипедів на більшу кількість локацій не є доречним. А на наступний рік чекаємо інформацію від КМДА та Київської інвестиційної агенції щодо оголошення умов тендеру», — розповів директор Nextbike.

Олексій Кушка наголосив, що Nextbike і veliki.ua безпосередньо підтримують всі рухи та ініціативи щодо велосипедизації міста. «Восени ми будемо долучатися до дійства Велосипедом на роботу», — зазначив він.

За словами Кушки, спочатку всі реєструвалися і користувалися разовими поїздками, зараз більше переходять на абонентну модель, тому що зрозуміли зручність і користь.

Нагадаємо, 15 серпня компанія Nextbike презентувала в Києві систему прокату велосипедів – Bike sharing. Зараз у Києві вже є 33 майданчики для оренди 55 велосипедів у різних куточках міста. Разова півгодинна поїздка на велосипеді коштує 30 грн, оренда байка на весь день – 300 грн.

Також систему велопрокату Nextbike вже запустили у Харкові, у вересні-жовтні очікується у Вінниці та Одесі.

Свіжі дописи

  • Кейсы

Как полет на метле из «Гарри Поттера»: как работает школа по подготовке к армии «Зесики 9 ¾»?

"Зесики 9 ¾", как говорит основательница проекта Олеся Корженевская, это школа кроткой мобилизации. Ее цель… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Кейсы

Ракета за забором: история семьи из Ирпеня, получившей от государства компенсацию за поврежденное жилье

"Рубрика" рассказывает историю семьи из Ирпеня, которая получила от государства компенсацию за поврежденный во время… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Здоровье

У меня гипертония: как распознать болезнь и что делать, если у вас повышенное давление

Во Всемирный день борьбы с артериальной гипертонией рассказываем, как правильно измерять давление, а также о… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Кейсы

Между Кавказом и Киевом: как картвелы на передовой и в сердце диаспоры поддерживают Украину

“Рубрика” поговорила с волонтерами и активистами из Сакартвело о помощи Украине и наибольших вызовах, возникших… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Кейсы

Пять утраченных домов: как семья переселенцев получила новое жилье от государства

"Рубрика" записала историю семьи, которая одной из первых получила компенсацию за разрушенное жилье в рамках… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Что происходит

Как обновить данные в ТЦК: рассказываем о новых правилах для военнообязанных

“Рубрика” подготовила инструкцию с ответами на самые частые вопросы о том, как обновить данные в… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.