fbpx
Сегодня
Полезности 18:33 01 Фев 2021

Секреты счастливого брака и отношений: 5 книг о любви от издательства "Виват" ко Дню святого Валентина

Рассказываем, что стоит прочитать, чтобы лучше понять химию чувств. А еще — разыгрываем книги для читателей "Рубрики"!

English version here

Фото Unsplash

День святого Валентина має неоднозначну репутацію. Хтось його любить, когось він дратує. Втім, важко проігнорувати весь світ, який так і кричить: сьогодні день для романтики! Маємо хороші новини — навіть у часи пандемії романтиці бути. Адже в першу чергу День святого Валентина святкує любов. А для любові жодний вірус не перешкода.

Видавництво "Віват" спеціально для читачів "Рубрики" підготувало добірку найромантичніших небанальних книжок до Дня святого Валентина, які точно нікого не залишать байдужим — кожен знайде серед цих книг щось собі до душі, щоби зігрітися цього лютого.

А скептикам нагадаємо, що любов починається з любові до себе. Що ж може бути кращим її проявом, ніж цікава книжка, від якої неможливо відірватися? Отож-бо.

Сара тільки-но розлучилася, і доля одразу звела її з Едді. Спонтанне знайомство переросло в щире та сильне почуття, яке стало взаємним. Здається, таке трапляється лише в мелодрамах. Дивовижний тиждень разом, обіцянки та плани на спільне майбутнє. Хепіенд? Прощання перед відпусткою і, як гадала Сара, коротка розлука. Едді обіцяв потелефонувати з аеропорту.

День, другий, тиждень — дзвінка немає. Кинув, захворів, загинув — Сара перебрала всі ймовірні варіанти. Друзі радили забути. Але кохання неможливо видалити із серця, як номер з телефона. Жінка береться шукати правду.

Але є речі, про які ліпше не знати. Особливо про тих, кого ми любимо   

Стелла завжди вірила в… математику. Ця наука могла логічно пояснити все, що відбувається довкола. Алгоритми, розрахунки — завдяки їм можна передбачити будьякі дрібниці. Наприклад, поведінку покупців та їхню реакцію на новий продукт. Цими «передбаченнями» Стелла й заробляла собі на життя. Успішна на роботі, дівчина нещасна в особистому житті через синдром Асперґера їй важко заводити знайомства й налагоджувати стосунки з чоловіками. Одного дня тридцятирічна самотня Стелла вирішує, що настав час опанувати науку любові. Її вчителем стає Майкл — красунчик зі служби ескортпослуг.

Йому відомо все про найпотаємніші бажання жінок. Чиста логіка й ніяких почуттів. Та кохання існує поза будьякою логікою. І розв'язати це рівняння головним героям доведеться удвох…

"Сім принципів щасливого шлюбу", Джон М. Ґоттман, Нен Сільвер

Джон Ґоттман здійснив революцію в аналізі й прогнозуванні шлюбу, у межах експерименту спостерігаючи за звичками подружніх пар. Він окреслив сім принципів, які допоможуть проаналізувати й зміцнити стосунки під час кризи. Автор пропонує: зміцнювати дружбу, яка лежить в основі будь-якого шлюбу; посилювати власні «мапи кохання»; зберігати любов і захоплення партнером; повертатися обличчям до партнера, а не бігти геть; давати партнерові змогу керувати ситуацією; завжди знаходити вихід із ситуації; формувати спільне бачення. Результати одного з досліджень свідчать, що 63 відсотки чоловіків і жінок, які прочитали «Сім принципів щасливого шлюбу», визнали: завдяки цим рекомендаціям їхній шлюб змінився на краще.

Спати в одному ліжку, але ніколи не бачитися? Цілком можливо, якщо ви винаймаєте квартиру з суворою умовою: двом сусідам можна перебувати в ній лише в різний час. Тіффі працює вдень, а Леон — вночі, тож проблем не мало б виникати. Та завдяки раптовій потребі в листуванні між ними зав'язується дружба, а згодом і дещо більше…

Чи можливо закохатися в того, кого ніколи не бачив, і довірити йому всі таємниці? І чи готові герої порушити через це всі правила?

Ця книжка змусить вас пригадати романтику живого листування, занурить в авантюрні пригоди та підкорить увагою до деталей.

"Любий Джоне…", Ніколас Спаркс

Джон завжди скептично ставився до свого життя й ніколи не сподівався, що з ним може статися щось особливе. Не маючи планів на майбутнє, він подається на військову службу. Хлопець не знає, чого ще прагнути, і без ентузіазму повертається у відпустку до рідного містечка, де на нього чекає лише завжди мовчазний і заглиблений у себе батько. Утім усе блискавично змінюється, коли одного вечора Джон знайомиться на пляжі з неймовірною дівчиною на ім'я Саванна. Кохання, у яке він не вірив, накочується потужною хвилею й перевертає увесь його світ. Але чи витримає воно випробування часом і відстанню?.. 

Даруємо читачам «Рубрики» книжки з цієї добірки! Для цього треба взяти участь у розіграші на сторінці «Рубрики» у Facebook, допис тут:

Даруємо книжки про любов! 14 лютого вже близько, і найкращий спосіб відзначити — порадувати себе хорошою книгою :)…

Posted by Рубрика on Monday, February 1, 2021

Партнерська публікація

Реклама на сайті «Рубрика»

2961

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: