fbpx
Сегодня
Спецпроект 16:42 10 Фев 2023

Карьера – это любовь! Шесть книг для тех, кто стремится к профессиональному развитию

Любить дело своей жизни не менее важно, чем любить какого-нибудь человека. Круто, когда карьера — это тоже любовь. "Рубрика" и издательство Vivat подготовили подборку книг, которые помогут построить карьеру, научиться рассказывать о своих достижениях и сформировать команду, которая добьется успеха.

"Побудування бренду: не мовчіть у галасливому світі" Кея Райта

У світі величезна конкуренція товарів та ідей. Як спонукати купити саме ваш продукт? Кожен підприємець мріє викликати сильні емоції у споживача, але не кожному це вдається. Нові стосунки "бренд — покупець" звучать тепер інакше: "Бренде Х, зрозумій мене й креативно розв'яжи мої проблеми, тоді я купуватиму твій товар або послугу". 

Кей Райт, консультант зі стратегій, який працював з Bank of America, HP, McDonald's, Bacardi, Ford, L'Oreal та іншими успішними компаніями, проаналізував показники 1500 компаній та виокремив складники бренду-взірця, улюбленця мільйонів. Лише п'ять показників, які дозволять побудувати бренд, який почують у галасливому світі: те, що ви говорите, те, що ви показуєте, як ви апелюєте до культурних цінностей і ще декілька таємниць. 

"Побудування бренду: не мовчіть у галасливому світі" допоможе побудувати комунікацію, яка стане віральною, резонуватиме із суспільною думкою та створить правильний настрій. 

побудування бренду

"Наввипередки. Як стати єдинорогом серед океану віслюків" Макса Лукомінського 

Чому одні продукти привертають нашу увагу, а інші ні? Чому одні компанії стають чемпіонами навіть на переповнених конкурентами ринках, а інші щодня ведуть боротьбу за виживання? Реальність сувора — тепер замало просто створити хороший продукт. 

"Наввипередки. Як стати єдинорогом серед океану віслюків" Макса Лукомінського не зробить з вас єдинорога, але запропонує низку практичних інструментів, які допоможуть виділитися з натовпу й завоювати серця клієнтів. Вона водночас надихає, висвітлює поширені помилки та спонукає відмовитися від застарілих підходів, щоб поглянути на світ бізнесу по-іншому. 

Прочитавши цю книжку, ви дізнаєтеся про основи правильного підходу до вдосконалення й побудови успішного бізнесу, спираючись на приклади провідних українських компаній, а також практичний досвід автора, якого він набув, працюючи над власними та клієнтськими проєктами.

наввипередки: як стати єдинорогом

"Створи StoryBrand. Розкажи історію бренду, і тебе почують" Дональда Міллера

Дональд Міллер розробив дієвий спосіб просування бренду через використання сторітелінгу та власної унікальної методики під назвою сторібренд (StoryBrand). Цей революційний метод допомагає опанувати принципи спілкування з клієнтами, завдяки яким ви зможете переконати будь-кого в перевагах саме вашого продукту, ідеї чи послуги. 

Хай ким ви є нині — чи то директор з маркетингу багатомільярдної компанії, чи то власник малого бізнесу, а чи політик або рок-музикант, — "Створи StoryBrand" допоможе знайти власну модель поведінки й досягти успіху. Адже навчить правильно розповідати про себе і викликати реакцію в людей; покаже, якими насправді мотивами керуються люди під час здійснення покупок; розповість про те, як звернутися до клієнтів, щоб це спонукало до дій та підкаже, як створити неповторний ефективний контент для сайтів і соцмереж. 

"Головним героєм історії має бути покупець і аж ніяк не ваш бренд. Ось у чім секрет кожного успішного бізнесу", — переконаний автор. Погоджуєтеся?

створи сторі бренд

"Внутрішній компас: не зраджуй себе – і станеш лідером" Білла Джорджа та Пітера Сімса

Ви дивитеся на того, хто стоїть на вершині й думаєте: "Ну, звісно ж, куди нам до таких олімпійців?". Але ви не уявляєте, скільки разів на своєму шляху цей олімпієць падав та починав усе спочатку. Бо історія переможця, історія лідера — це мапа з факапів та фатальних помилок. Лише лідер знає, як перетворити ці помилки на міцний фундамент свого карколомного успіху. 

Автори книги "Внутрішній компас: не зраджуй себе – і станеш лідером" Білл Джордж та Пітер Сімс розпитали аж 125 найвидатніших лідерів, керівників та засновників найвідоміших корпорацій про те, яким був їхній шлях до Олімпу і як вони змогли перетворити свої падіння на злети. Що дозволило колишньому держсекретарю США Джорджу Шульцу, президенту Warner Brothers Алану Горну, генеральному директору Starbucks Говарду Шульцу, CEO Time. Inc Енн Мур стати справжніми лідерами й привести свої компанії до успіху?

В основі кожного успіху лежать особисті історії — час їх почути. 

Внутрішній компас

"Як завжди стояти на своєму" Джилл Гессон та Сью Гедфілд

Вміння стояти на своєму — надзвичайно корисне, особливо якщо ви хочете побудувати кар'єру. Наполегливість потребує неабияких сміливості й упевненості у власних силах, і в найважливіші моменти їх часто бракує. Ми не можемо відмовити приятелю, попросити підвищення зарплати, відстояти свої права чи поскаржитися на неналежне обслуговування — все через страх вступати в дискусію.

Авторки мають неабиякий досвід у тому, як вміти наполягати на своєму. Сью Гедфілд 20 років викладала англійську в середній школі, проводила курси й майстер-класи з асертивності для колег, учнів і батьків. Останні десять років навчає дорослих наполегливості та красного письменства в Сассекському університеті. Джилл Гессон — коучка з особистісного росту з 20-річним досвідом, авторка книжок про впевненість, наполегливість, емоційний інтелект і самосвідомість, веде навчальні курси в Брайтонському та Сассекському університетах.

"Як завжди стояти на своєму" — розповідь про критику (як її правильно висловлювати та сприймати), про суперечки (як казати "ні" та згладжувати гострі кути) і про перемовини (як залучити опонентів на свій бік). Будьте певні: ви навчитеся відверто обговорювати свої почуття та бажання з іншими, не зриваючись на агресію й не поступаючись своїми потребами. Зміни відбуваються там, де люди вчаться відстоювати свою точку зору. 

як завжди стояти на своєму

"Плече до плеча. Як порозумітися на роботі" Маркуса Бакінгема та Ешлі Ґудолла

Порозумітися на роботі — означає створити таке середовище, в якому люди захочуть пліч-о-пліч йти до спільного успіху. Ті стратегії керування, які застосовували 30, навіть 20 років тому вже віджили своє. Реалії пандемії (а в Україні ще й виклики воєнного стану) не залишили жодного шансу бути на плаву офісам старого зразка. 

"Плече до плеча. Як порозумітися на роботі" соціолога Маркуса Бакінгема та топменеджера Ешлі Гудолла допоможе ефективно змінити роботу компанії, оптимізувати її, налаштувати плідну комунікацію між відділами й підтримувати дружню атмосферу в колективі.

"Лідерство не є абстрактним поняттям. Воно ґрунтується на людській взаємодії, людських стосунках. Їхня валюта — валюта всіх людських стосунків, що складається з емоційних зв'язків, довіри і любові. Якщо ви збираєтеся стати лідером і, забувши про любов і довіру, уважно вивчатимете все те, що написано про лідерство в теоретичних працях, ви незабаром опинитися наодинці самі з собою. Але якщо ви зрозумієте, що лежить у серцевині вашої особистості, відточите це розуміння на кількох окремих здібностях, кожна з яких здатна посприяти тому, що ви задумали, що збільшує вас наче під лупою, щоб кожен у реальному світі зміг побачити вашу сутність, ми звернемо на вас увагу й підемо за вами, де важать на сильні сторони працівників", — переконані автори книги.

Плече до плеча: як порузумітися на роботі

Партнерський матеріал.

Рубрика:
Полезности
63

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: