fbpx
Сегодня
Присоединяйся 08:34 24 Мар 2018

Час Земли: статистика и рекорды флешмоба

Уже 10-й год подряд в предпоследнюю субботу марта украинцы будут со всех уголков страны символически отключат свет, чтобы привлечь внимание человечества к здоровью Земли, которое сейчас далеко от идеального (укр.)

Година Землі / Фото WWF в Україні

Це – Година Землі (англ. Earth Hour) – щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи), котра закликає людей, організації та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети.

Ювілейна десята Година Землі в Україні  відбудеться 24 березня о 20:30, і головний меседж цьогорічної кампанії — "Connect2Earth" ("Злови зв'язок з Землею"). Ідея проста: час налаштуватися на частоти планети, почути її дихання, відчути її вібрації та  усвідомити, що Вона – Жива!

Читайте, чому варто підтримати цю ініціативу, у нашій розмові з медіа координаторкою Години Землі в Україні Валерією Немикіною 😉

10–Й ЮВІЛЕЙ АКЦІЇ: БІЛЬШЕ 70 МІСТ ТА 10 000 УЧАСНИКІВ

Всесвітня акція Година Землі в Україні відбудеться вже вдесяте, і з кожним роком все більше людей розуміють важливість цієї події. Кожного року ми намагаємося підрахувати, скільки ж людей беруть участь в акції, але чітку цифру визначити доволі складно. Тому ми обрали трошки інший варіант підрахунку – взяли кількість міст, які підтримують Годину Землі, і в цьому році – це вже більше 50-ти міст з усієї країни. Для порівняння, у минулому році участь в акції взяли близько півсотні міст України, тобто ми переступаємо цю позначку зараз.

«НОВИЙ РЕКОРД ГАРАНТОВАНИЙ»

У соціальних мережах з'являється все більше публікацій про участь в акції, тож якщо аналізувати лише мережу Facebook, то в минулому році мінімум десять тисяч українців взяли участь у Годині Землі. І треба розуміти, що не усі учасники зареєстровані у соціальних мережах чи просто не робили пости про свою участь. З упевненістю можна стверджувати, що все більше громадян України розуміють важливість захисту екології нашої Планети та беруть участь в цій акції. Тож цьогорічна кількість учасників акції «Година Землі в України» поставить новий рекорд!

«ГОДИНА ЗЕМЛІ – ЦЕ АКТ ТУРБОТИ»

Година Землі, перш за все, — це символічна акція. Усі інші активності WWF мають більш практичне значення: ми працюємо з дикою природою, збереженням видів флори та фауни та місць їх існування (ліси, озера, річки).

У свою чергу, Година Землі є теоретичним актом. Вимкнення світла – не є основною метою, це демонстрація того, що у світі з'являється все більше людей, які, приєднуючись до цього руху, усвідомлюють важливість економити ресурс планети не тільки у цю годину, а взагалі. Коли вимикаєш світло, ти показуєш: «Так, я подумав про Планету, я про неї піклуюся, загалом думаю про її проблеми та екологічні виклики, що існують сьогодні. Економлю ресурси Планети. І я хочу бути частиною вирішення цих проблем».

Запрошуємо киян провести Годину Землі під звуки класичної музики при свічках: у Будинку Кіно на Саксаганського, 6. Від Світло концерт.

Львів – долучайтесь до zerowastefaste

Одесо, приходь на еколекції в Impact Hub Odessa

Загальна подія:  тут.

Нагадаємо: 24 березня о 20:30 стартує Година Землі в України, і вся команда «Рубрики» обов'язково візьме участь у цій природоохоронній акції.

Долучайтеся до цього символічного акту турботи про нашу Планету!

55
160

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: