fbpx
Сегодня
Советчик 11:25 25 Фев 2020

Что привезти из Украины: 15 идей подарков

Мы ничего не имеем против магнитов и открыток. Но если вам они уже немного надоели, а из Украины за границу хочется/нужно привезти какие-то сувениры, у нас есть для вас хорошие новости: интересных вариантов на самом деле множество (укр.)

English version here

Обирати подарунки і сувеніри з закордонних поїздок може бути весело, але так само легко це може перетворитися на окреме коло пекла. Що вже казати про те, щоб робити те саме у себе вдома в Україні, де все здається звичним і буденним. Та не поспішайте впадати у паніку ми зібрали для вас п'ятнадцять ідей подарунків з України на будь-який смак та інтерес. Поїхали!

вишиванка

Фото kolomyia.today

1. Вишиванка

Так, почнемо з простого, бо все геніальне просто. Вишиванка чудовий варіант сувеніру з України, адже це не просто красиво, але і практично (не кажучи вже про змістовну складову все ж таки, вишиванки є важливим елементом побутової традиційної культури українців). Чому практично? Тому що блузи, що зовнішньо нагадують наші вишиванки саме набирають популярності за кордоном. (І ні, вдягають їх не лише діаспоряни на державні українські свята). Маленька порада: якщо маєте змогу, не обмежуйтеся у виборі вишиванками з умовного Андріївського узвозу; в Україні є чимало брендів, які роблять якісні красиві вишиванки, які стануть чудовим подарунком. Можете привезти у подарунок, звісно, і шаровари, але їх, напевне, оцінить менш широкий загал, ніж стару добру вишиванку. 

Коралі

2. Коралі

Це намисто з коралових намистинок, нанизаних на нитку. Теж елемент національного вбрання українців, що потрапляє до категорії "не лише красиво, але і практично". Ну ж бо коралі унікальна прикраса, яка пасуватиме жінкам будь-де, не лише в Україні, але при цьому буде впізнавано українським подарунком. 

українська хустка

3. Хустка

Якщо ви думали, що на коралях з предметами вбрання ми закінчили, то ви помилялися (але тепер вже майже все). Хустка це ще одна річ, яку можна привезти з України у подарунок, і яка не збиратиме при цьому пил, нікому не потрібна. Вибір їх величезний: від традиційних вовняних до осучаснених більш оригінальних варіантів. Наприклад, шовкові хустки бренду Dvoira, кожна з яких створена за мотивами київських фасадів.

Петриківський розпис

4. Петриківський розпис

Петриківка це українське народне малярство, одна з візитівок української культури за кордоном. Петриківкою може бути розписано що завгодно: від стіни до глечика, але позаяк стіну ви з собою ніяк не заберете, то логічно буде обмежитися чимось більш зручним: скажімо, тарілкою або скринькою.

Мотанка

5. Мотанка

У продовження теми українського прикладного мистецтва — мотанка теж може стати чудовим подарунком. Це вузликова лялька, зроблена з тканини, яка традиційно вважалася оберігом. Мотанки можна легко знайти майже в усіх туристичних місцях, а майстрів та майстринь, які займаються їхнім виготовленням, в Україні теж вистачає.

Писанка

6. Писанка

Суто український сувенір для тих, хто любить красиві дрібнички зі змістом. а враховуючи те, що кожен орнамент, який використовують у розписі, має певне значення, то такий подарунок може слугувати навіть особливим повідомленням. Найкраще у писанці те, що дарувати її можна не лише на Великодні свята! Так собі і запам'ятайте.

Традиційний свисток

7. Традиційний свисток

Зозулка, свистулиця, свистулька… Це традиційні свистки, виконані зазвичай у формі пташки — їх легко знайти у сувенірних крамницях, а ще легше — почути, коли продавці грають на них, щоб привернути увагу туристів. Це милий маленький сувенір, який особливо порадує дітей. (Але і дорослих теж, адже у кожному з нас живе дитина!)

гуцульський килим

8. Гуцульський килим

Якщо маєте вільне місце у валізі — беріть і не сумнівайтеся! Гуцульські килими яскраві, автентичні і можуть бути доволі компактними. А ще добре виглядають не лише в інтер'єрах карпатських хат, а і у сучасних квартирах будь-де у світі! 

Вовняна ковдра з Яворіва

9. Вовняна ковдра з Яворіва

Можете класти до валізи разом із гуцульським килимом — це чудесне комбо для затишного і теплого дому. Ковдра ручної роботи з автентичним візерунком — доволі рідкісна річ, а до того ж, ще і не зайва в жодному домі (можливо, окрім дуже вже спекотних регіонів). Як альтернативу традиційній ковдрі можна розглянути цікаві пледи, яких усе більше з'являється на ринку. Наприклад, як ось цей плед з мапою Києва на ньому від бренду Woolkrafts.

Декор для дому зі

10. Декор для дому зі «Всі Свої»

Для тих, хто більше любить сучасні речі, можна привезти декор для дому українських брендів. Це завжди цікаво, свіжу, ну, і що правду ховати не мотанками і писанками ж єдиними! Там і кераміка, і текстиль, і плетені вироби є з чого обирати на будь-який смак та інтер'єр.

Книги про Україну

11. Книги про Україну

Зараз можна знайти немало книг англійською про Україну, її міста та культуру. Ось, наприклад, книги Awesome Ukraine, Interesting Chernobyl, Kyiv by Locals, Ukrainer. Ukrainian insider. А ще не варто забувати про розкішні артбуки як українською, так і англійською (зрештою, головною там є саме візуальна складова). Наприклад, книги «Скриня. Сила речі» або Soviet Modernism.  

шоколад

12. Шоколад

Звідси і до кінця списку — найкращі подарунки всіх часів і народів. Так-так, мова йде про їжу. Не борщом, салом і горілкою єдиними! Українські солодощі і шоколад вигідно представлять і вас, і країну це, звісно, за умови, що людина, якій ви везтимете подарунок, любить солодке. І якщо так, то тут вам у пригоді стануть хоч Roshen, хоч шоколад з Львівської майстерні обирайте за своїм смаком.

Карпатський чай

13. Карпатський чай

Натуральні трав'яні чаї з трав, зібраних у Карпатах, — гарний подарунок на згадку про Україну. Напевне, цільовою аудиторією тут виступатимуть ті люди, яким не до вподоби солодощі і шоколад (але це не точно). Так чи інакше, вибір серед чаїв не менший, ніж серед солодощів, тож сумувати не доведеться.

Мед

14. Мед

А може, навіть якийсь незвичайний мед. Наприклад, український бренд Мед-Шмед займається виробництвом натурального меду і робить його цікавим, додаючи інші смаки. Наприклад, тут можна придбати мед з корицею і ваніллю, полуницею або перцем чилі!

Сухе варення

15. Сухе варення

Чули про таке? Київське сухе варення це варення без сиропу, по суті цукати. Але ж які! Навіть сама лише упаковка зійшла би за подарунок, а коли всередині — щось смачненьке, то це взагалі ідеально!

64113

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: