fbpx
Сегодня
Куди поехать 20:28 26 Май 2019

Как развить внутренний туризм: 3 правила из опыта Германии

Практически каждый немец может позволить себе отдых за границей, но большинство выбирает путешествия по своей стране. Учитывая потенциал Украины, пора делать выводы (укр.).

Фото Unsplash

Із 70 мільйонів подорожей, які німці здійснили у 2018 році, 27% припадає саме на Німеччину. Це найбільший показник. Улюблений німцями іспанський острів Майорка, який на другому місті, має лише 13%.

Чому ж в Німеччині настільки розвинутий внутрішній туризм і на що варто звернути увагу Україні – читайте у нашому матеріалі.

1. Різноманіття та зручність маршрутів

По-німецьки детальна та дуже проста організація туристичних маршрутів у бідь-якому куточку країни – один з головних факторів високого розвитку внутрішнього туризму.

У Німеччині є все для відпочинку. І море – аж два – на півночі країни. І Альпи – на південному сході. Є великі мегаполіси і затишні німецькі містечка з фахверковими будиночками. Тут можна зустріти вражаючі національні парки, заповідники та дива природи. Власні «діснейленди» для відпочинку з дітьми.

Подорожувати можна на автівці, поїздом, велосипедом чи навіть пішки – усі маршрути в деталях можна знайти в інтернеті. І дороги до будь-якої туристичної принади – відмінні.

Туризм в Германии

2. Інформація – легкий вибір туристичних цілей

Знайти туристичний маршрут на будь-який смак надзвичайно просто. Кожне німецьке місто має сторінку в інтернеті. Просто задайте у пошуковику назву міста, наприклад, Берлін, крапка, «de» (berlin.de).

На кожній такій сторінці є обов'язковий розділ «туризм». У ньому – найрізноманітніші пропозиції із детальним описом маршрутів, годин роботи, вартості квитків  та телефонами туроператорів.

Наприклад, на сайті Берліна пропонують двогодинну екскурсію на Тойіельсберг (або «Чортову гору»). Її можна замовити щодня з 10 до 14 години за 39 євро з людини. Утім, до цього унікального місця можна прийти і без екскурсії. Колись тут була американська станція прослуховування, що ловила сигнал зі Східної Німеччини. Сьогодні ж – це одна з найбільших галерей стріт-арту в Європі та улюблене місце креативної молоді.

Тойіельсберг

Тойіельсберг

За цим принципом можна вибрати туристичну ціль у будь-якому куточку Німеччини та отримати повний пакет інформації.

Також у Німеччині є 44 пам'ятки культурної спадщини ЮНЕСКО: такі як Аахенський чи Кельнський собори. Усі пам'ятки описані на сайті організації і до них легко дістатися залізницею.

3. Інфраструктура, що заохочує подорожувати

железная дорога германия

Німецька залізниця

Німецька залізниця мотивує на подорожі в межах федеральних земель та на вихідних.

Наприклад, по землі Північний Рейн-Вестфалія можна цілий день їздити регіональними поїздами та автобусами з одним квитком. Для однієї людини він коштуватиме 31 євро, а на п'ятьох – 46.

За цим же принципом діє квиток вихідного дня – тільки ним можна пересуватися на регіональних поїздах усією Німеччиною. На п'ятьох він коштуватиме 68 євро.

На сайті залізниці достатньо ввести пункт відправлення, наприклад, Бонн, та пункт призначення – скажімо, Аахен. Обираєте дату, час відправлення – і перед вами з'являється план поїздки з усіма пересадками.

Німецькі потяги пересуваються зі швидкістю від 200 до 300 км/год. Тож за день легко дістатися у будь-який куточок Німеччини.

Один з найдовших маршрутів німецької залізниці – 1225 кілометрів від північного Кіля на узбережжі Балтійського моря до східного Пассау на кордоні з Австрією. Цю відстань можна подолати поїздом за 12 годин.

Чим раніше бронюєш поїздку, тим дешевші квитки на потяг.

велодорожка берлин

Велоподорожі без обмежень

У поїзд можна брати і велосипеди. Утім, для любителів покрутити педалі по цілій країні прокладені веломаршрути. І цей спосіб подорожей дуже популярний. Більше половини німців регулярно користуються велосипедами, розповідає DW.

Один з найпопулярніших маршрутів пролягає над річкою Ельба. Його протяжність – 860 кілометрів. Вказівники дозволяють спланувати подорож і не збитися з маршруту.

Пішохідні походи

Так само детально позначені усі піші маршрути для любителів походів. Пронумеровані навіть лісові стежки. Вони очищені та оснащені вказівниками.

Детальні маршрути і карти походів можна знайти в інтернеті або придбати путівники в книгарнях. Їх дуже багато для усіх регіонів, адже походи на шостому місці серед улюблених видів відпочинку німців. За опитуваннями, 10% німців часто віддають перевагу такому активному відпочинку.

кемпинг бавария

Кемпінг на природі

Кемпінг є одним з найулюбленіших видів відпочинку для німців. Лише у першій половині 2018 року в Німеччині на дороги виїхали 46 тисяч нових будиночків на колесах.

У Німеччині працює майже три тисячі місць дня кемпінгу. Найбільше – у Баварії.

Просто зупинитися деінде зі своїм будинком на колесах не можна. Дозволено лише в спеціально призначених кемпінгових місцях за окрему плату. Вартість коливається залежно від послуг кемпінгу. Туалет чи душ – само собою. За бажанням можна вибрати місце з басейном, безпосередньо на березі моря чи озера, із дитячим майданчиком чи рестораном.

Головна принада кемпінгу – свобода пересування та відпочинок на природі, до якого дедалі більше тяжіють німці.

Матеріал виготовлений в рамках співпраці «Рубрики» і «Deutsche Well»

10803

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: