fbpx
Сегодня
еРубрика 14:00 02 Сен 2019

Саморазвитие, контроль за телом и финансами: диджитал-инструменты на каждый день

Пока политики провозгласили курс на "государство в смартфоне", разберемся, как гаджет может изменить вашу жизнь уже сейчас (укр.).

🚀 Матеріал виходить за підтримки International IT Forum (Запоріжжя, 27 вересня). Всі останні digital-розробки будуть тут – замовити квитки 🚀

Подобається нам це чи ні, але уявити життя без смартфона пересічній людині вже практично неможливо. Завдяки численним додаткам, сервісам і програмам можна легко відчути себе художником, професійним спортсменом чи бухгалтером, вивчити декілька іноземних мов або основи програмування. Серед усього різноманіття, запропонованого на Play Market та AppStore, ми зібрали для вас найкорисніші додатки для повсякденного життя. Розвивайтесь, подорожуйте, заощаджуйте. Дайте можливість IT-розробкам зробити вас ефективнішим.

У ЗДОРОВОМУ ТІЛІ – ЗДОРОВИЙ ДУХ

Додаток для контролю за споживанням води. Дбати про своє здоров'я набагато простіше, ніж може здатися. Для цього необов'язково катувати себе жорсткими дієтами чи виснажувати годинами у спортзалі. Для початку, нормалізуйте свій водний баланс. У чистому вигляді дорослій людині рекомендують вживати 8 склянок води на день. За допомогою додатку Waterbalance можна визначити необхідну кількість рідини в день залежно від зросту, віку та маси тіла, а також порахувати, які напої, крім води, найкраще сприяють гідратації організму.

Застосунки для занять фізкультурою. Літо вже минуло, і якщо ви вже збираєтеся (цього разу точно!) схуднути до наступного, у пригоді стануть відповідні спортивні додатки, як-от Nike Training Club (розроблений спеціально для дівчат, але насправді, вправи цілком підходять для всіх) або Puma Track. Обидва нагадують соціальну мережу для спортсменів (де можна ділитися результатами тренувань, мотивувати один одного тощо), а також являють собою колекцію різноманітних відеоуроків залежно від ваших уподобань та фізичних можливостей. Важливо, що підбірки персоніфікуються залежно від вашого віку, зросту, кількість кілограм, від яких хочете позбутися тощо. Більше того, вони розраховані на роботу вдома, без тренажерів та знарядь. Тому традиційні відмовки «надто складно», «треба спочатку купити килимок» і таке інше не пройдуть.

Додатки для бігу. Якщо навіть фізичні вправи – це складно, важко і вимагає багато часу, тоді, як говорить народна приказка, run, Forrest, run. Біг вважається найефективнішим засобом у боротьбі із зайвою вагою. Регулярність та правильний підхід – і результати не змусять довго на себе чекати. Для відслідковування прогресу та розуміння, як бігати правильно, радимо завантажити на вибір Endomondo Sports Tracker, Runtastic, Runkeeper. По-перше, усі додатки дозволяють не тільки визначати подолану відстань за певний проміжок часу. Вони також аналізують швидкість бігу, прогрес, а також скільки приблизно калорій ви витратили у процесі. Крім того, тут можна отримувати поради від професійних тренерів та інших учасників спільноти бігунів, слідкувати за заняттями друзів і демонструвати власні результати. Залежно від поставленої мети (досягнення тонусу, схуднення, біг як професійний спорт) можна визначити необхідну відстань за один підхід, а також фіксувати, наскільки ви близькі до поставленої мети.

Додатки для здорового харчування. Не слід забувати, що схуднення та гарна фізична форма залежать на 70% від того, що ми їмо. Для того, щоб випадково не з'їсти зайвого чи не перевищити добову норму спожитого, скористайтеся додатком FatSecret. По-перше, у ньому представлений нереально великий перелік продуктів та їх харчова цінність. По-друге, це калькулятор, що в залежності від ваших показників, установлює верхню межу загальної калорійності всіх прийомів їжі за день, а по-третє, рекомендує, чим можна замінити ті чи інші страви.

Додаток Lifesum містить купу рецептів приготування здорових та поживних сніданків чи обідів. Крім того, у ньому теж можна визначити калорійність продуктів, але за допомогою сканування штрих-кодів на упаковках. Те ж саме можна зробити і в Fooducate Diet & Nutrition Weight Loss Food Tracker. Але цей додаток надає детальнішу інформацію щодо продуктів (зокрема, відношення білків, жирів та вуглеводів). Також у ньому можна простежити загальні тенденції вашого харчування, отримати поради щодо схуднення, а також переглянути відео з фізичними вправами у домашніх умовах.

КОПІЙКА ГРИВНЮ БЕРЕЖЕ

Додатки для контролю за витратами. Завдяки онлайн-банкінгу здійснювати моніторинг за фінансами стало набагато простіше. За кілька секунд на екрані з'являється повний перелік ваших витрат за визначений період часу. А ще тут можна відкладати на відпустку, жертвувати на благодійність, платити за комуналку та багато іншого. Однак серед усього цього різноманіття функцій бракує статистики й аналізу, як саме ми розпоряджаємося нашими грошима.

Додаток Money Flow якраз і вирішує цю проблему: тут можна згенерувати інфографіку, що вказує, на що найбільше ідуть наші кошти. Крім цього, застосунок дозволяє також керувати власними рахунками, визначити категорії витрат і доходів, створювати задачі для заощадження тощо.

Функціонал сервісу Moneylover дозволяє, крім попередньо згаданих можливостей, також прописувати наявні борги та позики (і відповідні нагадування про них). Із його допомогою можна фіксувати нагадування, коли та які рахунки слід оплатити. Абсолютна ж перевага додатку в тому, що тут можна виділяти категорії, на які ми зазвичай необдумано витрачаємо найбільше, і встановити по ним ліміти. Не можете відмовити собі в чашці ароматної кави зранку по дорозі на роботу створіть відповідну статтю бюджету та визначте, скільки ви готові витрачати на це задоволення в тиждень чи місяць. А ще ту можна сканувати квитанції та чеки й тим самим автоматично вносити витрати в систему.

Додаток CoinKeeper хоч і не може похвалитися такою кількістю необхідних інструментів, однак також багатофункціональний. Зокрема, він підтримує імпорт даних із більше сотні різноманітних онлайн-банкінгів і таким чином дозволяє здійснювати моніторинг різних джерел фінансування без зайвих зусиль. Також застосунок проводить підрахунок ваших витрат, порівнює їх із заданими значеннями (тобто, сумою, яку ви плануєте витрачати за певний період часу) і генерує аналітику, наскільки близькою є поставлена мета. Більше того, CoinKeeper зручний для ведення фінансової звітності на невеликих підприємствах або визначення родинного бюджету. А ще ним зручно користуватися за кордоном, оскільки розрахунки та кількість витрачених коштів можна визначити чи не в усіх відомих валютах.

Таким чином, зведення дебета й кредита більше не здаються надскладним і виснажливим процесом. Помітити «дірки» у персональному бюджеті та вчасно їх позбутися тепер можна просто за допомогою додатків на ваш смак і вибір.

Додатки для покупок. Однак нічого так сильно не йде врозріз із прагненням зекономити, як бажання витратити. Якщо останнє про вас – рекомендуємо завантажити Costless. У ньому можна порівняти ціни на продукти у всіх найбільших мережах магазинів України. Тут можна переглядати знижки, вигідні пропозиції, сканувати штрих-коди на продуктах тощо. Найголовніше ж, асортимент товарів у додатку оновлюється постійно та відповідає реальним цінам. Зручний спосіб визначитися, де і що купувати вигідніше.

А от якщо хочеться позбутися старих і не дуже речей і при цьому заощадити та придбати нові, на допомогу прийдуть популярні в Україні сервіси та додатки OLX, Shafa та МійГардероб. Категорій для покупок і продажу багато. Речі можна знайти як для жінок, так і для чоловіків та дітей. Більше того, численні фільтри допомагають звузити перелік, зробити його швидшим та ефективнішим. Що не кажіть, онлайн-шопінг – це справжнє задоволення, а вигідний онлайн-шопінг – задоволення подвійне.

Безумовно, найкращий спосіб правильно керувати своїми витратами – це більше заробляти. Однак поки мільйонів ще немає на рахунку, маленькі правильні кроки щодо розпорядження коштами у перспективі допоможуть досягти такої омріяної фінансової незалежності.

І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ, І СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ

Іноземні мови. Про те, як ефективно і швидко вивчити іноземні мови написано стільки, що додати практично нічого. Величезна кількість онлайн-ресурсів, книг, каналів на Youtube, гуртків та шкіл – і все для того, щоб ми змогли опановувати ще якусь мову, крім солов'їної. Обирати, звичайно, вам.

Від себе можемо порадити «оселитися» на BBC Learning English та завантажити відповідний додаток. У ньому особливу увагу рекомендуємо звернути на 6 minute English. Тут, залежно від вашого рівня володіння мовою, можна знайти найрізноманітніші тексти, відео, завдання, списки слів і матеріали з граматики. Усе озвучується носіями мови, тому шансів уникнути манірної британської вимови, обмаль.

Німецьким аналогом служби BBC традиційно виступає Deutsche Welle. Однойменний додаток також дозволяє поступово, але ефективно вивчати німецьку разом із носіями, і при цьому проникати в нетрі німецької культури, політики та спорту.

Для тих, хто прагне порозумітися з величезним іспаномовним світом, радимо сервіси FluentU. Тут за допомогою відео та супроводжуючих субтитрів можна поступово опанувати мову, а також дізнатися, чим живуть, що дивляться та які проблеми обговорюють представники третьої за кількістю носіїв мови у світі.

Для тих, хто хоче повправлятися з іншими лінгвістичними викликами, традиційно рекомендуємо DuoLingvo. Цей застосунок не потребує додаткового представлення. Вчити мови з ним дійсно легко та приємно.

Однак як з будь-якими знаннями, які ми хочемо перетворити в навички та вміння, варто не забувати про головне: практику та безперервність. Із додатками, що завжди у вашому смартфоні реалізувати обидві вимоги набагато простіше. Скільки мов знаєш, стільки разів ти людина. То чому б не взятися за давно омріяну японську чи не довести до гідного рівня англійську?

У світі, де технології із блискавичною швидкістю змінюють одна одну, важко сконцентруватися та знайти застосунки, що полегшуватимуть повсякденне життя, розвантажуватимуть мозок або навпаки, завантажуватимуть його корисною інформацією. Сподіваємося, наш невеликий перелік стане у нагоді всім, хто змирився із засиллям смартфонів та інших гаджетів і прагне використовувати їх осмислено, а своє життя робити цікавішим та збалансованішим.

Все про оцифровування процесів – на International IT Forum 2019 (Запоріжжя, 27 вересня). Національна подія міжнародного масштабу для проактивних мешканців, бізнесу та компаній у сфері інновацій. Купити квитки тут. 

8112

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: