fbpx
Сегодня
ЭкоРешение 20:10 25 Янв 2023

Вращать парк: як громаді відстояти зелену зону

За неофиційними данными, с 2005 года в Киеве количество зелени больше 20% зеленых зон и насадок.
  • Категория: город
  • Проблема: надмірна забудова, рейдерське захоплення зелених зон
  • Рішення: Громадський контроль

5 перших шагов

  1. Якщо ви стикнулись с захолаживанием зеленых зон, знай о досвід външих громадъ и організацій в цьому питанні, залучіться въїх підтримкою
  2. Зробить витяг с Держгеокадастру. У витязь ви побачите всю информацию о зелени проявления, ее целая признательность, а також кому належит землю зараз и хто був попередним власником.
  3. Прослідкуйте за ланцюжком змін власников и змін призначення земли. Отримавши ці дані, можна робити запити до місцевої ради з проханням отримати рішення про змину цільового признания землі та власников.
  4. Запросить генплан и детальный план территории. Важно уважительно разглядеть саме детальный план, адже в деяких випадках в том числе відрізняється от генплана, це простір для махінацій забудовников.
  5. Цікавтеся, як приймаються рішення у вашій місцевій раді. Цей процесс повинен бути прозорим, а ви як громадянин маєте право відви довівати сесії.

Детальнее

За неофиційними данными, с 2005 года в Киеве количество зелени больше 20% зеленых зон и насадок. В них 20% входят парки, а это — уже 1100 гектаров земли. Про знищення величезних площ природных и штучно высаженных лесов даних взагалі немає. Відповідаючи на питание про те, куда зникли гектари посадок, влада вмило викручується. Це и не дивно, адже провертючи нехитри коррупційні схемы, застройщики легко могут відкусити ласий шматок земли и побудувати чергову багатоквартирну высотку, навіть якщо на Генплані тако не планувалося.

Показою була історія боротьби киян за Вумовський ліс. Так назву він отримав у народа, був посаджений не випадково. Він ніс у собі кілька функцій, головною съ яких було сбереження ландшафту. Через дощі місцевість розмивало, и якби не посадки, природы яр до нашего часа досяг би такихъ розмірів, що приватний сектор після чергової зливи міг бути запросто знесений потоками води. Коли лис почали врубаться, громадяни стали собираться в документах місцевої Ради, що спричинило низку наследков и стало приводом, щоб місцева громада об'єдналася и спільно боролася с забудовниками. Лис отстояли.

Джерело: Рубрика

5

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

О проекте

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: