fbpx
Сегодня
Спецпроект 16:06 30 Авг 2018

Проект Clewo: как харьковские программисты хотят уменьшить количество мусора в Украине

«Рубрика», как информационный партнер премии Social Project Awards, публикует тексты конкурсантов о своих социальных проектах (укр.).

П'ятеро харків'ян майже завершили створення додатку для мобільних телефонів, що полегшить життя тим, хто сортує вторсировину, та її переробникам.

Проект Clewo

"Ми віримо, що сучасні технології можуть та повинні вирішувати гострі питання, що постають перед людством. А ще ми сподіваємося, що за допомогою нашого додатку ми зможемо не тільки навчити людей сортуванню вторсировини, а й зменшити кількість потенційної сировини, що потрапляє на полігони з 80 до 20 відсотків", — кажуть розробники.

Як це працює?

 Будь-хто зможе сфотографувати посортовану сировину або речі, які йому вже непотрібні, але ще можуть бути використані. Додаток відмітить приблизну локацію на карті, а інші користувачі зможуть зв'язатися, домовитися про зустріч та віднести сировину на переробку чи повторно використати.

Що змінює наш проект?

Завдяки зручному додатку буде налагоджена комунікація між тими, хто сортує, та тими, кому потрібна потенційна вторсировина або речі для перевикористання (реюзу). За нашою приблизною оцінкою, завдяки сортуванню вторсировини на місцях, можна мінімум в чотири рази збільшити кількість перероблюваної сировини в Україні. Це дасть можливість почати виробляти товари з вторсировини, створити додаткові робочі місця, зберегти ресурси нашої планети та суттєво покращити екологію нашого краю.

Чому варто проголосувати за нашу ініціативу на Social Project Awards?

Ми з командою вважаємо, що можливість жити на чистій та екологічній планеті — невід'ємне право кожної людини. Проголосувавши за наш проект, кожен може наблизити той час, коли річки, моря та океани нашої планети будуть чистими, а в лісах не буде несанкціонованих звалищ та целофанових пакетів на деревах.

Ми розуміємо, що для успішної реалізації проекту важливі не тільки ідея та реалізований додаток, а й чимала інформаційна підтримка. Саме тому ми будемо вдячні кожному, хто підтримає наш проект поширивши інформацію про нього у соцмережах, або може надати посильну підтримку у кампанії по збору коштів, необхідних на первинний запуск. Ми плануємо запустити кампанію вже наприкінці вересня.

Проголосувати за проект можна за посиланням.

Що значить бути активістом в Україні?

Якщо ви маєте чітку життєву позицію, маєте благі наміри, та не відхиляєтеся від задуманого курсу, то суспільство досить активно підтримує вас. Так було і в нашому випадку: ми з командою настільки завзято розповідали про наш проект, що репортери з телеканалів почали чути нас та зняли сюжет про наш додаток, яким ми безумовно пишаємося.

Ми бачимо, що за останні роки суспільство суттєво змінилося, та готове спільними зусиллями змінювати світ на краще. Потрібно лише почати з себе, щоб власним прикладом показати іншим, як це робити. Наша команда знайшла своє призначення у проекті Clewo та вірить, що ми йдемо вірним шляхом.

З найкращими побажаннями, та завжди відкриті до діалогу: Єгор Куц, Олександр Герасімов, Ігор Чепурний, Дмитро Глазунов та Олег Бородай

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

34
1477

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: