fbpx
Сегодня
Спецпроект 10:15 20 Мар 2021

Счастье в простых вещах: 5 книг об отношениях, эмоциях и эстетике радости

English version here

Прагнення до щасливого життя є спільним бажанням людства. Щорічно 20 березня відзначається Міжнародний день щастя, що створює визнання необхідності щастя для кожної людини. Пропонуємо до вашої уваги 5 книжок про те, як відчувати себе щасливішими кожного дня.

«Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях» Марк Лівін, Ілля Полудьонний

Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях

Різні людські почуття є фундаментом психологічної рівноваги та гармонії. Сучасний світ вчить людей жити переважно розумом, а не почуттями. Книга «Простими словами» — це своєрідний путівник до самого себе, з якого ви зрозумієте походження власних емоцій. 

Що ж таке щастя? Певної формули не існує, але щастям можна назвати комплекс емоцій і почуттів, таких як радість, задоволення, спокій, ейфорія і т.д. На думку авторів, якщо людина відчуває себе нещасливою, то варто шукати, у якій саме сфері життя чи емоції виникло незадоволення. Сучасна ідея здобуття щастя шкідлива, адже воно недосяжне. Мандруючи сторінками соціальних мереж у пошуках прикладів для щастя, людина відчуває лише відчуження та провину за заздрість. У чому ж тоді секрет змістовного життя наповненого сенсом? Марк Лівін та Ілля Полудьонний пояснюють все простими словами. 

«Наша головна теза: почуття — це форма зворотнього зв'язку зі світом для нашої справжньої сутності. Це наче внутрішній чат із самим собою, в який приходять повідомлення, коли щось не так, або навпаки — усе так. "Тобі вже кілька днів сумно. Зверни на це увагу, будь ласка"».

«Радість. Магія простих речей» Інґрід Фетелль Лі

Радість. Магія простих речей

Бажаєте навчитись створювати та помічати радість навколо вас? Книга «Радість. Магія простих речей» саме про це. Вона стане для вас джерелом позитивних емоцій. В книзі йдеться про те, як маленькі дрібниці, кольори, що нас оточують, роблять людину щасливішою та енергійнішою. 

10 категорій естетики радості від Інґрід Фетелль Лі покажуть, що світ варто сприймати як джерело позитиву, з якого можна черпати гарний настрій у будь-який час. Дедалі більше досліджень свідчать про взаємозв'язок між нашим оточенням і психічним здоров'ям. Наприклад, люди, які працюють у залитому сонцем офісі, краще сплять і частіше сміються, ніж ті, які сидять у темному кабінеті. Кімнатні квіти також поліпшують настрій та самопочуття. Зі слів авторки, радість віднайти не складно, варто лише звернути увагу на те, що вас оточує.

«Радість — це позбавлення обмежень. Надзвичайно приємне відчуття в ногах, коли після кількох годин дороги ви нарешті виходите з автівки — це теж радість свободи, як і споглядання нічного неба, усипаного зірками, поїздка в кабріолеті, купання взагалі без одягу та відчуття прохолодної води на оголеній шкірі».

«Не бійтеся любити. 20 уроків самопізнання на шляху до щасливих стосунків» Александра Соломон

Не бійтеся любити. 20 уроків самопізнання на шляху до щасливих стосунків

Назва книги говорить сама за себе. Не бійтеся любити, надихайтеся сміливими вчинками у коханні і це зробить вас щасливішими. Александра Соломон – ліцензована психологиня. У книзі «Не бійтеся любити» авторка розкриває тему стосунків, самопізнання та сімейних цінностей.

Вас чекає подорож, де будуть відкриття і дослідження див, викликів та дилем кохання. Як знайти почуття любові і, головне, як його утримати? Авторка визначає важливі навички, необхідні для гарного партнерства не лише в ліжку, а й протягом дня. Щоб досягти цього, потрібно зрозуміти, що саме вас мотивує, тобто розвинути в собі «свідомість у стосунках». Це шлях до гармонії і щасливих відносин. Ви самі автор власної книги життя.

«Часто згадки про минуле викликають сором і провину. А від думок про майбутнє нас охоплює тривога і сумніви в собі. Жити тепер — найкращий шанс на щастя і спокій. А ще це допомагає нам у коханні».

«Чудовий ранок. Як не проспати життя» Гел Елрод

Чудовий ранок. Як не проспати життя

Гел Елрод — популярний американський спікер і коуч, письменник. Його книга «Чудовий ранок» отримала понад півтори тисячі п'ятизіркових відгуків на Amazon.com від читачів з усього світу. Мотиваційний посібник, що навчить виробити корисні звички та продуктивно використовувати ранковий час.

Автору вдалося пережити жахливу аварію, він вчився ходити заново і саме тоді зрозумів, наскільки дійсно чудовий ранок кожного дня. Прокидатися удосвіта без надмірних зусиль, встигати значно більше та розкривати власний потенціал, поки всі сплять, — секрет зниження рівня стресу та підвищення продуктивності. Гел Елрод переконаний, що ранок дає можливість жити більш наповнено та відчувати себе щасливим.

«Те, ким ви є зараз, напряму залежить від того, ким ви були раніше, а те, де ви опинитесь у майбутньому, залежить від того, ким ви вирішите бути. Не відкладайте створення життя, якого прагнете, — щасливого, здорового, багатого, успішного, сповненого любові. Почніть його будувати і жити прямо зараз».

«Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем» Марк Менсон

витончене мистецтво

Постійне прагнення до успіху і щастя спонукає нас уникати будь-якого негативу. Однак це лише нереалістичні ідеали, такі як ідеальна зовнішність, сучасні гаджети, яскраві світлини  в соцмережах та крута робота. На думку Марка Менсона, негативний досвід теж має бути, оскільки звільняє нас від міражу щастя і дарує відчуття реальної насолоди від життя.

Бестселер New York Times «Витончене мистецтво забивати на все» навчить знаходити щастя навіть у скрутних ситуаціях. Зі слів автора, сучасна культура вбиває нам у голови позитивні очікування: бути кращим, розумнішим, багатшим, досконалішим, продуктивнішим. А чи в цьому справжнє щастя? Відповіді має Марк Менсон. Книга наповнена дієвими порадами для уміння долати життєві негаразди та цілеспрямовано діяти, не розпорошуючись на дрібниці. 

«Іронія в тому, що в результаті фіксації на позитиві, — на тому, що краще і суперовіше, — ми лише знову і знову нагадуємо собі, ким ми не є, чого в нас немає, ким ми мали стати, але не стали. Зрештою, по справжньому щаслива людина не буде стояти перед дзеркалом і повторювати, що вона щаслива. Вона просто щаслива».

Даруємо читачам «Рубрики» книжки з цієї добірки! Для цього треба взяти участь у розіграші на сторінці «Рубрики» в Facebook, допис тут

🎉 Даруємо книжки про щастя!У Всесвітній день щастя Рубрика разом з видавництвом Наш Формат розігруємо книжки про те,…

Posted by Рубрика on Saturday, March 20, 2021

Партнерська публікація

Переходьте сюди, якщо хочете розмістити свою рекламу на сайті «Рубрика»

2720

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: