fbpx
Сегодня
Спецпроект 17:15 01 Мар 2021

Независимая женщина: 5 книг для успешного развития собственного бизнеса

Все, что нужно знать современной женщине о построении собственного дела (укр.)

English version here

Фото ETX Studio

Кожна жінка прагне відчувати себе успішною та продуктивною як у сімейних відносинах так і у бізнес-сфері.  Пропонуємо до вашої уваги добірку книг від видавництва «Наш Формат», допоможуть жінкам реалізувати власну справу та досягти власних цілей у бізнесі.

«Між двох вогнів. Чому ми досі обираємо між роботою та сім'єю» Анна-Марі Слотер

Між двох вогнів. Чому ми досі обираємо між роботою та сім'єю

Одна з кращих книжок року за версією Washington Post, NPR та Economist. Авторка Анна-Марі Слотер – юристка, лекторка та редакторка, яка займається аналітикою зовнішньої політики. Тематика книги — суспільні відносини, рівність, права людини та культура трудових відносин.

Жінка ніби між двох вогнів має обирати між сімейним життям та кар'єрою. Що ж таке рівність? Чому в світі досі існує стереотип, що тільки жінка повинна виховувати дітей та виконувати буденну роботу? В книзі йдеться про культуру трудових відносин, соціальну політику та справедливість на ринку праці. Авторка розповідає про свій досвід та досвід інших американок, які балансують між родиною і роботою, як і більшість жінок в цілому світі. Також звучать поради, які допоможуть жінкам водночас мати задоволення від роботи та бути гарною мамою та дружиною.

«Жінки, у яких є привілей взяти перерву або вибрати більш гнучкий графік, щоб доглядати за дитиною, можуть відмовитися від підвищення та блискучих мрій, які супроводжували їх під час навчання в коледжі, університеті та на роботі. Бідні жінки, які одночасно виконують ролі і доглядальниці, і годувальниці, переживають набагато серйозніші випробування, шукаючи відповіді на запитання, як їм прогодувати сім'ю».

«Масштабування бізнесу. Покрокова стратегія збільшення прибутків» Верн Гарніш

Масштабування бізнесу. Покрокова стратегія збільшення прибутків

Якщо ви керівник бізнесу чи тільки плануєте розвивати власну справу, то ця книга надасть вам набір методик, які допоможуть окреслити план розвитку вашої компанії, стратегічні завдання та збільшити прибутки підприємства. Способи розвитку бізнесу відбивають чотири аспекти рішень ухвалених керівником — люди, стратегія, реалізація і гроші. Це і є чотири основні частини цієї книги з аналізом, практичною інформацією та деякими прикладами.

В більшості випадків новостворені компанії залишаються «мишами» і лише одиниці перетворюються в міцний бізнес — «газелей». Для досягнення стабільної культури компаніям, які набирають обертів, потрібно мати «міцні глибокі м'язи», як будь-якому успішному спортсмену. Автор в книзі формулює основні поняття так, щоб ваші справи не просто залишились списком на стіні, а принесли результат.

«Успішне управління розвитком компанії можливе за трьох умов: зростання кількості талановитих керівників; інфраструктура, яку можна масштабувати; ефективний маркетинг. За відсутності цих чинників ваша компанія наражатиметься на перепони».

«Емоції на роботі. Як вони сприяють нашій успішності» Ліз Фослейн, Моллі Вест Даффі

Емоції на роботі. Як вони сприяють нашій успішності

Заведено вважати, що емоції на роботі краще стримувати, щоб оминути конфлікти чи неприємні ситуації. Та чи дійсно це так?  Як за допомогою емоцій зростати професійно? Експертки з розвитку компаній Ліз Фослейн та Моллі Вест Даффі розкривають дійсність того, що успішні компанії формуються там, де є емоційний баланс. Радість від підвищеної зарплатні має таку саму важливість як і злість на колегу, який не прибрав за собою. Якщо хочете полюбити понеділок та припинити пригнічувати власні емоції на роботі, то книга стане добіркою порад в цих питаннях.

Якщо робота тривожить вас щодня і щоночі, якщо ви розмову з друзями починаєте зі слів про роботу, якщо ваш настрій залежить від справ на роботі —  від авторок книги для вас є порада. Одне з найперших правил емоцій на роботі наступне: менше захоплюйтеся роботою.

«Більшість із нас дуже недооцінює обсяг і масштаб емоційних потреб, які ми приносимо із собою на роботу.   Окрім взаємин керівник-підлеглий, емоційна динаміка впливає на мотивацію, здоров'я, ухвалення рішень і багато іншого».

«Працювати на себе. Як не прогоріти в малому бізнесі» Майкл Ґербер

Працювати на себе. Як не прогоріти в малому бізнесі

Майкл Ґербер – американський бізнес-тренер, промовець, автор та співавтор низки довідково-публіцистичних творів. Він зазнав фінансових негараздів та проблем із бізнесом, здобув перемоги у досягненні своїх цілей, створив компанії. Протягом двадцяти п'яти років Майкл Ґербер разом зі своєю командою аналізував бізнес-проєкти та визначив дієві закони розвитку малих підприємств.

Автор виділяє три етапи розвитку бізнесу: дитинство, юність і зрілість. В книзі ви знайдете секрети про міфи підприємництва, про становлення бізнесу та підводні камені ведення власної справи, підкріплені досвідом роботи автора з малими підприємствами. За статистикою, протягом першого року діяльності закриваються майже 40 відсотків підприємств. Чому так? Варто визначити для себе, що для вас бізнес —  просто робота чи справа всього життя? Майкл Ґербер покроково доносить важливі підказки, як утриматись на плаву та керувати рентабельним підприємством.

«З тисяч бізнесменів, із якими я познайомився та працював протягом минулих двох десятиліть, лише декілька були справжніми підприємцями під час нашої першої зустрічі. Більшість не мала бачення щодо власної справи. Прагнення до руху нагору перетворилося на страх висоти».

«Чудовий ранок. Як не проспати життя» Гел Елрод

Чудовий ранок. Як не проспати життя

Надихаюча мотиваційна книга про звички, тайм-менеджмент та психологію. Хочете встигати більше, але щоранку вимикаєте будильник, щоб ще трішки поспати? Після цієї книги ваш розпорядок та продуктивність точно зміниться.

Жахлива автомобільна катастрофа, кома —  все це перевернуло світ автора та його погляди на життя. Сьогодні Гел Елрод виступає з промовами по всьому світу та веде подкаст «Досягни своїх цілей». З книги ви дізнаєтесь наскільки продуктивні перші години після пробудження, як прокидатися рано без надмірних зусиль, знизити рівень стресу та поліпшити власне здоров'я. Автор розкриває п'ять етапів пробудження та пропонує шість методів, «рятувальних кругів», що допоможуть реалізувати власний потенціал. Тримайте курс на життя, долайте перешкоди та починайте ранок правильно.

«Те, ким ви є зараз, напряму залежить від того, ким ви були раніше, а те, де ви опинитесь у майбутньому, залежить від того, ким ви вирішите бути. Не відкладайте створення життя, якого прагнете, — щасливого, здорового, багатого, успішного, сповненого любові. Почніть його будувати і жити прямо зараз».

Даруємо читачам «Рубрики» книжки з цієї добірки! Для цього треба взяти участь у розіграші на сторінці «Рубрики» в Facebook, допис тут:

На 8 березня даруємо книжки про розвиток своєї справи! 🙋‍♀️Не бійтеся бути сміливими! Разом із видавництвом "Наш…

Posted by Рубрика on Monday, March 1, 2021

Партнерська публікація

Переходьте сюди, якщо хочете розмістити свою рекламу на сайті «Рубрика»

3519

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: