fbpx
Сегодня
Советчик 15:15 28 Фев 2020

Подаренный день: что делать 29 февраля

Такое случается не часто — всего раз в четыре года! Казалось бы, ничего особенного, и лишние 24 часа никогда не лишние, правда? Чем наполнить их так, чтобы этот день прошел зря, — рассказываем в материале (укр.)

Цього року зима випала особлива не лише тим, що по суті її як такої не було (лише б у квітні не вдарило!), але і тим, що її аж на цілий день більше, ніж зазвичай. Цей рік — високосний, а отже весна прийде на день пізніше, трохи посунувшись та звільнивши місце для 29 лютого. Ми не будемо мучити вас якимись забобонами та прикметами (і маємо надію, ніхто цього не робитиме), але ми вигадали декілька сценаріїв того, як його можна провести. Навряд чи вам вдасться втиснути всі ці сценарії в один день, але два чи навіть три, напевне, ви таки зможете вмістити у ці чудові 24 години. Ну що, поїхали?

1. Зробіть те, на що зазвичай ніколи не вистачає часу

прибирання

Просто, як 2+2, правда? Календар видав нам зайву добу, то чому би не скористатися нею для заповнення власних білих плям? Знаю, звучить не дуже надихаюче, адже серед таких справ майже напевне у вас загубилося генеральне прибирання, капітальний розбір шафи, сплата комуналки, миття плити, розбір всілякого мотлоху на комп'ютері і бозна що ще. Але! Якщо таки наважитеся зайнятися бодай однією з цих справ, думайте про те, наскільки ви краще почуватиметеся після її завершення. Наскільки вам полегшає. Уявіть, як падає з плечей цей камінь — і мерщій його скидати! А після можна цю справу відсвяткувати чимось для себе приємним (тут лише ви знаєте, чим себе порадувати). До того ж, не обов'язково всі справи з цієї категорії будуть нудними, монотонними і (боронь боже!) неприємними. Цілком імовірно, що знайдуться серед них і приємні речі. Як от подзвонити бабусі, з якою вже два тижні не розмовляв, або купити нові засоби догляду за шкірою, бо скільки вже можна вичавлювати залишки крема для обличчя з тюбика(чи переконувати себе, що вони там ще є). 

2. Здійсніть давню мрію або бажання

пирожное

Нехай це і звучить доволі амбітно, не обов'язково це буде непідйомно, тож не поспішайте пропускати цей пункт. Якщо ви не можете прямо зараз дозволити собі круїз по норвезьким фіордам, не засмучуйтеся — ми впевнені, що це не єдиний пункт у вашому списку бажань. Можливо, ви давно хотіли сходити кудись? У музей, у новий заклад у центрі міста або через дорогу від дому, у театр? Можливо, ви сто років не прогулювалися містом просто так і насправді за цим сумуєте? Можливо, вам хотілося би прийняти ванну, чи з'їсти он той десерт, чи завести канал на YouTube? Зробіть це 29 лютого. Тому що чому б і ні. А ще можете згадати себе у дитинстві — чого ви хотіли тоді? Часто деякі наші дитячі бажання ми з легкістю можемо здійснити в дорослому віці, одна біда — до того часу ми про них забуваємо. А ви згадайте. Потіште свою внутрішню дитину. 

3. Зробіть цей день днем для себе

ванна

Сприйміть це буквально. Щодня ми робимо купу речей — якісь нам подобаються, якісь — не особливо. Нехай 29 лютого стане тим днем, коли ви робитимете лише те, що вам до вподоби. Лише те, що ви любите. Можете навіть напередодні скласти список з таких речей, щоби раптом не розгубитися, отримавши вранці карт-бланш, і почати день правильно. Підготуйте собі на сніданок ту їжу, яку ви любите (нехай це навіть буде не "сніданкова" їжа!), увімкніть гучніше улюблену музику, танцюйте, вдягніть улюблені речі, вийдіть на прогулянку, підіть у кіно, помалюйте, помрійте врешті-решт. Розслабтеся. Видихніть. Це була довга зима (нехай і не особливо холодна, та все ж зима), ви на це заслуговуєте.

4. Зробіть щось, чого ніколи не робили і що на вас не схоже

собака

Здивуйте себе і близьких. Іноді дуже важливо нагадати собі і людям навколо, що є ще чому дивуватися. Спечіть торт, якщо зазвичай на кухні ви — безладна катастрофа (у вас усе вийде, принаймні, здивуєте ви себе точно); вийдіть на пробіжку, якщо ніколи раніше цього не робили; поспівайте у душі так, щоб усі вдома почули (бодай раз у житті це має зробити кожен — так написано в інструкції); зробіть щось спонтанне, якщо ви звикли до рутини; не торкайтеся вашого телефона весь день, якщо ви звикли до телефона (а ви таки звикли). Запишіться на заняття з гончарства чи з верхової їзди, зробіть комплімент незнайомцю, та врешті-решт замовте піцу, якої ніколи не замовляли. Незвичайний день — незвичайні ви, хіба не так?

5. Присвятіть день близьким

день близьким

Ми всі дуже зайняті, ми всі постійно в роботі й у справах, в постійному русі з пункту А до пункту Б, біжимо у колесі цьому колесі і часто не встигаємо навіть роззирнутися навкруги. Ну, по-перше видихніть і зупиніться вже нарешті бодай на хвильку. А по-друге, роззирніться навколо. Можливо, ви давно вже не грали просто так з сином. Можливо, ви давно не говорили по душах з мамою. Можливо, ви вже півроку не чули новин від давнього друга. А може, ви не можете пригадати останній раз, коли ходили з коханим чи коханою людиною на побачення і не втуплювалися при цьому кожен у свій телефон? Різне буває. Вважайте, що 29 лютого вам було дано, щоби надолужити важливі речі, про які ми чомусь часто схильні забувати за щоденною метушнею. Нехай це буде такий собі день-дзвіночок-нагадування для вас та ваших близьких. Усе у ваших руках, тож не проґавте важливого! 

6. Почніть щось нове

чашка кофе

Це той випадок, коли не варто чекати на понеділок, щоби почати щось робити. (Та і загалом не радимо все звалювати на понеділки — вони і так, бідосі, потерпають постійно). Хочете написати книгу? Почніть працювати 29 лютого. Хочете піти у спортзал? Не відкладайте. Вивчати іноземну мову? Не баріться. Упевнені, що ви маєте не одне таке "понеділкове" устремління, тож не струмуйте себе. Якщо подумати, то це навіть солідніше, ніж починати якусь справу у понеділок. Врешті, понеділки трапляються щотижня, а от 29 лютого… Ну, ви і самі все знаєте.

7. Відіспіться вже нарешті

кот

Якщо ви постійно недосипаєте і маєте збитий режим сну, один день вас навряд чи врятує. Але, цілком вірогідно, він змусить вас почуватися краще, якщо ви дозволите собі не вскакувати вранці по будильнику, а проведете у ліжку стільки часу, скільки забажаєте. Та ще і після цього ввечері ляжете спати раніше. Непогана перспектива, чи не так? Або ж просто відпочиньте. Годі себе заганяти — залиште себе вже у спокої. Планета Земля навряд чи зупинить свій рух, якщо ви не доробите ту мега важливу справу прямо тут і зараз. 

Фото unsplash.com

12439

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: