fbpx
Сегодня
Что происходит 19:26 27 Сен 2022

Хроника событий 27 сентября — 216 день войны россии в Украине: ключевые события и решения для победы

English version here

КЛЮЧОВІ ПОДІЇ ДНЯ

Успіхи ЗСУ

🇺🇦 У Генштабі підтвердили, що ЗСУ зайшли у Куп'янськ-Вузловий. росія використовувала залізничну станцію в селищі для перекидання сил на тимчасово окуповану територію України.

🇺🇦 Піски-Радьківські Харківської області звільнено від російських військ, повідомляє Борівська громада. Наразі бійці ЗСУ проводять зачистки, розмінування. Піски-Радьковські знаходяться на лівому березі Осколу, де раніше намагалися закріпитися російські війська, побудувавши нову лінію оборони.

🇺🇦  Селище Рідкодуб на Донеччині під контролем наших військ.

📌 У Херсоні знищено та виведено з ладу сім вантажівок «Урал». На Херсонщині знищено ворожу баржу, закріплено вогневий контроль мосту в Новій Каховці

📌 У Мелітополі знищено до 10 одиниць військової техніки та понад 20 окупантів.

📌 У районах Токмака та Чернігівки Запорізької області знищено російський ЗРК С-300, п'ять одиниць військової техніки та поранено понад 50 окупантів.

📌 ЗСУ протягом доби демілітаризували 5 складів БК та 1 штаб військових рф на півдні.

📌 Сьогодні українські військові збили російський літак Су-25 над Херсонською областю.

📌 Наші авіація та підрозділи ракетно-артилерійських військ виконали понад 140 вогневих завдань, зокрема, завдали ударів по пункту розгортання ЗРК "Бук-М3" в Бериславському районі та по зосередженню озброєння та техніки неподалік Любимівки в Каховському районі (Херсонщина). Підтверджені втрати ворога складають 8 рашистів, буксирований міномет 120 калібру та БМП. Решта ворожих втрат дорозвідується.

216 день війни

📌 Вчора над Дніпропетровщиною ППО збила ворожу ракету

В Одеській області відмінусовано три іранські дрони, які вночі атакували Одесу.

Ще 3 безпілотники-камікадзе Shahed-136 близько 8 ранку збито над Миколаївщиною.

📌 Авіація Сил оборони завдала 28 ударів. Підтверджено ураження понад 20 районів зосередження живої сили та військової техніки супротивника та 7 позицій зенітних ракетних комплексів.

216 день війни

📌 Станом на вчора підтверджено втрати вже 1210 російських офіцерів. За останні 30 днів на день гине 6,1 офіцера, із них 22% старших офіцерів.

📌 За сім місяців ЗСУ захопили понад 2000 одиниць ворожої техніки. Зокрема — 732 бронемашини, 392 танки, 182 артилерійські системи та 41 РСЗВ.

216 день війни

📌 СБУ затримала російського агента, який наводив удари дронів-камікадзе на півдні Одещини.

Злочини рф

📌 Вночі окупанти завдали удару по Кривому Рогу. Ракета Х-59 влучила по аеропорту. Його інфраструктура зруйнована. Подальше використання аеродрому та обладнання неможливе. Люди під час удару не постраждали.

Росіяни завдали нових ударів по Нікопольщині. Під вогонь з майже 90 снарядів потрапили 3 громади.

Обстріли Миколаїва

📌 Миколаїв росіяни обстріляли з РСЗВ «Торнадо-С», пошкодивши низку цивільних об'єктів у центрі міста. Пошкоджено магазини та житлові будинки та Манганаріївський сквер. За попередніми даними, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

📌 Рашисти випустили 10 ракет С-300 по Запоріжжю. Окупанти влучили в об'єкти інфраструктури. Пошкоджено лінію електропередач. 

📌 Сумщина. Військові рф 26 і 27 вересня обстрілювали Шалигинську громаду. Використовували «Гради», міни та автоматичну зброю.

📌 З'явилися подробиці вчорашніх ударів ворога по Краматорську та Слов'янську.

У Краматорську рашисти вразили центр міста: одна ракета впала в парк скульптур «Народжені в Україні», інша влучила у 5-поверхівку — зруйновано стіну в одній із квартир, 4 людини зазнали поранень. У будинку вибито щонайменше 34 вікна, частково пошкоджено покрівлю. У Слов'янську під обстріл потрапив житловий масив у середмісті. Пошкоджені щонайменше три будівлі. Поранено одну людину.

Сьогодні вдень Слов'янськ знову обстріляли окупанти. Постраждав приватний житловий сектор.

📌 Сьогодні знову обстріляно Куп'янськ Харківської області. Внаслідок обстрілу спалахнули церковна школа, господарська споруда та магазин. Від удару постраждали 5 людей.

📌 росія воює з цивільними. Окупанти пошкодили в Україні 349 об'єктів теплопостачання. Уражено 11 ТЕЦ, чотири з яких зруйновано.

📌 На Харківщині у Дворічній вранці під час обстрілу загинув водій Центру екстреної медичної допомоги, чоловік просто йшов на роботу. 

📌 Сьогодні в Куп'янськ прилетіли ракети. Горіла церковна школа, господарча споруда та крамниця. Жодних військових об'єктів. 5 людей госпіталізовано.

216 день війни

📌 А на фото — дитячий садочок після російської окупації в Капитолівці на Харківщині.

📌 Військові рф повністю закрили на в'їзд та виїзд окуповану частину Херсонської області.

📌 Британська розвідка вважає: путін оголосить про приєднання до рф окупованих територій України 30 вересня. Так звані "референдуми" на цих територіях мають завершити сьогодні.

📌 В окупованому Маріуполі росіяни почали мобілізовувати людей. "Росіянам потрібно нове "гарматне м'ясо", щоб прикрити свої позиції, які вони здають через контрнаступ ЗСУ», — прокоментувала черговий злочин рф Маріупольська міськрада.

Життя в умовах війни

📌 Мінреінтеграції запустило чат-бот для допомоги українцям, які потребують евакуації або були депортовані до росії.

📌 Рух опору "Жовта стрічка" створила чат-бот "Разом". Українці на тимчасово окупованих територіях, які теж готові до спротиву, тепер можуть долучитися до "Жовтої стрічки" за цим посиланням

216 день війни

📌 У Києві запустили флешмоб "Знеси мене повністю" за демонтаж памʼятників росіянам. А в Харкові пам'ятник Пушкіну облили червоною фарбою.

📌 У черзі на отримання документів для виїзду за кордон стоять приблизно 6 200 моряків. Близько 1 800 дозвіл уже отримали.

📌 Надання юридичних послуг на територіях, окупованих рф, за законами росії хочуть прирівняти до колабораціонізму. Такий законопроєкт поданий до Верховної Ради. Адвокатам, нотаріусам та іншим юристам за подібні дії загрожуватиме від трьох до шести років в'язниці.

216 день війни

📌 Дерусифікація в дії! У Дніпрі оперативно замінили табло на міському транспорті. Тепер замість російського композитора Глінки кінцева зупинка багатьох маршрутів називається вул. Королеви Єлизавети.

Стіна Пам'яті в Києві

📌 На Стіні Пам'яті в Києві з'явиться нова секція, де самостійно можна розмістити фото близької людини, що загинула на війні з росією. 

РІШЕННЯ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ

Підтримка іноземних партнерів

💡 У Конгресі США досягли попередньої домовленості про надання додаткової допомоги Україні на суму приблизно $12 млрд

216 день війни

💡 Українська діаспора в Чикаго передала нашим бійцям чергову партію допомоги. На цей раз вона закупила 100 потужних повнопривідних пікапів. Перші 14 машин уже прибули до України. 

💡 Американські некомерційні організації видали гранти на суму $180 тисяч для підтримки понад 130 українських митців, які постраждали від повномасштабного вторгення росії.

Очільниця МЗС Франції Катрін Колонна у Києві

💡 До Києва прибула очільниця МЗС Франції Катрін Колонна — вона представила слідчих, які працюватимуть в Ізюмі. Уже завтра фахівці відправляться на місце роботи.

💡 Нідерланди посилять підтримку України через мобілізацію у рф і псевдореферендуми на захоплених територіях: "Більше зброї, більше санкцій, більше ізоляції росії".

💡 Нова Зеландія оголосила санкції проти 19 осіб путінського оточення.

216 день війни

💡 Закордонні мережі супермаркетів створюватимуть полиці з українськими продуктами. Це ініціатива Ucare, яку створили для просування вітчизняних виробників на міжнародний ринок. 

💡 Microsoft обмежила для росіян можливість оновлення комп'ютерів до Windows 11.

💡 Meta виявила більш ніж 60 російських фейкових сайтів, які маскувались під відомі видання, такі як Guardian, Der Spiegel і Bild. Компанія також заблокувала 1600 фейкових аккаунтів. 

Українці, об'єднуємось! 

216 день війни

💡 Українські бігуни в Берліні зробили справжній флешмоб із підтримки нашої країни: спортсмени писали на своїх номерах назви українських міст. Флешмоб дістав назву Call me Mariupol та об'єднав людей з абсолютно різних міст України.

💡 У столиці започаткують IT-курси для учасників бойових дій. Приєднатися до вивчення комп'ютерних технологій зможуть бійці, які втратили здоров'я на війні й отримали першу чи другу групу інвалідності. Навчати їх будуть викладачі факультету інформатики «Києво-Могилянської академії».

216 день війни

💡 У Тростянці на Сумщині спорудять мобільну лікарню. Будівлю площею близько 800 квадратних метрів виготовлять у Німеччині. Вона працюватиме, поки відновлюватимуть пошкоджений корпус місцевого медзакладу.

216 день війни

💡 А лікарня в Кропивницькому отримала апарат для пересадки шкіри, який допоможе лікувати як цивільних, так і поранених військових. 100 тисяч гривень на його придбання дав фермер-підприємець з Кіровоградщини.

 

693

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: