fbpx
Сегодня
20:41 09 Июл 2024

Відновлення "Охматдит": Зеленський анонсував ще 300 мільйонів на відбудову лікарні

Фото: ОПУ

Ще 300 мільйонів гривень виділять для відбудови столичної дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала від удару російської ракети.

Саме таку суму анонсував президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

«Охматдит» ми відновимо. З Кабміном я на зв'язку. Є перше рішення – 100 мільйонів гривень на підтримку «Охматдиту». Буде ще 300 мільйонів«, — заявив він.

Окрім того, як зауважив він, будуть і інші рішення і для Києва, і для міст Дніпровської та Донецької.

«Будуть і інші рішення і для Києва, і для міст Дніпровщини, і Донеччини – усіх обов'язково ми підтримаємо. Всім дітям, усім сім'ям – усім, хто постраждав, допоможемо«, наголосив Зеленський.

Також Глава держави підкреслив, що на саміті НАТО, на який український лідер прибув 9 липня разом з дружиною, мова йтиме про більшу кількість ППО для України та додаткові гарантії для України.

«Я дякую лідерам, країнам – усім, хто вчора й сьогодні засудив російський терор. Ми цінуємо вашу підтримку, друзі! Ми на телефоні – ми працюємо з партнерами зараз, щоб ніхто не мовчав. Щоб усі засуджували. І дуже хочеться, щоб усі діяли. Щоб були саме ті рішення, які повернуть безпеку. Зокрема рішення тут, у Вашингтоні, тут, на саміті НАТО«, зауважив він.

Що відомо про допомогу на відновлення лікарні «Охматдит» після ракетного удару рф

Нагадаємо, що Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) допоможе відновити пошкоджену ракетою рф лікарню «Охматдит» в Києві.

Окрім того, ПІІ «Макдональдс Юкрейн Лтд» має намір зібрати щонайменше 1 млн грн на підтримку Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», пошкодженої під час ракетної атаки в понеділок, 8 липня.

Також Фонд «Таблеточки» на допомогу підопічним та лікарні «Охматдит» також відкрив терміновий збір.

Варто додати, що після масованого російського ракетного удару вранці 8 липня по низці районів столиці  українські бізнеси активно долучилися до підтримки киян, які постраждали, зокрема і дитячої лікарні «Охматдит.

До того ж український Уряд спрямував із резервного фонду державного бюджету на першочергові відновлювальні роботи в лікарні «Охматдит» 100 млн грн.

Рубрика:
Події

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: