fbpx
Сегодня
13:30 23 Фев 2023

Урядовий офіс UkraineInvest залучив два інвестиційні проєкти на суму $370 млн

English version here

Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest підписав меморандуми з компаніями Kingspan та Epicentr K на супроводження інвестиційних проєктів на загальну суму $370 млн. 

Меморандуми підписані в рамках закону про «інвест-нянь», а їх реалізація сприятиме розвитку економіки України та підвищенню інтересу іноземних інвесторів. Підписання відбулося в рамках пресконференції, присвяченої звіту роботи UkraineInvest за рік повномасштабної війни.

До події долучилися члени Наглядової ради UkraineInvest Давид Арахамія, народний депутат, Голова депутатської фракції «Слуга народу», Голова наглядової ради UkraineInvest; Олег Немчінов, Міністр Кабінету Міністрів України, заступник Голови Наглядової ради UkraineInvest; Андрій Гундер, президент Американської торгової палати; Анна Дерев'янко, виконавча директорка Європейської бізнес-асоціації; а також Сергій Цівкач, виконавчий директор UkraineInvest.

"З початком повномасштабної війни набагато важче стало залучати інвестиції. Проте, з іншого боку інтерес до України виріс у десятки разів. Яскраве тому підтвердження – інвестиції, залучені UkraineInvest. Всі хочуть побачити, що можна робити в Україні, розуміючи, що наша держава врешті-решт переможе, буде велика відбудова й Україна буде частиною ЄС. Підписання меморандуму між Kingspan, UkraineInvest та Епіцентром — це ті кроки, які уряд, урядові агенції та парламент  намагаються пришвидшити максимально аби інвестори не чекали коли ми переможемо, а вже вкладали гроші в українську економіку", — зазначив Давид Арахамія, народний депутат, Голова депутатської фракції «Слуга народу» та Голова наглядової ради UkraineInvest.

Згідно з меморандумом, Kingspan планує реалізувати інвестиційний проєкт по виробництву будівельних матеріалів на суму $220 млн, а Epicentr K – по будівництву логістичного центру –  на суму $150 млн.

"Kingspan має більше 200 підприємств у понад 70 країнах, але найбільший технологічний кампус компанія хоче побудувати саме в Україні. Сюди планують зокрема залучати працівників корпорації та інших представників галузі, щоб демонструвати, як виготовляти будівельну продукцію відповідно до "зелених стандартів" — з урахуванням вимог до декарбонізації, використання відновлюваних джерел енергії тощо" — зазначив Сергій Цівкач.

Також, команда UkraineInvest повідомила, що за рік повномасштабної війни, окрім діяльності по супроводу проєктів у рамках закону «про інвест-нянь», було супроводжено 16 інвестиційних проєктів на загальну суму понад $2,3 млрд, для 7 з них надається супровід відповідно до закону про «інвест-нянь». Крім того, вирішено 80 проблемних питань інвесторів, що допомогло розблокувати інвестиції на понад $150 млн. 3 2020 року Ukrainelnvest залучили та/або розблокували інвестиції на суму понад 1.5 млрд доларів США.

"Уряд України працює на стабілізацію економіки та перспективи післявоєнної відбудови нашої країни. Саме тому діяльність урядового офісу з залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest є важливою складовою для практичної реалізації цих процесів" — Олег Немчінов,  Міністр Кабінету Міністрів України, заступник голови наглядової ради UkraineInvest.

Крім того, UkraineInvest активно займається адвокацією змін до законодавства, щоб поліпшити інвестиційний клімат України. Зокрема, було розроблено, забезпечено адвокацію внесення 23 ініціатив щодо вдосконалення законодавства, надано понад 1000 консультацій інвесторам з ведення господарської діяльності та надано супровід з питань релокації для 29 підприємств по території України. UkraineInvest також презентував  інвестиційні можливості у 28 міжнародних заходах з питань відбудови України.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: