fbpx
Сегодня
Новини компаній 15:05 19 Авг 2022

Зелена карта для машини: вартість, де купити?

Війна, яку Росія розв'язала в Україні, триває уже більше 6-ти місяців. Аеропорти не працюють, тому українці виїжджають на постійне проживання або у справах за кордон на власних автомобілях.

Тим не менш для того, щоб перетнути кордон на власному автомобілі, необхідно мати при собі поліс "Зелена картка". Що це за поліс та де його придбати читайте далі у статті.

Що таке Зелена картка

Зелена картка — це міжнародний поліс страхування автогромадянської відповідальності. Простими словами, це аналог автоцивілки, який працює за кордоном.

Принцип роботи "зеленки" аналогічний до ОСЦПВ: страхування покриває пошкодження, нанесені в результаті ДТП власником зеленої картки. На самого ж власника дія полісу не розповсюджується.

Зелена картка діє в 46 країнах, які уклали між собою угоду про обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності. Серед цих країн представлені усі країни Європи та декілька країн пострадянського простору.

За перебування на власному авто за кордоном без зеленої картки призначено штраф, який в залежності від країни може сягати до 1 000 євро. А в деяких країнах, наприклад, в Німеччині, за проїзд без "зеленки" взагалі передбачається кримінальна відповідальність і позбавлення волі на термін до 6 місяців.

Більше про зелену картку ви можете дізнатися на Finance.ua: https://finance.ua/ua/insurance/greencard.

Як придбати зелену картку та на що звертати увагу під час купівлі

Зелену картку можна придбати як в українських страхових компаніях, так і за кордоном. Однак в нас дане страхування обійдеться вам набагато дешевше.

Тим паче, що зараз придбати грін карту офіційний сайт на Finance.ua дозволяє і онлайн: вам потрібно буде оплатити поліс онлайн, та він надійде до вас на електронну пошту за декілька хвилин.

Якщо ви шукаєте знижки, то можна купити зелену картку на Finance.ua.

Ціну зеленої картки розраховують для кожного водія індивідуально, вона залежить від типу транспортного засобу, терміну поїздки та країни, до якої відправляється водій.

Дізнатися про ціну зеленої картки для свого авто ви можете на офіційному сайті  Finance.ua.

Рубрика:
Авто

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: