fbpx
Сегодня
21:06 07 Май 2022

Общественные организации Украины обратились к международному сообществу с требованием признать российскую федерацию ядерным террористом и применить жесткие санкции к компании "Росатом"

Більше 40 громадських організацій з України звернулися до Організації Об'єднаних Націй, Уряду Сполучених Штатів Америки, Європейської комісії, Європейського парламенту, Ради Європи, Міжнародного агентства з атомної енергії, Агентства з ядерної енергії при організації Економічного співробітництва та розвитку, Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Росія порушила і продовжує зухвало порушувати усі можливі міжнародні норми, які мали б захищати життя людей і гарантувати безпеку і які майже століття після Другої світової війни встановлювали правила
мирного існування для всіх країн світу. Терористичні дії рф порушують хартію та конвенції ООН, міжнародні угоди в галузі використання атомної енергетики, основні принципи ядерної безпеки, затверджені Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ).

Небезпечними діями агресора вважаємо випадки ядерного тероризму. Світові відомо про захоплення територій атомних станцій України. Російські військові більше місяця знаходились на території зони відчуження та захопили один з найнебезпечніших об'єктів – Чорнобильську атомну електростанцію (ЧАЕС) разом із сховищем відпрацьованого ядерного палива. Світові також відомо, що вже майже два місяці захоплена російськими окупантами найбільша в Європі Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС). Її територія та споруди обстрілювалися окупантами з військової техніки. Потім на території станції, поблизу сховища відпрацьованого ядерного палива та реакторів, російські військові здійснювали підриви боєприпасів, які не розірвалися під час обстрілів. 12 березня 2022 р. стало відомо, що представники російської державної корпорації з атомної енергії «Росатом» були присутні на територіях зазначених українських АЕС та оголосили співробітникам, що тепер ці об'єкти належать цій структурі.

Таким чином, Росія використовує свою державну корпорацію як один з інструментів війни проти України. Отже, такі дії свідчать, що свідомо вчиняється акт ядерного тероризму.

Під ядерною загрозою продовжує залишатися як Україна, так і світ.

«Досить труїти Кривий Ріг» сформувала звернення до низки міжнародних організацій з вимогами відреагувати на порушення російської федерації та визнати її дії ядерним тероризмом, яким вони і є насправді. До вимог приєдналися 40 організацій.

Громадські організації звернулися з вимогами:

1. Визнати російську федерацію ядерним терористом і припинити її право привілеїв члена Агентства. Негайно звільнити територію Запорізької АЕС та припинити бомбардування Харкова та території ЯПУ «Джерело нейтронів».

2. Внести зміни до Статуту Агентства щодо суттєвих обмежень прав країни-агресора як члена МАГАТЕ, незалежно від долі фінансової участі в Агентстві, та можливостей її доступу до інформації, яка впливає на безпечність ядерних об'єктів. А також про припинення повноважень представників країн-агресорів в штаті МАГАТЕ.

3. Звільнити осіб, що пов'язані з російською федерацією і працюють в МАГАТЕ як таких, що несуть загрозу ядерній безпеці і є агентами країни ядерного терориста, у тому числі заступника генерального директора МАГАТЕ Чудакова Михайла Валентиновича.

4. Накласти жорсткі санкції на російську державну корпорацію з атомної енергії «Росатом» та її дочірні компанії, їх керівництво.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: