fbpx
Сегодня
16:16 25 Мар 2022

Украинские подростки из Киева, Мариуполя, Сумщины завоевали награды на Международной выставке инноваций и новейших технологий Malaysia Technology Expo

21–25 березня учні Малої академії наук взяли участь в онлайн-виставці технологій у Малайзії. Проєкти-переможці з часом можуть стати повноцінними стартапами, що покращуватимуть аграрну та кібербезпекову сфери України.

Попри російсько-українську війну на території України, наші діти-дослідники продовжують роботу над своїми проєктами. Деякі розробки для Malaysia Technology Expo молоді інноватори на останньому етапі підготовки переорієнтували на військову тематику.  

Malaysia Technology Expo (MTE) — одна з найбільших виставок технологій та інновацій у Південно-Східній Азії, яка щороку збирає винахідників із понад 30 країн світу. Тут учасники  показують свою розробку науковцям, представникам міжнародних корпорацій, інженерам та інвесторам з усього світу.

Українські підлітки з Києва, Маріуполя, Сумщини вибороли нагороди на Міжнародній виставці інновацій і новітніх технологій Malaysia Technology Expo

Золото MTE отримали:

  • Ігор Клименко з Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» м. Києва.

Хлопець розробив квадрокоптер-міношукач, який допоможе швидко знайти вибухонебезпечні об'єкти на поверхні та під землею. Перевага пристрою — компактність і мобільність, його можна помістити у звичайний рюкзак. А ще міношукач Ігоря мінімізує участь людини, тому убезпечує військових і кардинально скорочує кількість жертв.

  • Юрій Сагайдак зі Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при ЛНУ ім. Івана Франка.

Юнак винайшов новий метод протезування зору. Інформація про перешкоди, які оточують людину, оперативно обробляється, кодується та передається людині через слуховий канал.

  • Анна Фесун із Липоводолинської спеціалізованої школи Сумської області.

Юна дослідниця розробила новий напрям в образотворчому мистецтві — магнітомалювання.

  • Марія Котюк із Луцької гімназії №21 Волинської області.

Марія дослідила роль інвазійних рослин у сучасному флорогенезі міста Луцьк. 

  • Дмитро Давиденко з Великоновосілківської школи №2 Донецької області.

Хлопець виступив із проєктом розумної теплиці на автономному живленні на базі мікроконтролера Arduino. Вона майже не потребує втручання людини: потрібно лише садити та збирати врожай.

Сріблом MTE відзначили проєкти: 

  • Діани Богатир зі Старокостянтинівського ліцею ім. Михайла Рудяка Хмельницької області.

Діана розробила UV Cleaner — пристрій для дезінфекції поверхонь і речей, виготовлений на основі сучасних ультрафіолетових світлодіодів.

  • Михайла Степанова з Валківського ліцею ім. Олександра Масельського Харківської області.

Юний МАНівець дослідив фізико-географічну характеристику місцевої річки Турушки.

  • Андрія Демченка з Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» м. Києва.

Андрій створив Smart Pot — автоматизовану систему підтримки мікроклімату для вирощування рослин на базі плати stm32. Пристрій допомагає вирішити питання поливу домашніх рослин і мікрогріну.

  • Катерини Лагун з КЗО «Навчально-виховне об'єднання №28 Дніпровської міської ради.

Дівчина дослідила зміни нейропластичності за умов розвитку гіперглікемії та онтогенезу.

  • Микити Мудрого з Ліцею-школи №14 м. Маріуполя Донецької області.

Микита розробив комплекс для захисту програмного забезпечення від аналізу та декомпіляції. Його проєкт можна використовувати для навчання фахівців з кібербезпеки.

Минулоріч на MTE українські учні здобули 10 золотих, 11 срібних, 1 бронзову та 2 спеціальні відзнаки в категорії Asian Youth Innovation Awards 2021. 

Національний центр «Мала академія наук України» — центр ЮНЕСКО ІІ категорії, який об'єднує та залучає до наукової освіти, винахідницької та дослідницької діяльності близько 250 000 українських школярів через унікальну освітню та наукову екосистему. МАН не тільки понад 20 років опікується освітою в Україні, а й презентує її за кордоном. 

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: