fbpx
Сегодня
11:55 11 Сен 2021

У Держдепі запевнили, що США продовжать стримування "Північного потоку-2"

Попри завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», Сполучені Штати будуть продовжувати працювати по стримуванню його політичного впливу.

Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на заяву cтаршого радника з енергетичної безпеки Державного департаменту США Амоса Хохштайна під час форуму YES-Brainstorming.

«США не припинять зусиль для впливу на Північний потік-2. Ми будемо працювати, щоб він мусив проводити ретельну процедуру сертифікації, а також повністю відповідав вимогам Четвертого енергопакету ЕС»,- заявив радник Держдепу.

При цьому він висловлює впевненість, що зусилля США для відтермінування будівництва російського газопроводу все ж дали свої результати. «Нас від самого початку турбували не російська нафта чи газ, а її політичне використання у країнах Європи, що ми неодноразово бачили. Саме для протидії цьому ми доклали зусиль для забезпечення Європи зрідженим газом, що суттєво зменшувало політичний вплив РФ. Частково це вдалося – ми маємо побудовані LNG-термінали. Наприклад, у Клайпеді такий термінал унеможливив енергетичний тиск РФ», — додає Амос Хохштайн.

«За будь-якого сценарію, наша оцінка «Північного потоку-2″ залишається незмінною – це небезпечний проект, що загрожує європейським країнам»,- резюмує він.

Що стосується України, то Хохштайн нагадує, що чинний контракт із «Газпромом» на транспортування газу діє до 2024 року. «Проте наша допомога не обмежується зусиллями для збереження статусу-кво. Світ змінюється і наша допомога Україні також базується у сприянні розвитку альтернативної та ядерної енергетики»,- пояснив він.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: