fbpx
Сегодня
22:57 06 Июл 2021

МЗС відреагувало на резолюцію ПА ОБСЄ, яка містить вимоги до Росії

Міністерство закордонних справ України вітає ухвалення літньою сесією Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ 6 липня термінової резолюції «Щодо дестабілізуючого нарощування військової присутності РФ поблизу України, в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна, Чорному морі та Азовському морі».

Як йдеться у відповідному коментарі на сайті МЗС, зазначена резолюція ініційована Постійною делегацією Верховної Ради України в ПА ОБСЄ.

«Схвалення цієї резолюції вкотре підтвердило єдність міжнародної спільноти в засудженні російської агресії проти України», — підкреслили в МЗС.

Там нагадали, що ПА ОБСЄ закликала Російську Федерацію припинити незаконну окупацію Криму, вивести свої війська, зброю, військову техніку, з окупованого півострова, припинити постійні кампанії з призову. Крім того, Асамблея закликала Росію зняти всі обмеження щодо свободи судноплавства в Чорному морі, Азовському морі та через Керченську протоку.

Коментуючи ухвалення документа, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив:

«Це важливий внесок у міжнародні зусилля з подолання кризи європейської безпеки, яку спричинила збройна агресія Росії проти України. Документ сприяє виконанню попередніх резолюцій Асамблеї та фіксує, що агресія Росії проти України грубо порушує основоположні принципи ОБСЄ».

Рубрика:
Політика

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: