fbpx
Сегодня
Анонс 21:09 12 Май 2021

Май на DOCUSPACE: укрощение COVID-19 и биохакинг

Протягом травня у онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE триватиме показ фільмів з головної програми 18 Docudays UA «Повне одужання?» «Громадянин Біо» (реж. Тріш Долман) та «76 днів» (реж. Хао Ву, Вейші Чень, Анонім). 

Дотично до тем фільмів для глядачів підготували правозахисну дискусію RIGHTS NOW! «Приборкання COVID-19. Як і коли ми подолаємо пандемію?» та розмову Tête-à-tête  «Громадянин Біо: біохакнути майбутнє на своїй кухні».

Кількість людей у світі, які заразилися COVID-19, перевищила 2 млн. У ВООЗ попереджають: наслідки пандемії ми долатимемо ще десятиліттями. Кризові явища у світі спостерігаються у різних сферах, але значно більше навантаження лягає на охорону здоров'я. Деяким країнам вдається цілеспрямовано виходити з ковідної кризи. Україна поки не може похвалитися успіхом, бо роки пандемії лише оголили недоліки системи охорони здоров'я. 

Масштаби лиха мобілізували медиків, які з початку пандемії працюють понаднормово, на допомогу прийшли волонтери. Та чи на довго вистачить завзяття і ресурсів у волонтерів та медиків? Як реалізується державна політика з подолання пандемії? І що може зробити кожен з нас, щоб приборкати ковід? Про це 19 травня о 19:00 у дискусії «Приборкання COVID-19. Як і коли ми подолаємо пандемію?» поговорять Аксана Філіпішина, представниця Уповноваженої з прав людини з дотримання прав дитини та сім'ї, Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради БО «100% життя», Леся Литвинова, голова благодійного фонду «Свої». Модерує Андрій Сем'янків, лікар, медичний блогер. 

26 травня о 19:00 глядачів запрошують дізнатися більше про підпілля біохакінгу в Україні та світі. У розмові «Громадянин Біо: біохакнути майбутнє на своїй кухні» візьмуть участь генетик, популяризатора науки і офіційної медицини Олександр Коляда і заcновниця першої DIY bio лабораторії в Україні, біохакерка, яка влітку 2020 року протестувала на собі першу в світі DIY ДНК-вакцину від коронавірусу, Дарія Данцева.

Транслюватимуть правозахисну дискусію та розмову на docuspace.org, а також у Facebook фестивалю Docudays UA. 

«Рубрика» — інформаційний партнер травневих релізів на DOCUSPACE Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: