fbpx
Сегодня
Промо 20:25 10 Фев 2021

Игра с машинками: мотивация и особенности восприятия

Дитяча машинка – це досить популярна іграшка, яка викликає інтерес як у хлопчиків, так і у дівчаток

Відзначимо, що батькам не варто турбуватися, якщо дівчинка із задоволенням катає машинку. Не будемо піддаватися застарілим стереотипам. Зверніть увагу на те, як вона сприймає таку іграшку. Важливі не тільки особливі функціональні можливості (відкидний верх, світлові та звукові ефекти), а й оформлення моделі. Темні кольори не приваблюють, а ось перламутровий блиск буде особливою перевагою. Дівчатка сприймають автомобіль, як частину лялькового світу, адже на ньому можна поїхати в магазин, салон краси, відправитися в подорож. Це не ключовий персонаж, а оригінальне доповнення, яке дозволяє урізноманітнити гру й придумати нові сюжети. 

Таке поводження можна назвати типовим. Але якщо всі захоплення дівчинки характерні тільки для хлопчиків, батькам варто задуматися. Причинами такої поведінки можуть бути відносини в родині. Наприклад, тато дуже хотів сина й тепер нав'язує свої смаки в іграшковій сфері доньці. Але найчастіше це пояснюється фізичним чи моральним насильством батька стосовно матері. Жінка займає слабку, пасивну позицію та стає жертвою. В цьому випадку дочка відчуває себе сильною, бере на себе роль захисниці, у неї формуються манери й поведінка, характерна для чоловіків.

Підкорюємо нові простори

Для хлопчика будь-який транспортний засіб буде не допоміжним, а основним елементом гри. І на це є особливі причини:

  • Формування чоловічого характеру. Це серйозним етап, який починається з освоєння простору й розширення кордонів. Вранці автомобіль під керуванням свого власника виїжджає з дитячої кімнати й відправляється в подорож по квартирі. Висока швидкість і подолання різних перешкод (звичні побутові предмети) – це демонстрація власної сили, лідерства та досягнень.
  • Аварії. Ігри з транспортними засобами інколи бувають агресивними. Два автомобілі несуться назустріч один одному. Аварія, колесо відпало, дверцята заклинило. Зазвичай дитина поступово втрачає інтерес до подібних ігор, але на певному етапі вони допомагають їй справитися з негативними емоціями, гнівом, тривожністю.
  • Наслідування батькові. Під час взаємодії з іграшкою хлопчик намагається копіювати поведінку батька, повторює характерні манери, слова, стиль водіння. Автомобіль сприймається дитиною, як частина чоловічого світу. Стати партнером у такій розвазі малюк просить саме тата. Психологи відзначають, що виховання в неповних сім'ях, в яких батько не спілкується з дитиною, обов'язково відбивається на формуванні інтересів і привабливість машинок, як правило, знижується. Але хлопчик прагне знайти інший об'єкт для наслідування зі свого оточення. Це може бути дідусь, дядько, тато друга, сусід, вчитель. Основні критерії вибору – довірчі відносини й демонстрація значущих для малюка чоловічих якостей.

Гра з машинками https://panama.ua/categorys/76425/ – це спосіб проявити себе, можливість отримати емоційну розрядку, а також прискорити власну соціальну адаптацію. А різноманітну колекцію іграшкових автомобілів ви знайдете ​​на сайті інтернет-магазину Панама.

Реклама на сайті «Рубрика»

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: