fbpx
Сегодня
14:06 09 Янв 2021

В Японии научились из пластика делать топливо и воск

Дослідники з університетів міст Тохоку й Осака створили новий каталізатор для перероблювання пластику на корисні продукти — наприклад, на паливо і віск.

Об этом сообщили в университете Осаки.

Команда виявила, що об'єднання рутенію і діоксиду церію працює найбільш ефективно, створюючи каталізатор, здатний переробляти поліолефінові пластмаси при температурі лише 200° C (392 °F).

«Наш підхід виявився більш ефективним, ніж каталізатори на металевій основі. Крім цього, поліетиленові пакети та пластикові відходи можуть бути перероблені на цінні хімічні речовини», – говорять Масадзумі Тамура і Кейіті Томішіге, співавтори дослідження.

Вченим вдалося перетворити близько 92 відсотків пластикових відходів на корисні матеріали. 77% з них перетворилися на рідке паливо, а 15 – на віск.

Але це далеко не єдиний новий метод перероблювання пластику. Лише кілька тижнів тому команда з Каліфорнійського університету в Берклі повідомила про процес перетворення поліетилену на клей. Також інші вчені розробляють нові пластмаси з нуля задля подальшого легкого перероблювання.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: