Новини

У КВУ заявили, що впродовж року 9 депутатів майже не голосували в Раді

Комітет виборців України проаналізував участь народних депутатів, парламентських фракцій та груп в голосуваннях Верховної Ради за підсумками 2020 року.

Про це пише пресслужба КВУ.

Всього за період із 1 січня 2020 року по 1 січня 2021 року відбулося 4154 парламентських голосування.

За даними КВУ окремі народні депутати фактично не голосували в Раді впродовж року. Так, дев'ять народних депутатів пропустили понад 90% голосувань за рік.

Найнижчий показник голосувань серед всіх народних депутатів за підсумками року у народного депутата Вадима Столара («Опозиційна платформа – За життя»), який взяв участь лише у трохи більше, ніж 1% голосувань (сукупно натиснув кнопку «за», «проти», «утримався» 80 разів).

Схожі показники в Степана Івахіва (група «За майбутнє»), який взяв участь в 2% голосувань. Серед антилідерів також Олександр Дубінський («Слуга Народу») та Вадим Рабінович (ОПЗЖ), які взяли участь в 5% голосувань. Народний депутат Олександр Герега («За майбутнє») взяв участь в 7% голосувань, Ігор Палиця («За майбутнє») – 8%, Дмитро Шенцев (позафракційний) – 9%, Андрій Деркач (позафракційний) – 9%, Ігор Абрамович (ОПЗЖ) – 10%.

Натомість, лідером серед народних депутатів за кількістю голосувань є Олександр Бакумов («Слуга Народу»), який взяв участь в 4153 голосувань із 4154 можливих (99,98%). У 98% голосувань взяли участь Сергій Кальченко, Мар'яна Безугла, Максим Павлюк, Владлен Неклюдов.

Загалом впродовж року найчастіше голосували депутати «Слуги Народу» та «Європейської солідарності». В середньому депутати «Слуги Народу» взяли участь в 84% голосувань Ради за рік, ЄС – 78%.

Дещо нижчі показники в депутатів «Голосу» – 74% та групи «Довіра» – 71%. Депутати ВО «Батьківщина» в середньому взяли участь в 63% голосувань.

Найчастіше ігнорували голосування Ради депутати «Опозиційної платформи – За життя» та групи «За майбутнє». Депутати ОПЗЖ в середньому взяли участь лише в 54% голосувань Ради за рік, «За майбутнє» – 52%.

Свіжі дописи

  • Новини

Сегодня в мире и в Украине стартует месяц осведомленности о ментальном здоровье

1 мая начинается месяц осведомленности о ментальном здоровье – важная тема не только для Украины,… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

На подконтрольную территорию Украины удалось вернуть еще троих детей из оккупированной Херсонской области

Из временно оккупированной российскими войсками Херсонской области на подконтрольную Украине территорию удалось вернуть еще одну… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Сотрудники СБУ сообщили о подозрении митрополиту УПЦ МП Луке, у которого проводились обыски

Служба безопасности Украины сообщила о подозрении митрополиту УПЦ МП Запорожскому и Мелитопольскому Луке (Андрею Коваленко)… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В столице в апреле метеорологи зафиксировали 13 температурных рекордов

В Киеве апрель 2024 года был рекордно теплым и влажным. Об этом пишет Рубрика, ссылаясь… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рекорд для Украинского Дома: выставку «Алла Горская. Боривитер» посетили 51 000 человек

В течение полутора месяцев выставка "Алла Горская. Боривитер" посетило более 51 000 человек: в выходные… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Последствия обстрела Одессы «Искандерами»: оккупанты повредили здание представительства омбудсмена

Во время российской атаки баллистическими ракетами "Искандер" города Одессы зафиксировали повреждение Представительства уполномоченного Верховной рады… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.