fbpx
Сегодня
18:11 20 Дек 2020

Зеленский заявил, что реформа генпрокуратуры "почти завершена"

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський вважає, що реформу прокуратури майже завершено, і час братись за реформування СБУ у частині звільнення спецслужби від невластивих їй повноважень.

«Ми запустили та фактично вже закінчили реформу Генеральної прокуратури. Там не лише закон – переформатували багато, прокурори пройшли конкурси», — заявив він в інтерв'ю американському виданню The New York Times.

Амбітна реформа українською прокуратури, за результатами якої правоохоронний орган мали залишити некваліфіковані та корумповані співробітники, на практиці не досягла заявленої мети.

Після приходу в Офіс генерального прокурора Ірини Венедіктової, яка змінила на цій посаді Руслана Рябошапку, переатестацію прокурорів було фактично припинено, регіональна стала блідою тінню переатестації в ОГП, а прокурори, що «завалили» конкурс, почали повертатись на роботу через суд.

Повернулись до прокуратури і проросійські сили. Зокрема, заступник Венедіктової Максим Якубовський, який у 2012-2013 роках працював у проєкті Віктора Медведчука «Український вибір», а в Офісі генпрокурора очолив Департамент у справах Майдану.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: