Проект ЭКОтрансформация-2020 «Стейкхолдеры экоизменений» инициируют ECOBUSINESS Group совместно с Национальным центром устойчивого развития

ЕКОтрансформація — це вже не просто проєкт, започаткований у 2018 році, командою Ecobusiness Group, це шанс на майбутнє: про створення позитивних кейсів самим бізнесом, самими громадами та лідерами.

ЕКОтрансформація — це інструмент, завдяки якому компанії та громади стають частиною вирішення проблем!

Зрештою, екомодернізація — складова репутації сучасного бізнесу.

«Чому коронавірусна криза не повинна стати причиною уповільнення змін, радше навпаки? Чи всі зрозуміли, наскільки 2020 рік змінив парадигму цінностей? Світові стейкхолдери практично можуть все: друкувати цінні папери, банкноти, але ж температуру, меншу на 1,5-2 градуси не надрукуєш, ліси і питну воду теж не надрукуєш… Це той результат, якого не досягнеш за рік, не відновиш без об'єднання зусиль.

За кордоном багато компаній розробляють стратегії з кліматичної нейтральності. В Україні, на жаль, це тема, в основному, для екологів. Тому вже негайно бізнес має звертати увагу на питання змін клімату, зменшення витрат ресурсів, вплив від діяльності підприємств на довкілля.

Процес екомодернізації в Україні має прискорювати не лише ситуація назріваючої екологічної катастрофи, не лише взяті на себе природоохоронні зобов'язання перед євроспільнотою, ЄЗК, не лише прийнята урядом у 2020 році Концепція реалізації державної політики у сфері сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу в Україні на період до 2030, а, власне — інстинкт самозбереження кожного. Нагадаю, Концепція передбачає заохочення українських компаній, як великих, так і малого й середнього бізнесу, дотримуватись міжнародних стандартів та принципів ведення бізнесу» — зазначає засновник проєкту, президент ПАЕУ Людмила Циганок.

Так, традиційний бізнес при розробці та побудові бізнес-стратегії орієнтується на основну ціль — отримання прибутку. І всі наступні процеси та дії спрямовуються саме на розвиток компанії та збільшення її прибутковості. Але це — не про бізнес майбутнього!

Успішні бізнес-стратегії мають бути спрямованими не тільки на прибуток, а й на вирішення кліматичних та екологічних проблем сьогодення. Для України нова Green Deal означає не лише безліч викликів і необхідність чітко сформулювати кліматичну політику, а саме амбітні кліматичні цілі в рамках зобов'язань за Паризькою угодою, відповідну енергетичну стратегію, врахування зміни клімату в усіх секторальних політиках. І можливості!! Озеленити економіку – вивести її на новий щабель розвитку! Реалізація ЄЗК створює для України низку стратегічних можливостей для розвитку. Укладення промислового безвізу сприятиме інтеграції українських виробництв у нові промислові процеси ЄС. Очікувані обмеження щодо «екологічності» товарів та послуг, які розміщуються на ринку ЄС, можуть створити нові ніші для українських виробників за рахунок витіснення імпорту до ЄС з інших країн. У сфері сільського господарства це може бути посилення розвитку органічного виробництва, у сфері енергетики – співпраця щодо водневої енергетики, у сфері фінансів – активний вихід на європейський ринок публічних закупівель, доступ до інструментів.

Кліматичні зміни, сміття, дефіцит питної води, якість повітря. Це все — питання, які вже може вирішувати бізнес в партнерстві з державою через залучення всіх своїх ресурсів. Посилення ролі партнерств у екологічних проєктах — ще одна характерна риса нашого часу.

Та прогресивна частина підприємств, що вбачають не миттєве згрібання коштів тут і зараз, а справді бажають розвиватися, прагнуть орієнтуватись на сталий розвиток, і успішно впроваджують інноваційні екологічні проєкти у свою діяльність.

У листопаді команда проєкту «ЕКОтрансформація» збирає кращі позитивні кейси бізнесу та громад, щоб масштабувати досягнення, продовжити створювати нові цінності, відкрити нові можливості, підтримати еколідерів у їх прагненні до зменшення негативного впливу на довкілля.

Надіслати інформацію про реалізовані екопроєкти можна на liudmyla@ecolog-ua.com

Детальніше про проєкт: https://ecoaward.ecolog-ua.com/

Свіжі дописи

  • Новини

Правительство поддержало инициативу создания Сил беспилотных систем, как отдельного рода войск

Кабинет Министров одобрил проект Указа Президента Украины о введении в действие решения СНБО о создании… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Соединенные Штаты, Великобритания и Австрия ввели санкции против лидера российской киберпреступной группировки LockBi

Правительство США ввело санкции против гражданина России Дмитрия Хорошева, возглавляющего группу интернет-вымогателей LockBit, из-за его… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Может не выдержать нагрузки: в ВСУ объяснили, почему Россия не использует Крымский мост для своей логистики

Крымский мост может не выдержать нагрузки после получения повреждений в результате украинских атак. Поэтому русские… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Латвия в рамках ИТ-коалиции передала Украине оборудование на 100 тысяч евро

Латвия в рамках инициативы ИТ-коалиция передала Украине коммуникационное оборудование стоимостью около 100 тысяч евро. Это… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Укроборонпром масштабирует производство артснарядов и минометных мин

Предприятия "Укроборонпрома" масштабируют производство артснарядов и минометных мин, а также постепенно переходят в производство боеприпасов… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Дания выделила €33,5 млн на гуманитарную помощь и защиту для наиболее уязвимых групп украинцев

Правительство Дании выделяет 250 млн датских крон (33,5 млн евро) на срочные базовые нужды наиболее… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.