fbpx
Сегодня
22:57 17 Сен 2020

В Минцифре заявили, что местная власть блокируют развитие связи из-за страха перед "вышками 5G"

Министерство цифровой трансформации сообщает о примерах, когда власть на местах препятствует работе базовых станций мобильной связи, ссылаясь на их фиктивную вред.

Об этом говорится в Instagram-аккаунте ведомства.

Минцифра наводит примеры, когда чиновники выступают против установления вышек:

  • управление образования Броварского городского совета заставляет убрать установленные базовые станции неподалеку от школы;
  • руководство Управления здравоохранения Ивано-Франковского городского совета препятствует установлению базовой станции возле городской клинической больницы;
  • аналогично действует руководство Центральной районной больницы Киево-Святошинского района;
  • в Мариуполе установлению базовых станций препятствует Городской совет, Государственная судебная администрация в Донецкой области и ККП «Мариупольтеплосеть».

View this post on Instagram

📻 Радіофобія — не жарт: вона дедалі частіше стає на заваді розвитку мобільного зв'язку в Україні. І йдеться не лише про очікуваний 5G, але і про 4G, який вже став звичним для мешканців великих міст і на який дуже чекають у сільській місцевості. За останній час маємо інформацію про декілька прикладів, коли влада на місцях перешкоджає роботі базових станцій мобільного зв'язку, посилаючись на їх фіктивну шкоду. Один з них — місто Бровари біля Києва, де управління освіти Броварської міської ради змушує прибрати встановлені базові станції неподалік від школи. Притому, що діти досить активно користуються мобільним інтернетом, переписуючись з рідними в месенджерах протягом дня 📨 Також наразі встановленню базової станції перешкоджає керівництво Управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради. Йдеться про Івано-Франківську міську клінічну лікарню. З причин радіофобії позбавляє якісного мобільного зв'язку своїх пацієнтів й Центральна районна лікарня Києво-Святошинського району 🚑 Декілька випадків у Маріуполі — встановленню базових станцій перешкоджає Міська рада, Державна судова адміністрація в Донецькій області та ККП "Маріупольтепломережа". Такі дії посадовців не є піклуванням про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобів📱Без якісного мобільного зв'язку у нелегкий карантинний період неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції чи отримати завдання для навчання. ‼️ Ми можемо ще раз наголосити: базові станції мобільного зв'язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин. Норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці. 🎛 До того ж в Україні існує спеціальний орган, який контролює використання радіочастот, — Український державний центр радіочастот. Одне з його завдань — регулярно перевіряти дотримання правил роботи базовими станціями. І насамкінець нагадуємо, що сонячне випромінювання може бути шкідливішим за випромінюва

A post shared by Мінцифра (@mintsyfra.official) on

В Минцифре отмечают, что такие действия чиновников не является заботой о гражданах. Напротив, из-за них пострадает гораздо больше людей, чем активных радиофобов.

«Мы можем еще раз подчеркнуть: базовые станции мобильной связи, устанавливаемые украинскими операторами, не вредны для людей, животных и растений. Нормы излучения базовых станций в Украине установлены в 10-100 раз строже, чем в Европе и Америке.

К тому же в Украине существует специальный орган, который контролирует использование радиочастот — Украинский государственный центр радиочастот. Одна из его задач — регулярно проверять соблюдение правил работы базовыми станциями», — говорится в сообщении ведомства.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: