fbpx
Сегодня
14:17 09 Сен 2020

"Почему вы молчите?" - нобелевский лауреат Алексиевич обратилась к российской интеллигенции из-за событий в Беларуси

Нобелівський лауреат, член президії Координаційної ради Білорусі Світлана Алексієвич опублікувала звернення до російської інтелігенції, де вона запитала, чому чути лише рідкісні голоси на підтримку білоруського народу.

Звернення опубліковане на сайті Білоруського ПЕН-центру.

«Ще я хочу звернутися до російської інтелігенції, назвемо це так за звичкою. Чому ви мовчите? Ми чуємо лише рідкісні голоси на підтримку. Чому ви мовчите, коли бачите, як розтоптують маленький, гордий народ? Ми все ще ваші брати. А своєму народу я хочу сказати, що я люблю його. Я пишаюся ним. Ось знову хтось невідомий дзвонить у двері…», — пише Алексієвич»

У зверненні вона нагадала, що всі її друзі-однодумці з президії Координаційної ради або у в'язниці, або викинуті за кордон.

«Сьогодні взяли, останнім, Максима Знака», — зазначила вона.

«Спочатку у нас вкрали країну, викрадають кращих з нас. Але замість вирваних з наших рядів прийдуть сотні інших. Повстав не Координаційний комітет. Повстала країна», — наголошує письменниця.

Вона також повторює, що мета Координаційної ради «щоб у суспільстві почався діалог».

«Лукашенко каже, що не говоритиме з вулицею, а вулиця – це сотні тисяч людей, які щонеділі і щодня виходять на вулицю. Це не вулиця. Це народ. Люди виходять на вулицю зі своїми маленькими дітьми, тому що вони вірять, що вони переможуть», — пише Алексієвич.

Раніше співробітник білоруського «Єврорадіо» повідомив, що «Світлана Алексієвич просить, щоб до неї приїхали журналісти, тому що їй телефонують з невідомих номерів і дзвонять у квартиру».

Алексієвич залишається єдиною учасницею Координаційної ради, хто ще не виїхав з Білорусі і перебуває на волі.

Також в опозиції повідомляють, що в середу обшуки проходять у штабі Бабарика і вдома у членів президії ради Максима Знака і Марії Колесникової.

Максима Знака затримали в штабі люди в цивільному і балаклавах. Його адвокат Дмитро Лаєвський вже з'ясував, що його затримали у кримінальній справі про створення Координаційної ради.

Білоруські опозиціонери та члени Координаційної ради Антон Родненков та Іван Кравцов планують повертатися в Білорусь, зараз вони знаходяться у Києві.

Координаційну раду опозиції було створено у середині серпня для організації транзиту влади у Білорусі. До Ради увійшли близько трьох десятків громадських діячів, політиків і юристів.

За фактом створення ради було порушено кримінальну справу про заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі.

Рубрика:
Політика

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: