fbpx
Сегодня
17:52 21 Авг 2020

Степанов дал 2 дня на улучшение работы медицинских "горячих линий"

Министр здравоохранения Украины Максим Степанов дал два дня на улучшение работы медицинских «горячих линий» в регионах. Этот вопрос министр взял на личный контроль.

Об этом он сообщил в своем Facebook.

По его словам, на местах Департаменты здравоохранения должны наладить эффективную работу «горячих линий».

«Ведь ситуация, когда пациента с симптомами COVID-19 направляют в частную клинику на тест (вместо того, чтобы направить к человеку бесплатную мобильную бригаду специалистов) или по ошибке дают ему номер детективного агентства (вместо лаборатории)… Это только звучит смешно. А по факту такие истории неприемлемы», — заявил Степанов.

Кроме того, на селекторном совещании с регионами обсуждались алгоритмы наблюдения за контактными лицами и работа семейных врачей.

Робота гарячих ліній

ДОЗи мають два дні для налагодження ефективної роботи гарячих ліній📍Питання тримаю на особистому контролі. Адже ситуація, коли пацієнта з симптомами COVID-19 скеровують до приватної клініки на тест (замість того, щоб направити до людини безкоштовну мобільну бригаду спеціалістів) або помилково дають йому номер детективної агенції (замість лабораторії)… Це тільки звучить смішно. А за фактом такі історії неприйнятні!Це та інше обговорювали щойно на селекторній нараді з регіонами. Основні питання стосуються:▪️раннього виявлення хворих з COVID-19;▪️роботи мобільних бригад;▪️проведення тестувань.👉🏻Вкотре акцентували увагу на алгоритми ведення осіб, які були в контакті з хворими на коронавірусну інфекцію, та питанні забезпеченості лікарень киснем.Окремо зупинилися на роботі сімейних лікарів. Там справді чимало питань, а раннє виявлення залежить саме від первинної ланки. 📌Керівники департаментів охорони здоров'я отримали доручення врахувати всі проблемні моменти та терміново їх виправити. Зокрема, додатково донести до всіх задіяних у боротьбі з COVID-19 покроковий механізм надання допомоги людям. Від звернення пацієнта з симптомами коронавірусної інфекції до сімейного лікаря до моменту госпіталізації у лікарню.

Posted by Максим Степанов on Friday, August 21, 2020

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: