fbpx
Сегодня
17:52 30 Июл 2020

Кравчук звернувся до Кремля

Новий голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук спростував заяви з Кремля, що нібито Росія не є гарантом дотримання перемир'я на Донбасі, оскільки російський представник в ТКГ Борис Гризлов підписав документ від імені Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю «Апостроф».

Перший президент України нагадав Росії, що вона є стороною конфлікту на Донбасі і зобов'язана дотримуватися всього, про що домовляється з Україною.

«Підписав (домовленість про повне припинення вогню. – Ред.) представник Росії пан Гризлов? Підписав. На другий день пан Пєсков – прессекретар Путіна – говорить, що Росія не гарантує виконання умов та дотримання тиші. Я ставлю питання – від кого підписав Гризлов документ? Від себе особисто? Чи від держави, яку він представляє? Ніхто – ні Кравчук, ні Кучма не підписують від себе – сам п'ю, сам гуляю. А якщо він підписав від імені Росії, то що цей підпис означає для нас? Хто буде виконувати? Ми за Росію?

Якщо цей підпис означає, що нам – Україні – дозволяють вирішувати свої внутрішні питання, а вони за дужками, збоку, не беруть участі в конфлікті, то нам такої згоди не потрібно, ми самі знаємо, що робити. Але ми просимо – виведіть свої війська і зброю, своїх людей, тих, хто приїхав на Донбас з інших країн, адже там кого тільки немає. І частина з них приїхали воювати, щоб заробити гроші … Підпис свій треба поважати», – сказав Кравчук.

При цьому він додав, що по Донбасу повинно бути нормальне протокольне рішення міжнародних домовленостей.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: