fbpx
Сегодня
15:42 28 Май 2020

Директор Довженко-Центру подав у відставку через відсутність фінансування

Директор Національного центру Олександра Довженка у Києві Іван Козленко написав заяву на звільнення через неотримання установою фінансування від держави та її неплатоспроможність.

Заяву Козленко опублікував у Facebook.

У ній зазначається, що керівник може за власним бажанням розірвати контракт «у випадку систематичного невиконання Міністерством своїх зобов'язань за контрактом», а саме — через невиконання зобов'язань, передбачених документом («своєчасно вживати заходи до запобігання банкрутства»).

Директор Довженко-центру повідомив, що центр став неплатоспроможним — обігові кошти підприємства вичерпані. У цьому звинуватили зокрема керівництво Держкіно.

У коментарі hromadske Козленко розповів, що стан неплатоспроможності, який передує банкрутству, виник через неотримання фінансування, яке передбачено у бюджеті.

«Напряму з Кудерчук (глава Держкіно) не спілкуюся. Вони з нами комунікують у режимі листування та доносять до нас свої рішення без усіляких консультацій. З Фоменко (т.в.о. глави Мінкульту — ред.) ми на зв'язку — з нею погодили суму держфінансування після секвестру бюджету, вона подала її у паспорті бюджетної програми на погодження Мінфіну, але Мінфін позавчора вже втретє повернув непідписаний паспорт», — розповів Козленко.

Він зазначив, що відповідальність за те, що Центр вже 5 місяців недоотримує фінансування, несе Мінкульт.

«Я подав заяву про звільнення, тому міністерство має призначити тимчасового виконувача обов'язків, який і буде розбиратися з ситуацією», — сказав директор.

Паспорт бюджетної програми Мінфін повернув Мінкульту без погодження. Отже, фінансування не буде. That's all…

Posted by Ivan Kozlenko on Thursday, May 28, 2020

Вранці 28 травня Центр Олександра Довженка повідомив, що від початку року не отримує держфінансування. Повідомлялося, що через це центр не може виплачувати заробітну плату працівникам, а його майно можуть арештувати.

Рубрика:
Події

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: