fbpx
Сегодня
16:28 23 Апр 2020

Рябошапка критически отреагировал на фильм "Год президента Зеленского" и вспомнил Порошенко

Фото: LB.ua

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка назвав президента України Володимира Зеленського нещирим і порадив йому переглянути навчальні ролики періоду виборчої кампанії.

Так Рябошапка відреагував у Facebook на фільм «Рік президента Зеленського», в якому глава держави заявив про неефективність роботи правоохоронних органів.

«Трохи більш як рік тому тоді ще кандидат на пост президента України Володимир Зеленський проводив експертні зустрічі щодо антикорупційної, судової реформи, реформи кримінальної юстиції», – нагадав ексгенпрокурор.

За його словами, тоді ці зустрічі були свого роду «лікнепом» для кандидата щодо окремих тем, спробою дати елементарне розуміння того, як працює державний механізм.

«Подивившись фільм «Рік президента Зеленського» про «правоохоронний хаос», «багато антикорупційних органів», «кількість правоохоронних відповідальностей» зрозумів, що для тепер уже президента ту практику необхідно відновити. Або переглянути відеоролики з минулого року», – зазначив Рябошапка.

Трохи більше року тому, тоді ще кандидат на пост Президента України Володимир Зеленський проводив експертні зустрічі з…

Posted by Rouslan Riaboshapka on Wednesday, April 22, 2020

У блозі на «Українській правді» він також назвав Зеленського нещирим, коли, ставлячи у вину генпрокурору кількість «посадок», президент не має претензій до свого давнього друга Івана Баканова, який очолює СБУ, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова називає «найуспішнішим», а в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову відправляє на підвищення, призначаючи генпрокурором.

«Президент нещирий, коли, хизуючись розпочатою нашою командою реформою прокуратури перед іноземними учасниками форуму в Давосі, називає це «низькими результатами» в кіно для українців», – зазначив він.

Рябошапка вважає розпочаті реформи органів прокуратури значно важливішими за «посадки», з тої причини, що «без реформ посадки будуть не відновленням справедливості, а небезпечним популізмом».

«При цьому департамент Офісу генерального прокурора, який за декілька місяців притягнув до відповідальності колишніх власників більше десятка банків за розкрадання коштів, в перші ж дні нового керівництва прокуратури був ліквідований. Мабуть, «посадки» колишніх банкірів та повернення вкрадених ними мільярдів більше не в пріоритеті у президента та його прокурорки?» – підкреслив екс-генпрокурор.

Також, за його словами, декому хотілося швидко поквитатися з політичними опонентами, задовольнивши побажання електорату.

«Звісно, на певний час це б додало рейтингових балів. Проте очевидно, що такі заяви є зізнанням у політичних мотивах переслідування Петра Порошенка. Я як генеральний прокурор не міг брати на себе відповідальність за такі рішення, що ґрунтуються на політичних мотивах, а не на законі. Та й новий генеральний прокурор не ризикнула підписати повідомлення про підозру, підготовлену під її керівництвом у ДБР», – вважає Рябошапка.

Читайте также: «Это — только начало. Мы не отступим и не сдадимся»: Зеленский опубликовал полный фильм о Годе президентства

Отметим, что в фильме:

Зеленский назвал условие увольнения Венедиктовой и анонсировал сокращение правоохранительных органов.

Заявил, что за срок своего пребывания на посту ему удастся добиться окончания вооруженного конфликта на Донбассе.

Рассказал, что в Украине появится государственная авиакомпания-перевозчик.

Ранее МИД Германии анонсировало видеоконференцию в нормандском формате.

Кроме того, Меркель и Путин провели разговор относительно Украины.

Читайте также: Год Зеленского: как президент выполнил обещанное во время дебатов на стадионе.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: