fbpx
Сегодня
18:08 28 Ноя 2019

Депутат от "Голоса" подала заявление в ГПУ из-за угроз экс-советника Скалецкий

Народный депутат от фракции «Голос» Александра Устинова подала заявление в Генеральную прокуратуру из-за вероятных угроз со стороны заместителя директора фармкомпании «ИнтерХим» Александра Чумака, который ранее был советником министра здравоохранения Зоряны Скалецкий.

Об этом она сообщила в Facebook.

«Фармацевтическая мафия готова «бошки отбивать» депутатам, только чтобы не допустить снижения цен на лекарства в Украине. Очень надеюсь, что… правоохранительные органы дадут объективную правовую оценку действиям этих лиц», — написала депутат.

Сьогодні подала заяву до Генеральної прокуратури щодо погроз заподіяння шкоди мені в зв'язку з моєю депутатською…

Posted by Oleksandra Ustinova on Thursday, November 28, 2019

Днем ранее другая депутат от «Голоса» Ольга Стефанишина опубликовала видео, в котором слышно, как Чумак заявил: «Давайте начинайте, я щас им бошки отобью».

«Давайтє начінайтє, бо я щас їм бошкі атаб'ю», — сказав Олександр Чумак, екс-радник (а по факту досі радник) міністра охорони здоров'я Zoryana Skaletska, коли я представила законопроект 2089 про зниження цін на ліки в Україні сьогодні на Комітеті.Це так колишній працівник (чи досі працівник?) фармацевтичної компанії, який невідомо що робить в залі комітету, сидячи поряд із заступником міністра Андрієм Семиволосом, вказує, що треба робити з авторами законопроекту (тобто мною та Ustinova Alexandra). І дає команду дистриб'юторам і фармвиробникам «валити» наш законопроект. З одного боку, це реально страшно, коли така людина прямо висловлює погрози. З іншого, я точно розумію, на який мозоль наступили ми з Сашею тим, хто хоче лишити ціни на ліки надвисокими в Україні.Напевно, через це Комітет сьогодні провалив наш законопроект 2089 і рекомендуватиме Раді відправити його на доопрацювання-тобто в утиль.Або члени Комітету, включно з Mihail Radutsky бояться, що їм повідривають бошки за реальні зміни на благо пацієнтів. Або… інших пояснень я не маю(Так от, шановні друзі.Я НЕ БОЮСЯ.Зміни, особливо в такій чутливій сфері, як охорона здоров'я — це завжди важко. Але це потрібно мільйонам українців, які сьогодні втридорога переплачують за ліки в наших аптеках.Тому дуже чекаю розгляду проекту закону в залі парламенту і сподіваюся, що там рука фарми не така всемогутня.Далі точно буде 😉#ЗдоровяНаціїСмертьВорогам#РеваншАстанавісь

Posted by Olga Stefanyshyna on Wednesday, November 27, 2019

Это произошло во время рассмотрения профильным комитетом законопроекту №2089, который предусматривает снижение цен на лекарства в Украине.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: