fbpx
Сегодня
09:16 27 Авг 2019

Болтон відвідає Білорусь та Україну

Image: Ye Pingfan/Xinhua via ZUMA Wire

Радник президента США Дональда Трампа Джон Болтон має намір до кінця цього тижня відвідати Білорусь, а згодом — Київ.

Про це повідомляє видання Foreign Policy.

Зазначається, що Болтон є найбільш високопоставленим чиновником США за останні 19 років, який відвідає Білорусь, і ця поїздка може дуже не сподобатися Кремлю.

«Болтон добре розуміє, що Путін проводить агресивну політику, і що агресивна політика Путіна також може містити якісь конструкції щодо Білорусі», – сказав колишній посол США в Україні Джон Гербст.

Мінськ вже давно залежить від Москви щодо енергетичних субсидій, щоб підтримувати свою хвору економіку. Білорусь служила лояльним буфером між Росією та Європейським Союзом.

Але вторгнення Росії на схід України в 2014 році змусило білоруського президента Олександра Лукашенка шукати тісніших зв'язків як з Китаєм, так і з Заходом, зазначає видання.

Окрім цього, Джон Болтон планує зустрітися з «партнерами США» у Києві.

Про це він повідомив у своєму Твіттері.

«У президента (Трампа) були продуктивні зустрічі в Біарріці на саміті «Великої сімки». З нетерпінням чекаю на майбутні зустрічі з нашими партнерами в Києві», — пише він.

За словами Болтона, Америка підтримує реформи президента Володимира Зеленського та його плани щодо «створення сильнішої та більш успішної України».

Раніше Болтон заявив, що бачить у Зеленському шлях до миру на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: