fbpx
Сегодня
11:07 18 Авг 2019

Обзор SaaS-рынка Украины: 120 компаний и $550 млн инвестиций

UNIT.City, SaaS Nation та Center42 представили дослідження українського SaaS-ринку. Автори звіту нарахували понад 120 українських SaaS-компаній, що створюють онлайн-продукти по бізнес-моделі підписки. Також SaaS Nation окремо презентував онлайн-каталог українських SaaS-компаній.

Що це таке

SaaS (software as a service) це модель надання ліцензії на програмне забезпечення за передплатою. Найчастіше, мова йде про хмарні рішення. Наприклад, такі як Google Docs.

Інвестиції

За даними Deloitte та асоціації UVCA, саме онлайн-сервіси та software-компанії залучають найбільше інвестицій серед всіх категорій стартапів в Україні. На момент складання звіту, в SaaS-компанії з українським корінням проінвестували $550 млн. $476 млн з них залучили 6 компаній. 51% всіх інвестицій належать Grammarly та GitLab.

Ринок

В українських SaaS-компаніях працює понад 4 тисячі людей. При цьому, 50% ринку складають компанії, в яких працює менше 30 співробітників.

Більшість компаній вибирають B2B сегмент ринку, хоча лідери ринку за залученими коштами (Grаmmarly та GitLab) виросли саме на B2C.

Більшість офісів українських SaaS-компаній знаходиться в Києві майже 57%. В Одесі 10,2%, а Дніпрі 9%.

«Чому ми вирішили зробити це дослідження? В Україні бізнеси за моделлю SaaS зростають швидше за всіх, це ті компанії, які більше за інших цікаві інвесторам. Плюс це світовий тренд. Gartner прогнозує, що вже в цьому році обсяг глобального SaaS-ринку виросте до $95 млрд. Ринок в найближчі кілька років буде зростати на 20% в рік, – каже Макс Яковер, СЕО та керівний партнер UNIT.City, Ми віримо в потенціал цих компаній до зростання та виходу на глобальні ринки. Певен, в Україні дуже скоро з'являться нові Grammarly».

Ознайомитися із дослідженням можна за посиланням.

Огляд підготовлено командами SaaS Nation, інноваційного парку UNIT.City та центру інновацій Center42. В основі дослідження – опитування топ-менеджерів українських SaaS-компаній, в якому взяли участь понад 70 представників бізнесу.

Партнерами проекту також виступили компанії SpinBackup, Reply, YouScan та Digital Future.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: