fbpx
Сегодня
22:54 04 Авг 2019

Супрун напомнила, без каких прививок могут не пустить в школу

И. о. министра здравоохранения Ульяна Супрун напоминает, что перед началом учебного года следует обязательно посетить с ребенком семейного врача и проверить наличие обязательных прививок, предусмотренных Календарем.

Об этом напоминает и. о. министра здравоохранения Ульяна Супрун на своей странице в Facebook.

«Это вакцины от 10 инфекционных болезней: гепатита В, туберкулеза, кори, паротита, краснухи, дифтерии, столбняка, коклюша, полиомиелита и хиб-инфекции. Ведь государственные учебные заведения могут запрещать посещение занятий тем детям, которые не получили необходимые прививки по Календарю профилактических прививок», — отмечается в дописке.

По мнению автора, нельзя противопоставлять индивидуальное право отказаться от прививки общественному интересу и безопасности других детей.

Вакцины, предусмотренные календарем прививок, можно получить бесплатно у своего семейного врача, педиатра или терапевта.

Супрун подчеркивает, что вакцины — единственный надежный способ защититься от многих опасных болезней. «Нет рациональных оснований рисковать своим здоровьем, здоровьем своего ребенка и приобретать иммунитет, «переболев», когда имеем 100% обеспечение качественными и бесплатными вакцинами», — написала она.

Руководитель Минздрава советует ознакомиться с ответами на часто задаваемые вопросы по вакцинации врача-инфекциониста Федора Лапия в рамках новой кампании Министерства здравоохранения Украины «Спроси у доктора», а также где можно сделать прививку, проверить наличие вакцин в определенном регионе.

Запитай у лікаря: вакцинація

Уже за місяць діти підуть до школи. Зараз у батьків майбутніх учнів точно чимало клопіт — від вибору рюкзака до щоденника. Але серед цих справ варто не забути також відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов'язкових щеплень, передбачених Календарем. Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. Адже державні навчальні заклади можуть забороняти відвідування занять тим дітям, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень. https://bit.ly/2KYHAjy Зрештою не можна протиставляти індивідуальне право відмовитися від щеплення суспільному інтересу та безпеці інших дітей. http://bit.ly/2YDt4np Вакцини, передбачені Календарем щеплень, можна отримати безоплатно у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. Вакцини — єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров'ям та здоров'ям своєї дитини та набувати імунітет "перехворівши", коли маємо 100% забезпечення якісними та безоплатними вакцинами. На поширені питання щодо вакцинації відповів лікар-інфекіцоніст Федір Лапій в рамках нової кампанії Міністерство охорони здоров'я України "Запитай у лікаря". Він пояснив, як формується Календар щеплень, і чому його важливо дотримуватися, які щеплення слід зробити дітям до 1 вересня та від чого треба вакцинуватися дорослим. Раджу переглянути це відео ⬇️➡ Де можна зробити щеплення: http://bit.ly/2JwL8Zi➡ Перевірити наявність вакцин у вашому регіоні можна тут:http://bit.ly/2Vw6axv➡ Спростування поширених міфів про вакцинацію: https://goo.gl/QbNpqo

Posted by Уляна Супрун on Sunday, August 4, 2019

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: