fbpx
Сегодня
20:36 09 Июл 2019

Зеленский обещает ратифицировать Протокол о ликвидации контрабанды табаком

Фото Reuters

Президент Владимир Зеленский пообещал ратифицировать Протокол о ликвидации контрабанды табаком.

Об этом сообщает Центр Гражданского Представительства «Жизнь».

«Если надо — ратифицируем!», — подчеркнул Зеленский в разговоре с активистами.

Центр Гражданского Представительства «Жизнь» подчеркивает, что проблема контрабанды сигарет из Украины в ЕС снова в топ темах.

Украина — один из мировых лидеров поставки контрабандных табачных изделий в ЕС.

«Эффективнуюое борьбу с нелегальным поставкам сигарет в ЕС нужно начать с ратификации Протокола о ликвидации незаконной торговли табачными изделиями. Министерство здравоохранения Украины подготовило пакет документов для ратификации Протокола. И как раз вчера Министерство иностранных дел Украины направило этот пакет документов в Офис Президента Украины. теперь дело за Президентом. Нужно подать в Верховную Раду проект Закона Украины «О присоединении Украины к Протоколу о ликвидации незаконной торговли табачными изделиями», — пишут активисты.

Зеленський про Протокол про ліквідацію контрабанди тютюном

"Якщо треба — ратифікуємо!" — наголосив Володимир Зеленський про Протокол про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами.Вчора Oksana Totovytska та Petro Korol розмовляли з Президентом Володимиром Зеленським. Проблема контрабанди сигарет з України в ЄС знову у топ темах. Україна — один зі світових лідерів постачання контрабандних тютюнових виробів у ЄС.Ефективну боротьбу з нелегальним постачанням сигарет в ЄС потрібно почати з ратифікації Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами.Міністерство охорони здоров'я України підготувало пакет документів для ратифікації Протоколу. І якраз вчора Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine надіслало цей пакет документів в Офіс Президента України. Тепер справа за Президентом. Потрібно подати у Верховну Раду проект Закону України «Про приєднання України до Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами».Протокол – міжнародний інструмент боротьби з контрабандою. Документ є міжнародним договором, першим протоколом Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну, який набув чинності 25 вересня 2018 року, сторонами є 52 держави та ЄС.Основною причиною контрабанди є економічна привабливість цього бізнесу, прибутковість якого прирівнюється до торгівлі зброєю та наркотиками.За даними Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF), нелегальна торгівля тютюном є джерелом фінансування криміналітету та тероризму.Що передбачає Протокол?- розробку системи контролю за ланцюгом постачання тютюнових виробів (створення незалежної системи відстеження та простеження тютюнових виробів);- встановлення та гармонізацію відповідальності за правопорушення;- посилення міжнародного інформаційного, технічного та правоохоронного співробітництва;- гармонізацію вимог до ліцензування, звітності, а також регулювання продажів через Інтернет.Ратифікація протоколу відповідає міжнародним зобов'язанням України в контексті Угоди про асоціацію з ЄС (стаття 352) та Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну (стаття 15).Просимо Rouslan Riaboshapka, Андрей Богдан, Oleksiy Honcharuk, Команда Зеленського посприяти якнайшвидшій ратифікації Протоколу.Аналітична довідка за посиланням: http://bit.ly/2Lbjfql

Posted by Центр Громадянського Представництва "Життя" on Tuesday, July 9, 2019

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: