fbpx
Сегодня
19:29 10 Июн 2019

Решение Конституционного Суда даст оценку указу о роспуске Рады, но не отменит его, - политический эксперт

Фото Reuters

Виборчий процес з моменту його запуску є безперервним. Конституційний суд дасть оцінку цьому указу, а зупинити цей процес може тільки ЦВК.

Про це заявив політичний експерт Арсеній Пушкаренко в ефірі NewsOne.

"Указ президента конституційний, адже ми всі прекрасно розуміємо, що в 2016-му році з коаліції вийшло три фракції – Радикальна партія, "Батьківщина" і "Самопоміч". На той момент в БПП і "Народному фронті" не було 226 голосів, тобто кількісного складу більшості. Згідно діючого законодавства, коаліція складається виключно з депутатських фракцій, а не окремих депутатів. Відповідно указ про Розпуск є законним та логічним», — коментує Пушкаренко.

"Народний Фронт", який зараз позивається до Конституційного Суду посилається на те, що немає в указі пояснення і аргументації. А що аргументувати, якщо просто немає коаліції?", — задається питанням він.

"Є серйозний запит на оновлення цього парламенту. Виборчий процес з моменту його початку є безперервним. Конституційний суд дасть оцінку цьому указу, а питання зупинення виборчого процесу – в руках ЦВК. У ЦВК було питання по тендерам, але Міністерство економіки все-таки дало підзаконні акти, які на сьогоднішній день дозволяють спрощені процедури шляхом домовленостей віддрукувати бюлетені на спеціалізованому комбінаті "Україна". Наскільки відомо з заяви ЦВК, залишилось лише питання друку протоколів та інформаційних листів, які мають знаходитися на дільничній комісій", — сказав експерт.

"Я думаю, що вибори мають бути проведені. Гроші виділені, процес уже почався, всі політичні сили почали проводити свої з'їзди. Я не бачу принципової різниці, якщо є запит суспільства і є указ президента, вони відбудуться зараз чи 27-го жовтня", — вважає Пушкаренко.

Нагадаємо, Конституційний Суд 11 червня розгляне указ президента про дострокові парламентські вибори в Україні. Президента України Володимира Зеленського запросили на це засідання. "Вперше президент прийде на засідання Конституційного Суду. Ми впевнені в нашій юридичній позиції", — заявив Зеленський у відеозверненні сьогодні.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: