fbpx
Сегодня
15:07 04 Июн 2019

В АП анонсували нові законопроекти Зеленського

Фото АПУ

У найближчі тижні в Верховну Раду будуть внесені законопроекти президента Володимира Зеленського про поліпшення антикорупційної інфраструктури та про усунення проблем у судовій системі.

Про це повідомив заступник глави адміністрації президента Руслан Рябошапка, пише Інтерфакс-Україна.

«У нас ще будуть внесені дві принципово важливі ініціативи: про невідворотність покарання за корупцію і про забезпечення права на справедливий суд. Ми розраховуємо на наступному тижні завершити роботу над законопроектом про невідворотність покарання за корупційні злочини та, можливо, ще десь тиждень — по судовій гілці влади», — пояснив він.

Рябошапка зазначив, що мова йде про перезапуск антикорупційних органів. Так, для Національного агентства з питань протидії корупції буде ініціюватися удосконалення режиму перевірки електронних декларацій.

Крім того, даний законопроект буде передбачати декілька процесуальних механізми, які дадуть право Національному антикорупційному бюро, наприклад, здійснювати автономне прослуховування або зняття інформації з каналів зв'язку.

Другий законопроект буде пов'язаний із судовою реформою, яка проходила кілька останніх років.

«Єдиним бенефіціарами від цієї реформи є колишня влада і керівництво судової гілки влади: керівники Вищої ради правосуддя (ВСП), Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), Верховного суду, які отримують великі зарплати, і при цьому ніякого поліпшення ситуації ні для наших громадян, ні для іноземних інвесторів немає», — підкреслив Рябошапка.

Він додав, що обговорення цього законопроекту ще триває.

«Але очевидно, що проблеми, пов'язані з сумнівною легітимністю окремих членів ВККС, діяльністю ВСП, проблемами, які виникають під час кваліфікаційного оцінювання суддів, повинні бути вирішені якомога швидше», — резюмував представник АП.

Нагадаємо, що Зеленський подав до Верховної Ради проект закону про імпічмент.

Раніше повідомлялося, що Зеленський подасть до Ради законопроект проти кнопкодавства і прогулів.

Також у Зеленського звинуватили Раду у бездіяльності та запропонували українцям подавати пропозиції до законів онлайн.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: