fbpx
Сегодня
Промо 20:30 27 Май 2019

Технология будущего: стартап для получения информации об автомобиле на основе блокчейна

Всім відомо, що гроші є ключовою складовою нашого життя. Від фінансової стабільності залежать наші можливості та заохочення забаганок. Гроші — це предмет, який потребує ретельної безпеки, навіть якщо їх не дуже багато.

Яким чином до цього відноситься технологія блокчейн? Це технологія, яка перевертає сучасне уявлення про бізнес-процеси, в тому числі й фінансові операції. Ви ж бажаєте сплачувати менше комісійних витрат, бути впевненим, що гроші надійно захищені та всі операції відповідають найвищому рівню безпеки? Все це можливо лише за допомогою блокчейн.

Чому саме блокчейн

Ще декілька років тому термін «блокчейн» бу відомий лише деяким спеціалістам та користувачам, але зараз без такої технології вже важко уявити сучасні процеси, які потребують нових вимог. Технологія стала відома завдяки механізму, який є її основою. Суть роботи полягає в тому, що система не має керуючого органу, тобто відсутній механізм центрального контролю. Кожен з учасників та користувачів є кінцевими власниками системи.

Блокчейн — це технологія, коли кожний окремий алгоритм або будь-яка дія користувача зберігається в окремій «шухлядці». Всі дані в «шухлядці» можна переглянути, отримати інформацію про їх утворення, але неможливо змінити. Тобто блокчейн дозволяє зберігати інформацію, яку неможливо змінити.

Тенденція переходу на технологію блокчейн підтверджується ICO стартапами, які за 2 останні роки збільшили оборот інвестицій майже у 3 рази. А всі вони використовують блокчейн.

Багато хто з вас вже познав на собі переваги системи єдиного вікна в банківський установі. Принцип роботи дозволяє менеджеру обслуговувати клієнта, маючи повну його історію взаємовідносин з банком та пропонувати будь-які продукти. Така система дуже близька до блокчейну, коли механізми дозволяють мати доступ до всієї інформації.

Реальний приклад

Можливо, ви ще не знайомі з блокчейном, бо не мали нагоди звернутись до компаній, де вона працює. Але впевнені, що найближчим часом ви зустрінетесь з нею. Приклад не треба довго шукати. Візьмемо компанію carVertical, яка розробила продукт на основі технології блокчейн. Послуга, що пропонує компанія, на перший погляд, досить тривіальна. Клієнт, маючи VIN код автомобіля, отримає інформацію щодо його даних. Але не просто номер моделі, тип двигуна та інша стандартна інформація. Звіт, який отримає клієнт, містить дані щодо кількості попередніх власників авто, країн реєстрації, скільки разів і коли машина потрапляла в ДТП та багато іншого. Також можна подивитись фото машини, зроблені в різні періоди, отримати дієві поради від власників таких моделей та інформація щодо подальшого технічного обслуговування.

Достатньо простий продукт за технологією блокчейн стає дійсно незамінним помічником при виборі вживаного автомобіля.

Такий приклад наглядно демонструє переваги блокчейну, коли навіть банальна послуга може принести набагато більше користі та унеможливити коригування даних.

Рубрика:
Авто

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: