fbpx
Сегодня
18:42 27 Апр 2018

Конгресс США не нашел свидетельств сговора между штабом Трампа и Кремлем

Комітет з розвідки палати представників Конгресу США опублікував доповідь про втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Текст доповіді опублікований на сайті комітету.

«Комітет не знайшов жодних свідчень того, що передвиборний штаб Трампа змовлявся, координувався і вступав у змову з російським урядом, хоча розслідування виявило, що штаби Трампа та Клінтон робили необдумані дії», — йдеться в доповіді.

Так, необдуманими названа зустріч сина Дональда Трампа-молодшого з російським юристом Наталією Весельницькою і зв'язки штабу Трампа з WikiLeaks.

При цьому йдеться про те, що екс-кандидат в президенти США Хілларі Клінтон профінансувала дослідження, в результаті якого на базі російських джерел з'явилося досьє, що розповідає про нібито зв'язки нинішнього президента США Дональда Трампа з Росією.

У 2015 році Росія почала організовувати кампанію з таємному впливу, спрямовану на президентські вибори у США, зазначають в комітеті. Втручання російської сторони на виборах в США в 2016 році мало місце у вигляді кібератак і використання соцмереж.

«Російський уряд за вказівкою президента Володимира Путіна намагався посіяти розбрат в американському суспільстві і підірвати нашу віру в демократичний процес», — йдеться в документі.

У комітеті також попередили, що Росія продовжить «руйнувати західні демократичні держави».

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: