Херсонський художній музей ідентифікував ще одну картину, викрадену російськими загарбниками

Херсонський художній музей ідентифікував ще одну картину, яка була викрадена під час окупації росіянами – це робота "Старий Крим" Емілії Гончарової.

Про це повідомляє Херсонський художній музей у Фейсбуці, інформує Рубрика.

"Пазл із фрагментом цього твору не складався довго, але нарешті нам вдалось ідентифікувати ще одну викрадену роботу, яка стала 114-ю за рахунком… Емілія Гончарова (1938 р.н.). Старий Крим. 1970. Тонований папір на фанері, пастель", – ідеться у повідомленні.

Як зазначається, робота двічі потрапила в кадри, відзняті в Центральному музеї Тавриди.

Зокрема, 1 квітня 2023 року, коли фейкове "міністерство культури" Херсонської області підписувало незаконний договір про зберігання краденого в Криму, та у вересні 2023-го, коли в сюжеті телеканалу "Вести Крым" виправдовували мародерство окупантів.

У музеї розповіли, що художниця народилася в Чугуєві на Харківщині, навчалася в Одесі, викладала та працювала в Донецьку, згодом у Норильську, де вивчала життя корінних народів Півночі, а потім стала москвичкою.

Пастелі Емілії Гончарової дуже своєрідні та надзвичайно барвисті. У творчому доробку мисткині:

  • пейзажі,
  • натюрморти,
  • портрети,
  • жанрові композиції.

Ще за життя в Україні вона малювала види Донеччини та яскраві кримські пейзажі, один з яких був викрадений з Херсонського художнього музею та незаконно опинився в Криму.

У музеї підкреслюють, що 114 – це кількість ідентифікованих творів мистецтва, вкрадених російською окупаційною владою з Херсонського художнього музею у 2022 році.

Зокрема, 113 — кількість творів, які перебувають в окупованому Криму, в сімферопольському Центральному музеї Тавриди, точне місцезнаходження однієї роботи невідомо, але є підтвердження з боку окупантів, що шедевр перебуває в їхніх руках.

Загальна кількість незаконно вивезеного перевищує 10 тисяч музейних експонатів.

Зазначимо, що працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які "випливли" у Криму.

Раніше Рубрика повідомляла, що Херсонський художній музей ідентифікував уже 96 творів мистецтва,  які викрали росіяни.

Зокрема роботу Марії Шнайдер-Сенюк (1936 р.н.) "Косарі".

Окрім того, у межах проєкту "Викрадене мистецтво…" відтворили картину "Портрет дівчини у вишиваній сукні", викрадену росіянами з Херсона.

Нагадаємо, що Департамент окупаційної адміністрації Криму, який відповідає за історичні артефакти та об'єкти культури на півострові, наказав підлеглим установам готувати музейні цінності до "евакуації".

Свіжі дописи

  • Новини

Уряд шукає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів “Охматдиту”

На найближчому засіданні Кабінету міністрів України урядовці розглянуть наслідки російської атаки 8 липня, зокрема по дитячій лікарні… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Рада безпеки ООН проведе завтра засідання через обстріл лікарні “Охматдит” у Києві

Рада Безпеки ООН збереться на засідання у вівторок, 9 липня, для обговорення сьогоднішнього масованого ракетного… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Forbes: щонайменше $200 млн росія витратила на масований удар по Україні 8 липня

Вартість російської масованої ракетної атаки на Україну 8 липня становить від 200 мільйонів до 250… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Я твердо вирішив залишитися у цих перегонах: Байден надіслав листа демократам щодо своєї участі у виборах

Чинний президент США Джо Байден надіслав листа своїм колегам-демократам з американського Конгресу. У ньому він… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Зеленський зустрівся з Дудою: обговорили оборонну співпрацю та потреби наших Сил оборони

У Варшаві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Глава держави подякував… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Днів без відключень не буде: Укренерго скасувало вимірювання споживання електроенергії

Енергетики вирішили перенести вимірювання фактичного рівня споживання електроенергії в кожній області, яке мало тривати з… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.