Зеленський в інтерв’ю для Bloomberg говорив про “проблемну” ситуацію на фронті, Єрмака та пропозиції Трампа

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для американського видання Bloomberg говорив про ситуацію на фронті, саміт миру та пропозиції щодо припинення вогню.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на президента Володимира Зеленського в інтерв'ю Bloomberg.

Візит Орбана

Зеленський заявив, що приїзд Орбана — це гарний сигнал, адже "це краще, ніж не мати жодного діалогу". Він розповів, що кілька разів намагався зробити стосунки між Угорщиною та Україною "тіснішими".

"Зараз нам це вдалося — у нас відбулася зустріч. Не знаю, чим це завершиться, але це "теплі кроки назустріч один одному". Я радий, що сьогодні Угорщина вже підтримує Україну на шляху до ЄС", — сказав Зеленський.

Про Байдена та дебати

Від того, хто буде президентом США, буде багато чого залежати, каже Зеленський. Він визнав, що дивився дебати між Джо Байденом і Дональдом Трампом "з погляду того, що кожен з них готовий (зробити) для України".

"Я їх (дебати — ред.) дивився, щоби почути думку щодо війни, її закінчення, і я нічого нового не почув. Це говорить про те, що кандидати були більше зосереджені на внутрішній політиці", — вважає глава держави.

Щодо стану здоров'я Байдена Зеленський сказав, що про це неетично говорити. Він також сказав, що Україна очікувала від президента США більшого, хоч він і зробив багато для неї.

Про заяву Трампа щодо швидкого закінчення війни

Україна за те, щоб закінчити війну завтра, тому якщо Трамп знає, як це зробити, то нехай скаже сьогодні.

"Бо якщо він допускає ризики нашої незалежності, ризики втрати державності, то ми хочемо підготуватися до цього. Ми хочемо розуміти, чи у листопаді ми будемо з потужною підтримкою США, або ми будемо на самоті", — додав Зеленський.

Транзит газу з росії

Україна не хоче продовжувати газовий контракт із росією, тому розглядає альтернативні кроки, щоб інший газопостачальник використовував другу трубу. Одна з пропозицій — це азербайджанська компанія. З цим зараз розбираються урядовці.

Вплив Китаю на війну

Зеленський хотів би, щоб Китай відігравав "серйозну роль", бо міг би допомогти тиснути на путіна, щоб він припинив війну. Український президент також сказав, що немає точних доказів того, що зброя з Китаю потрапляє до росії.

А проте додав, що якби Сі Цзіньпін "захотів, щоб цього не відбувалося, напевне, цього б не відбувалося".

Водночас, якщо Китай спільно з росією розробляє зброю для війни в Україні, то щодо цього можна накладати санкції.

Саміт НАТО

Україна хотіла б запрошення до НАТО на саміті, але знає, що не отримає його. Зеленський каже, що йому не пропонували такої моделі вступу до Альянсу, коли не вся територія перебуває під контролем Києва.

Утім він усе ж таки зазначив, що "корейську" чи "німецьку" модель вступу має оцінити народ України, адже це, за словами Зеленського, передбачає зміну територій, що відповідно до Конституції є злочином.

Про ситуацію на фронті

Це не патова ситуація. Пат — це безвихідь, натомість Зеленський вважає, що це проблемна ситуація, яку можна вирішити, маючи бажання й зброю. Однак через затримку в постачанні зброї Україна має 14 неукомплектованих бригад.

Контрнаступ буде тоді, коли в нас буде вся зброя, наголосив Зеленський і додав, що з людьми для війська ситуація "набагато краща, ніж була три місяці тому".

Про удари по НПЗ в росії

Україна почала бити по енергетиці, щоб путін зрозумів, що він робить в Україні:

"Світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці росії? Зробіть так, щоб росія не била по нашій".

Про Андрія Єрмака

"Єрмак — потужний менеджер. Я його поважаю за результат. Він робить те, що говорю йому я. Він виконує ці завдання", — каже глава держави.

На думку Зеленського, коли хочуть послабити якусь людину, то "б'ють" по її команді — саме це політика тих, хто незадоволений ним. Як каже президент, знищення його — це один із планів окупації України, адже "сильна Україна багатьом не потрібна".

Президент також говорив про припинення вогню. Він заявив, що легко домовитися про припинення вогню, але складно його тримати і знайти тих, хто буде відповідати, якщо режим припинення вогню зірвуть.

Також Зеленський говорив про участь путіна на другому саміті миру та про посередників під час переговорів із росією

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: морська піхота отримала п’ять командних пунктів управління безпілотниками

У межах спільного проєкту фонду "Повернись живим" та групи компаній VIDI під назвою "Драйв розвідки"… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У київській картинній галереї відкрилася фотовиставка “Не мовчи. Полон вбиває”

У Національному музеї "Київська картинна галерея" відкрилася фотовиставка "Не мовчи. Полон вбиває", яку присвятили жінкам, що… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Під час останніх атак “Іскандерами” по Одещині та Дніпропетровщині окупанти поцілили по макетах літаків

російські загарбники нещодавно завдали удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атакували Одеську: українські захисники… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • What’s Going On

5 головних рішень тижня — 2500 дронів від Латвії, а українські дрони почнуть купувати через Prozorro

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇱🇻 У липні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українська співачка Федишин на зібрані на концертах $300 тисяч купила 60 авто для ЗСУ

Під час благодійного туру Сполученими Штатами Америки та Канадою, який тривав у травні та червні,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

У столиці відреставрували хрест Софійського собору

У Києві фахівці завершили реставрацію центрального хреста Софійського собору. Про це повідомив перший заступник генерального… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.