Угорський прем’єр після відвідувань Києва їде до Москви, – ЗМІ

Усього через кілька днів після візиту до України прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поїде з візитом до Москви.

Про це йде мова у повідомленні журналіста VSquare і Direkt36 Саболч Пані, який висвітлює Центрально-Східну Європу, пише "ЄП".

Як зазначив журналіст, лідер угорського уряду вирушить до Москви 5 липня. Це відбудеться всього через кілька днів після поїздки до Києва, де він пропонував Україні погодитись на вигідне рф припинення вогню.

До росії, зі слів Саболч Пані, також поїде міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, який був відсутній у делегації Орбана в Києві. Його вважають прихильним до росії.

Тим часом керівник пресслужби прем'єр-міністра Угорщини повідомив, що Орбан візьме участь у саміті Організації тюркських держав в Азербайджані 5 і 6 липня.

Востаннє прем'єр-міністр Угорщини зустрічався з путіним у жовтні минулого року в Пекіні на форумі "Один пояс, один шлях", куди він приїхав як єдиний політик ЄС.

Теперішня зустріч відрізняється тим, що 1 липня Угорщина офіційно почала головувати в Раді Європейського Союзу. Тобто Орбан зустрінеться з путіним як керівник держави, яка головує в ЄС.

Угорські ЗМІ підкреслюють, що такій зустрічі, як і візиту до Києва, передує тривала організаційна робота, тому Орбан уже міг знати, що відвідає путіна цього тижня, коли вів перемовини із Зеленським.

Угорський лідер у Києві під час перемовин із президентом Володимиром Зеленським спробував просунути ідею невідкладного перемир'я, яка є у всіх проросійських "мирних планах", однак не став наполягати на ній.

Нагадаємо, лідер російської федерації володимир путін заявив, що має нові пропозиції щодо "мирного врегулювання" війни проти України. Зокрема, він вимагає відмови Києва від вступу в НАТО та визнання російськими деяких українських регіонів.

Своєю чергою Зеленський заявив, що на сьогодні можлива лише одна модель перемовин з російським президентом володимиром путіним. Для цього треба залучити посередників, котрі були залучені у створенні зернового коридору.

Свіжі дописи

  • Новини

YouControl: Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%, а компаній – на 15%

Майже 92 тисячі ФОПів припинили діяльність в Україні за перше півріччя 2024 року. Це на… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

ДТП із 14 загиблими на Рівненщині: назвали кілька версій події

Перші подробиці розслідування автопригоди, яка забрала життя 14 людей у Рівненському районі 6 липня, розповіли… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Ігнат розповів про нещодавній удар по аеродрому в Миргороді та яких втрат зазнали Повітряні Сили

2 липня російські загарбники завдали балістичного удару по аеродрому в Миргороді Полтавської області, де уразили… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Запустили проєкт допомоги переселенцям у місцях тимчасового проживання Полтавщини та Кіровоградщини: як працює рішення

Громадська організація "Інша Жінка" за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України реалізує проєкт із захисту… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Міносвіти запустило сайт для вступників, де можна знайти та обрати профтех по всій Україні

В Україні з'явився сайт, де можна буде вступникам підібрати профтехучилище за своїми вимогами та вподобаннями.… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

ФРН реконструювала лікарню та побудувала дві сонячні електростанції й кол-центр в Солоному на Дніпропетровщині

Уряд Німеччини профінансував реновацію приміщень КНП "Солонянська багатопрофільна лікарня". Також встановлено сонячні електростанції в лікарні… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.